Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Rafał »

też mam takie wrażenie, że biały pomniejsza i dodatkowo uwydatnia wydzielone halogeny i średnio ładny przód auta (to wg mnie nie wyszło, podobnie jest w atcece ale tam wygląda lepiej - może to kwestia proporcji)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
dawajrapa
Samochód: Kodiaq TSI

Post autor: dawajrapa »

Zgadzam sie z Wami ws bialego koloru, porownywalismy w 1 salonie bialy i granatowy- bialy wyraznie wydaje sie mniejszy... osobiscie podoba mi sie w tym kolorze

frutis13
Samochód: KODIAQ 2.0 TDI 140kW Style

Post autor: frutis13 »

dawajrapa pisze:
11 mar 2017, 19:16
Zgadzam sie z Wami ws bialego koloru, porownywalismy w 1 salonie bialy i granatowy- bialy wyraznie wydaje sie mniejszy... osobiscie podoba mi sie w tym kolorze
Czy ten granatowy to Lava Blue? Podoba ci się w białym czy granatowym?

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

Cześć. To mój pierwszy post na forum ( z wyjątkiem przywitania się), więc proszę o wyrozumiałość :)

Dzisiaj byłem w Krakowie w salonie spytać o czas oczekiwania na Kodiaq. Wybraliśmy wersję Ambition, 7. osobową bez wodotrysków.
Człowiek nam udzielił informacji że czas oczekiwania od dzisiaj do odbioru to ok. 7 miesięcy (!). Byłem w szoku. Czy to możliwe ?
Sprawa jest o tyle ciekawsza, że byłem 10 dni temu w innym salonie tej samej sieci i mi powiedzieli, że byłby na połowę maja (co przy październiku czyni przepaść w czasie oczekiwania).

Doszedłem do wniosku, że albo chciał mnie spławić :( albo faktycznie tak jest i wtedy może warto zamówić auto pod koniec roku i liczyć na wyprzedaż rocznika 2017 (o ile będzie).

Poradźcie proszę, co robić ?
DO developer

Awatar użytkownika
dawajrapa
Samochód: Kodiaq TSI

Post autor: dawajrapa »

frutis13 pisze:
11 mar 2017, 19:41
dawajrapa pisze:
11 mar 2017, 19:16
Czy ten granatowy to Lava Blue? Podoba ci się w białym czy granatowym?
Tak, lava blue, tez fajny, ale wyzej pisalem ze podoba mi sie w kolorze bialym (faktycznie mozna bylo dwojako interpretowac, my bad... ;)

agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: agnes »

A propos białego koloru - widziałam białego Kodiaqa dwa razy. Pierwszy raz w salonie (w budynku) - wydał mi się naprawdę olbrzymi (mimo, że aktualnie jeżdżę trochę większym samochodem). Drugi raz na zewnątrz, jednocześnie w salonie stał szary quartz - odczucie kompletnie odmienne (biały sprawiał wrażenie mniejszego, niż szary). Być może jest to kwestia otoczenia...

Wracając do mojego elektrycznego fotela - jechałam z zamiarem rezygnacji, skończyło się na tym, że domówiłam drugi.
I to, co mi teraz pozostało to wielka wiara w mojego dealera/handlowca, że będzie skutecznie działał i ten aktualny termin skróci się co najmniej o połowę. Trzymajcie kciuki :)

Dzięki za Wasze informacje i wszystkie rady - w tej i w innych sprawach. Pozdrawiam :)

Mariusz
Samochód: Kodiaq 1,4 TSI 150KM

Post autor: Mariusz »

lighting pisze:
11 mar 2017, 21:08

Dzisiaj byłem w Krakowie w salonie spytać o czas oczekiwania na Kodiaq. Wybraliśmy wersję Ambition, 7. osobową bez wodotrysków.
Człowiek nam udzielił informacji że czas oczekiwania od dzisiaj do odbioru to ok. 7 miesięcy (!). Byłem w szoku.........."
Kilka dni temu zajechałam z ciekawości zapytać o jazdę próbna do salonu w którym agnes zamawiała swojego niedźwiedzia i usłyszałam info na temat terminu produkcji .... jeżeli zamówienie będzie złożone jeszcze w marcu to auto będzie w 2017. Natomiast zamawiając w kwietniu będzie do odbioru w 2018r i niewykluczone, że będzie z datą 2017
- tego jeszcze nie są w stanie powiedzieć. Ciekawe czy faktycznie Polska wyczerpania limit na zamówienia 2017?

Awatar użytkownika
BikeBert
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG

Post autor: BikeBert »

Mariusz pisze:
12 mar 2017, 9:33
Ciekawe czy faktycznie Polska wyczerpania limit na zamówienia 2017?
Polska może jeszcze nie, ale całkiem możliwe, że ów dealer tak (jeśli ma np. limit 10-20 aut na rok).
Kodiaq => Ateca
My other car is a Mountain Bike

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

Dealer Skody w Zabrzu już od tygodnia wyznacza terminy na marzec 2018. Pewnie później możliwe, że może coś się w trakcie przyspieszy ale rozmowy zaczyna się od marca 2018 i tak też wpisują w zamówienie.

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

A co do mojego zamówienia, które mam anulować to ciągle się wacham bo produkcja wskoczyla na 14ty tydzień czyli już za moment i dodatkowo, żeby nie rezygnować Dealer dał mi dodatkowe 4%rabatu co w sumie daje 9%.
Pytanie co mam zrobić męczy mnie i żonę od tygodnia.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2017, 16:22 przez rafalhtc, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ