Bardzo dobry wybór zamówiłem identyczne
Gdzie można obejrzeć premierowego Kodiaka?
-
bodzioxl
- Samochód: Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM
Re: Gdzie można obejrzeć premierowego Kodiaka?
Dzisiaj zaliczyłem jazdę próbną, najmocniejszą jednostką diesel, z wyposażeniem style i automatyczną skrzynią biegów. Automatem nie jeżdżę więc musiałem trochę skupić się na podstawach
Wrażenia super, przyjemna a zarazem łatwa obsługa urządzeń, które zdążyłem użyć przez te krótkie pół godziny.
bodzioDW Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM, 7-os
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
To czemu nie wybrałeś tej mocnej wersji tylko 1,4 TSI? Taki silnik nadaje się do astry która po odchudzeniu w 5 wersji waży ok. 1380 kg. a nie Kodiaq.bodzioxl pisze: ↑14 mar 2017, 16:56Dzisiaj zaliczyłem jazdę próbną, najmocniejszą jednostką diesel, z wyposażeniem style i automatyczną skrzynią biegów. Automatem nie jeżdżę więc musiałem trochę skupić się na podstawachWrażenia super, przyjemna a zarazem łatwa obsługa urządzeń, które zdążyłem użyć przez te krótkie pół godziny.
Wiem co piszę bo sam (w oczekiwaniu na 2,0 TDI 140 kW) na razie jeżdżę Astrą K z turbo 150 KM i w tym aucie to wystarcza.
-
bodzioxl
- Samochód: Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM
Już za późno na zmianę, będę się martwił później. Jestem dobrej myśli, po za tym nie mam dużych wymagań. Pocieszam się że mam same, filigranowe dziewczyny w domuTomala72 pisze: ↑14 mar 2017, 20:16j To czemu nie wybrałeś tej mocnej wersji tylko 1,4 TSI? Taki silnik nadaje się do astry która po odchudzeniu w 5 wersji waży ok. 1 380 kg. a nie Kodiaq.bodzioxl pisze: ↑14 mar 2017, 16:56Dzisiaj zaliczyłem jazdę próbną, najmocniejszą jednostką diesel, z wyposażeniem style i automatyczną skrzynią biegów. Automatem nie jeżdżę więc musiałem trochę skupić się na podstawachWrażenia super, przyjemna a zarazem łatwa obsługa urządzeń, które zdążyłem użyć przez te krótkie pół godziny.
Wiem co piszę bo sam (w oczekiwaniu na 2,0 TDI 140 kW) na razie jeżdżę Astrą K z turbo 150 KM i w tym aucie to wystarcza.
bodzioDW Skoda, Kodiaq, Ambition 1,4 TSI, 125kM, 7-os
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Wszystko rozumiem.
Tylko dla przykładu moja druga połowa jeździ od 5 lat Sportage z 2,0 184 KM i nie wyobraża sobie aby mogła jeździć czymś słabszym. Po za tym mocny silnik to dodatkowe bezpieczeństwo na drodze.
Kobiety lubią mocne auta.
Tylko dla przykładu moja druga połowa jeździ od 5 lat Sportage z 2,0 184 KM i nie wyobraża sobie aby mogła jeździć czymś słabszym. Po za tym mocny silnik to dodatkowe bezpieczeństwo na drodze.
Kobiety lubią mocne auta.
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
o co tu bić pianę? każdy bierze wg potrzeb lub możliwości. skoro auto konfigurowane jest z takim silnikiem, to znaczy, że jest on wystarczający. czy 2.0 tdi 150km też jest za mały?? dlaczego Ty bierzesz diesla, skoro świat wraca do benzyny??Tomala72 pisze: ↑14 mar 2017, 20:16To czemu nie wybrałeś tej mocnej wersji tylko 1,4 TSI? Taki silnik nadaje się do astry która po odchudzeniu w 5 wersji waży ok. 1380 kg. a nie Kodiaq.
wszystko zależy komu i do czego ma służyć auto. dziś nowy dostawczak np ducato można kupić z silnikiem o mocy 115 km - auto z założenia stworzone do ciężkiej pracy, z bardzo niekorzystnym współczynnikiem oporu powietrza i tam ludzie nie mają takich dylematów.
pamiętacie, jak 30 lat temu 2.0 diesel dawał 70-80 km i wystarczało, a jak dołożyli turbinę i zrobiło się 120 km to nikt nie krzyczał, że to wysilanie jednostki. technika idzie do przodu i tyle.
-
LaResistance
- Samochód: myślę o Kodiaq
Wracając do tematu ... gdzie można zobaczyć Kodiaqa w Warszawie?
W każdym z salonów, a nawet już na ulicach miastaLaResistance pisze: ↑15 mar 2017, 0:43Wracając do tematu ... gdzie można zobaczyć Kodiaqa w Warszawie?
Rafal- popieram w 100%.Rafał pisze: ↑14 mar 2017, 21:48o co tu bić pianę? każdy bierze wg potrzeb lub możliwości. skoro auto konfigurowane jest z takim silnikiem, to znaczy, że jest on wystarczający. czy 2.0 tdi 150km też jest za mały?? dlaczego Ty bierzesz diesla, skoro świat wraca do benzyny??Tomala72 pisze: ↑14 mar 2017, 20:16To czemu nie wybrałeś tej mocnej wersji tylko 1,4 TSI? Taki silnik nadaje się do astry która po odchudzeniu w 5 wersji waży ok. 1380 kg. a nie Kodiaq.
wszystko zależy komu i do czego ma służyć auto. dziś nowy dostawczak np ducato można kupić z silnikiem o mocy 115 km - auto z założenia stworzone do ciężkiej pracy, z bardzo niekorzystnym współczynnikiem oporu powietrza i tam ludzie nie mają takich dylematów.
pamiętacie, jak 30 lat temu 2.0 diesel dawał 70-80 km i wystarczało, a jak dołożyli turbinę i zrobiło się 120 km to nikt nie krzyczał, że to wysilanie jednostki. technika idzie do przodu i tyle.
Tomala - pamietaj, ze w wielu przypadkach ograniczeniem sa koszty zakupu auta i stad wybor mniejszego/tanszego w zakupie silnika... Duzo ludzi jedzi w 90% w korkach po miescie, gdzie nie potrzeba 200KM + zeby wyprzedzic kolumne ciezarowek...
Kodiaq bedzie moim kolejnym autem sluzbowym i tez (niestety) bede mial 1.4 TSI, gdzie w przypadku zakupu prywatnego takiego auta- na bank poszedlbym w 2.0 TSI i od razu dlubal mapy w ECU, zeby kreski na hamowni sie zgadzaly, czyl pewnie okolice 230KM i dobry moment...