Lampy przednie halogenowe (nie ledowe).

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Pepeg
Samochód: Alhambra 4drive

Re: Lampy przednie halogenowe (nie ledowe).

Post autor: Pepeg »

Testowałem wczoraj Misia z ledami i nie podzielam takiego zachwytu na typem tego oświetlenia, w porównaniu do moich bixenonów w Alhambrze wypadają jednak trochę gorzej, ale i tak jest o niebo lepiej od ledów w takim Leonie, jeździłem Leonem dwa tygodnie i jak dla mnie tam ledy są po prostu słabe, wyglądają super ale jakość oświetlenia jest kiepska w porównaniu do xenonów.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Waty
Samochód: Brak

Post autor: Waty »

Ja natomiast jestem zachwycony ledami.
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl

Awatar użytkownika
jankess4
Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL

Post autor: jankess4 »

Bez dwoch zdań mam tez ledy i to po prostu rewelacja

Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Everred »

Ostatnio miałem nieprzyjemność jechać nie swoim autem, które nie miało ledów, to było w nocy. Czułem się jakbym sobie pochodnią podświetlał drogę... Żółto i g*no widać. Aż z niedowierzaniem sprawdziłem czy klosze nie upieprzone ale były czyste - po prostu przywykłem do białego intensywnego oświetlenia z mojego Kodiaqa.

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Ja mam ledy u siebie w Mondeo MK5 i działają i świecą rewelacyjnie. Kodiaqa też zamówiłem z ledami.
Tak jak kolega wyżej również mam astygmatyzm i nie mam żadnych problemów z barwą światła nawet na kilkugodzinnych trasach w nocy.

WuWu
Samochód: Kodiaq 1,4

Post autor: WuWu »

Everred pisze:
10 paź 2017, 23:05
Ostatnio miałem nieprzyjemność jechać nie swoim autem, które nie miało ledów, to było w nocy. Czułem się jakbym sobie pochodnią podświetlał drogę... Żółto i g*no widać. Aż z niedowierzaniem sprawdziłem czy klosze nie upieprzone ale były czyste - po prostu przywykłem do białego intensywnego oświetlenia z mojego Kodiaqa.
W kodiaqu halogeny świecą tak - wiadomo że to obraz z kamerki która nie oddaje realizmu ale na pewno nie jest to pochodnia ;) (jechałem kiedyś saniami z pochodnią tam faktycznie nic nie widać)

Obrazek

Ale jadąc z pochodnią jest ciepło ;) W 2004 też miałem pochodnię w fabii i dzięki temu jeszcze było widać światła, reszta zamarzła.
Obrazek

ODPOWIEDZ