Ja właśnie dzisiaj zamówiłam Kodiaqa w Welm centrum Pszczyna. Zależy od konfiguracji, ale jeśli wbiję się z moim w planowaną linię produkcyjną to rzeczywiście jest szansa na listopad. Teraz na pewno są czerwone velvet red, bo na salon zamówili demo i właśnie w listopadzie ma być.miro.t pisze: ↑23 wrz 2017, 12:01Welm-Centrum Pszczyna.Poly pisze: ↑23 wrz 2017, 11:13A który to salon ?miro.t pisze: ↑22 wrz 2017, 15:15Właśnie wyszedlem z salonu w którym kupiłem Kodiaczka i powiem szczerze byłem bardzo zaskoczony. Powiedziano mi, że jakbym dziś zamówił Kodiaqa to produkcja za miesiąc, auto w garażu na początku listopada. Chyba nikt nie zamawia auta na koniec roku, lepiej poczekać dwa, trzy miesiące i mieć rok młodsze auto.
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Kodiaq podobno się wyprodukował i jest już w Poznaniu. Ktoś chce go, praktycznie od ręki?sebur pisze: ↑27 wrz 2017, 13:58Produkcja koniec listopada/początek grudnia. Na święta powinien być. Dodam że to Allspace 7 miejsc.
A Kodiaq nie wiem na kiedy - zdążył się handlowiec zwolnić, z nowym nie mam kontaktu ;-( Ostatnio był 42 tydzień prod., więc za 2 tyg.
-
envies
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI Style/Business Grey/Crater
To skoro sie wyprodukowal, nie warto przemyslec jeszcze raz temat? Czy VW dal aż tak dobrą alternatywę?
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
Nie każdy bo np. Hyundai Tucson w różnych opcjach silnikowych średnio pali 6-8 litrów. Dobrze wyposażona wersja Comfort oscyluje w kwocie od 80tysLionHeart pisze: I raczej nie wezmę żadnego SUV-a, ponieważ znajomego sąsiad kupił żonie II edycję Volvo XC60 235 konny, który pali 16l / 100km benzyny.
Także ten typ tak ma![]()
Wiem bo mam Koreańczyka, uznanego przez wielu za jeden z najlepiej wyglądających SUV-ów ( sory za oftp)
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Jestem zainteresowany, jeśli faktycznie auto jest dostępne od ręki. Możesz mi napisać prywatną wiadomość ze szczegółami?sebur pisze: ↑27 wrz 2017, 15:35Kodiaq podobno się wyprodukował i jest już w Poznaniu. Ktoś chce go, praktycznie od ręki?
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
No i mam zagwozdkę, miał być w 2018 w kwietniu a tu wczoraj telefon, że produkcja 41 tydzień tego roku i odbiór prawdopodobnie w okolicach 25 października (zaledwie 1,5 miesiąca do zamówienia). Zastanawiam się czy brać, czy lepiej zrezygnować i poczekać na rocznik 2018. Ciekawe jaka jest wartość rezydualna Kodiaqa, ile tracę na wartości już na starcie.
-
envies
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI Style/Business Grey/Crater
I jak tu dogodzić klientowidarek69 pisze: ↑28 wrz 2017, 8:59No i mam zagwozdkę, miał być w 2018 w kwietniu a tu wczoraj telefon, że produkcja 41 tydzień tego roku i odbiór prawdopodobnie w okolicach 25 października (zaledwie 1,5 miesiąca do zamówienia). Zastanawiam się czy brać, czy lepiej zrezygnować i poczekać na rocznik 2018. Ciekawe jaka jest wartość rezydualna Kodiaqa, ile tracę na wartości już na starcie.
Myśle, że kodiaq po przekroczeniu progu salonu traci koło 15%, ale w praktyce zależy za ile znajdzie się kupiec
Ogółem dziwi mnie fakt, że ostatnio nowe zamówienia są tak szybko realizowane, a te stare stoją jak stały. To musi być kwestia wielu rezygnacji niestety.
Nie zgodzę się , może diesel , benzynę mam osobiście silnik 1.6 i w mieście nie zszedłem poniżej 10. Trasa do 110 >>7l, autostrada około 9l , >160 wir w bakurafalhtc pisze: ↑27 wrz 2017, 23:17Nie każdy bo np. Hyundai Tucson w różnych opcjach silnikowych średnio pali 6-8 litrów. Dobrze wyposażona wersja Comfort oscyluje w kwocie od 80tysLionHeart pisze: I raczej nie wezmę żadnego SUV-a, ponieważ znajomego sąsiad kupił żonie II edycję Volvo XC60 235 konny, który pali 16l / 100km benzyny.
Także ten typ tak ma![]()
Wiem bo mam Koreańczyka, uznanego przez wielu za jeden z najlepiej wyglądających SUV-ów ( sory za oftp)
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
Też mam 1.6 i 10ciu podobnie jak wielu użytkowników w mieście nie osiągnąłem.
Trasa jak piszesz ok. 7l a i mniej.
Autostrada do 140 ok. 7,5-8l
Powyżej 160 wir ale to akurat jak w większości aut. Jednak z tego co wiem to na polskich autostradach powyżej 140 nie jedziemy prawda
Sumarycznie 6-8 litrów to wyniki poparte opiniami bardzo dużej grupy użytkowników Tucsona
Trasa jak piszesz ok. 7l a i mniej.
Autostrada do 140 ok. 7,5-8l
Powyżej 160 wir ale to akurat jak w większości aut. Jednak z tego co wiem to na polskich autostradach powyżej 140 nie jedziemy prawda

Sumarycznie 6-8 litrów to wyniki poparte opiniami bardzo dużej grupy użytkowników Tucsona