ja na co dzień korzystam z google maps w telefonie i to jest dla mnie bardzo dobre rozwiązanie.
w kodiaq zamówiłem jednak pakiet z amundesenem, ze względu na to, że za granicą przy obecnych cenach nie zamierzam korzystać z netu. poza tym, nawigacja pozwala na dobranie niektórych dodatkowych opcji.
nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno, po ruszeniu, automatycznie wyłącza się obraz emitowany przez telefon
Wersja z nawigacją, czy bez?
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Re: Wersja z nawigacją, czy bez?
Tak. Trzeba pobierać z zewnętrznych stron.
Tak.
Powinno działać
Nie wiem co rozumiesz przez „radio”… Musisz mieć funkcję SmartLink, a więc Swing odpada, pozostałe są ok.
Jeśli uda Ci się odpalić Android Auto, to będzie działać w ruchu. Nie wiem jak jest z MirrorLinkiem.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
root
- Administrator
Raczej chodzi o MirrorLink i aplikacje, które nie są certyfikowane do tego systemu.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
root
- Administrator
Jeżdżę z CarPlayem codziennie, więc gdyby ktoś miał jakieś pytania, to walić śmiało
- fonus
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic
Android Auto udało mi się bez problemów na moim telefonie zainstalować i działa. Także z tej strony się nie boję. Tylko szukam potwierdzenia ze strony Kodiaka. To, że oficjalnie na stronie https://www.android.com/auto/skoda/ jest wymieniony Kodiaq to połowa sukcesu. Jeśli mam postawić na brak fabrycznej nawigacji to muszę się przekonać. Także pewnie dopytam dealera i się pofatyguję żeby zobaczyć na żywo.
P.S. Czego można się spodziewać na przyszłość po Amundsenie? Warto?
P.S. Czego można się spodziewać na przyszłość po Amundsenie? Warto?
-
root
- Administrator
Sprzedawcy raczej nie znają takich szczegółów…
W innych Skodach działa, więc i w Kodiaqu będzie.
A rozszerzeń Amundsena lub Columbusa nie ma co się spodziewać, no chyba że po lifcie coś zmienią i kupisz nowy samochód
W innych Skodach działa, więc i w Kodiaqu będzie.
A rozszerzeń Amundsena lub Columbusa nie ma co się spodziewać, no chyba że po lifcie coś zmienią i kupisz nowy samochód
-
root
- Administrator
Ja sobie rozpoznawanie znaków bardzo chwalę, szczególnie za granicą
Pokazuje też teren zabudowany i zakaz wyprzedzania.
czy procz tych kilku 'bazowych' ikonek na ekranie radia po podlaczeniu iphon'a przez usb sa jeszcze jakies dodatkowe opcje?
mysle, ze w praktyce bede korzystal z carplaya wlasnie do sluchania muzyki (zrobilem upgrade na Cantona), i obsluga tego bardzo mi sie podobala, a jakosc dzwieku zdecydowanie lepsza po kablu niz via BT...