KESSY FULL- bezkluczykowy system obsługi
Re: KESSY FULL- bezkluczykowy system obsługi
Dzięki @krzysiek ale chodzi o nowy kluczyk - on nie otwiera centralnego ani nie odpala auta jeszcze... więc w profilu go nie ma. Pomijam fakt że moje auto nie miało opcji profili w konfiguratorze bo sprzedawca zapomniał lub nie wiedział, że to jest to potrzebne żeby zapamiętywać położenie fotela i lusterek (o co prosiłem wielokrotnie) i teraz będę próbował sam to włączyć VAG'iem. A stąd mam trzeci kluczyk niezaprogramowany - bo mi dealer dał w ramach przeprosin ale w trakcie programowania odprogramował wszystkie inne więc po 1,5 h czekania po prostu wyszedłem z salonu i zamówiłem kabel z VAG'iem made in china. Ma przyjść w tym tygodniu (może uda mi się włączyć/wyłączyć parę rzeczy) o ile w ogóle :/
Ot, taka ciekawostka o kradzieży aut bezkluczykowych:
DO developer
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
Już o tym pisałem ale wielu mówiło, że przesadzam. Warto więc poczytać artykuł powyżej.
Wysłane z Tapatalk
Wysłane z Tapatalk
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
Za 80zł łącznie. Ale i tak wielu będzie pisało, że od tego ma AC i nie będzie się tym przejmować, a jak co do czego przyjdzie to raczej nie będą już tacy pewni swego. Płacz i zgrzytanie zębów bo jak to możliwe skoro auto na posesji zostawiłem zamknięte.
Wysłane z Tapatalk
Wysłane z Tapatalk
Dobrze, że garaż mam daleko od domu
A tak na serio, etui w przypadku systemu bez-kluczykowego, wydaje się obowiązkowym zakupem.
DO developer
Ale to znaczy, że Ty sam przy podejściu do samochodu musisz kluczyk z tego etui wyjąc, co stawia pod znakiem zapytania sens KESSY FULL!
Pozdrawiam
WW
WW
Materiał jest przerażający... ale to samo miało się dziać z kartami zbliżeniowymi... a jakoś nie widać tłumów ze skanerami w autobusach...
Poza tym według tego materiału to samochody VAG można łatwo i tanio otworzyć w systemie "na pilota".
Poza tym Ci co mają rok modelowy 2018 posiadają opcję dezaktywacji Kessy...
Ale etui jednak warto kupić... przynajmniej jak ktoś ma dom i łatwo jest zrobić manewr ze skanerem.
Poza tym według tego materiału to samochody VAG można łatwo i tanio otworzyć w systemie "na pilota".
Poza tym Ci co mają rok modelowy 2018 posiadają opcję dezaktywacji Kessy...
Ale etui jednak warto kupić... przynajmniej jak ktoś ma dom i łatwo jest zrobić manewr ze skanerem.
- fonus
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic
To już zagadnienie dla filozofów. Było już o tym napisane w "niebezpieczniku", że następne technologie będą jeszcze bardziej narażone na ataki. Więc jak widzę trend w kierunku zarządzania samochodem przez internet oraz asystentów wszelkiej maści, a idąc dalej pojazdów autonomicznych to boję się. Automatyczne bramy garażowe będą się same otwierały, auta będą się same uruchamiały i same dojadą do "dziupli", a złodziej będzie siedział sobie wygodnie przed komputerem i popijał browarka ;-(
Może to pesymizm ale dzisiejsza rzeczywistość pokazuje że wytrychy i łomy poszły do lamusa.