Wersja z nawigacją, czy bez?
-
Szymonpany25
- Samochód: Skoda Fabia
Wersja z nawigacją, czy bez?
Jeżeli mielibyście do wyboru nową Skodę - wybralibyście wersję z nawigacją, czy wręcz przeciwnie: wolelibyście po prostu mieć osobno?
Re: Wersja z nawigacją, czy bez?
wybierz sobie lepsze radio 8 calowe. masz tam system który pozwoli ci wyświetlić obraz z twojego smartfona.
czyli jak masz navi w komórce to masz ją na swoim radiu.
pozdrawiam
czyli jak masz navi w komórce to masz ją na swoim radiu.
pozdrawiam
czyli według mnie nie opłaca się inwestować w nawigację .
pozdrawiam
pozdrawiam
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Do tego dochodzi CarPlay i Android Auto i naprawdę można wiele.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Chociaż trzeba pamiętać, że Kodiaq (jako pierwszy model Skody) ma mieć informacje o korkach online, więc tutaj ta nawigacja ma trochę większy sens.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Ja zamówiłem wersję bez nawigacji. Kuzyn, który zna się trochę w temacie mówi, że lepiej to miejsce przeznaczyć na inne bajery 
-
kowala1990
- Samochód: nie ma
Coś w tym racji jest. W końcu, w dzisiejszych czasach wiele osób ma telefon z nawigacją, więc na to samo wyjdzie 
- fonus
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic
Czy ktoś z Was na żywo widział działanie Android Auto i Google Maps w czasie jazdy? Ja do tej pory z tego co czytałem rozumiem, że:
1) Android Auto oficjalnie nie można pobrać bezpośrednio z telefonu bo nie jest dostępny dla Polski
2) Można go pobrać inaczej na komputer jako .apk i zgrać na telefon i zainstalować.
3) Jeśli w samochodzie jest radio odpowiednie, które wspiera Android Auto to podłączasz kabelkiem, odpalasz i działa.
4) Nawigacja fabryczna Amundsen czy Columbus nijak się ma do w/w sprawy = kupienie jej nie pomaga a nie kupienie nie przeszkadza w działaniu - funkcjonalność całkowicie zależy od modelu radia.
5) Jak jest z Google Maps ? - wiele osób pisze na innych forach, że w Polsce z powodu braku certyfikatu Google Maps się wyłącza gdy samochód jest w ruchu.
Rozważam opcję braku fabrycznej nawigacji ale Android Auto i nawigacja Google Maps w działaniu w czasie jazdy a nie tylko na postoju byłaby super. Ktoś już wie jak jest na pewno?
1) Android Auto oficjalnie nie można pobrać bezpośrednio z telefonu bo nie jest dostępny dla Polski
2) Można go pobrać inaczej na komputer jako .apk i zgrać na telefon i zainstalować.
3) Jeśli w samochodzie jest radio odpowiednie, które wspiera Android Auto to podłączasz kabelkiem, odpalasz i działa.
4) Nawigacja fabryczna Amundsen czy Columbus nijak się ma do w/w sprawy = kupienie jej nie pomaga a nie kupienie nie przeszkadza w działaniu - funkcjonalność całkowicie zależy od modelu radia.
5) Jak jest z Google Maps ? - wiele osób pisze na innych forach, że w Polsce z powodu braku certyfikatu Google Maps się wyłącza gdy samochód jest w ruchu.
Rozważam opcję braku fabrycznej nawigacji ale Android Auto i nawigacja Google Maps w działaniu w czasie jazdy a nie tylko na postoju byłaby super. Ktoś już wie jak jest na pewno?
Ja testowalem tylko apple carplay i tam mapy google nie dzialaja wcale, tak jak reszta innych navigacji, natomiast fabryczne apple maps hula na wyswietlaczu Kodiaqa az milo 
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Nie słuchaj niedowiarków.fonus pisze: ↑14 mar 2017, 19:41Czy ktoś z Was na żywo widział działanie Android Auto i Google Maps w czasie jazdy? Ja do tej pory z tego co czytałem rozumiem, że:
Ja od dwóch miesięcy jeżdżę z Android Auto w Oplu Astrze 5 generacja.
Rozwiązanie dla egzemplarza bez fabrycznej navi uważam za świetne. Podłączenie przez USB, wybieranie głosowe trasy, dodatkowo spotify z google itp.
Jeden raz od początku aktualizowałem aplikację. Trzeba po prostu znaleźć odpowiedni link do pobrania wersji po polsku (już jest).
Jednak w nowym Kodiaqu przy konfiguracji zamówienia dobrałem Amudsena z racji na przyszłościowe rozszerzenia multimediów (na pewno będą)