Witam serdecznie,
zamówiłem Skodę Kodiaq 2.0 TSI 180 km w wersji STYLE, jednak teraz pojawiła się mała wątpliwość. Wszyscy mówią, że jest to samochód bardzo rodzinny. A moje pytanie brzmi, czy orientuję się ktoś czy w drugim rzędzie siedzeń zmieszczą się 3 foteliki dla dzieci ? Osobiści tego nie sprawdziłem przed zamówieniem.
Pozdrawiam
3 foteliki
Re: 3 foteliki
Mówimy o pięciomiejscowym, tak? Na szerokość spokojnie się zmieszczą. Ewentualnie może być taki problem, że siedzenia z tyłu są profilowane i boczne foteliki nie wypadną dokładnie na środku "siedziska", a będą nieco przesunięte w stronę drzwi.
Sam mam z tyłu 2 foteliki i wygląda to tak, że odstęp pomiędzy nimi po środu jest dokładnie równy szerokości tego rozkładanego "podłokietnika" (mam rozłożony, bo dzieci tam mają miejsca na wodę), ALE jest jeszcze sporo miejsca od fotelika do drzwi (po obu stronach).
(mówię o fotelikach zapinanych na pasy, nie wiem jak by było z isofixem)
Ewidentnie kanapa została zaprojektowana pod 2 osoby, nie pod 3, choć miejsca jest sporo.
Sam mam z tyłu 2 foteliki i wygląda to tak, że odstęp pomiędzy nimi po środu jest dokładnie równy szerokości tego rozkładanego "podłokietnika" (mam rozłożony, bo dzieci tam mają miejsca na wodę), ALE jest jeszcze sporo miejsca od fotelika do drzwi (po obu stronach).
(mówię o fotelikach zapinanych na pasy, nie wiem jak by było z isofixem)
Ewidentnie kanapa została zaprojektowana pod 2 osoby, nie pod 3, choć miejsca jest sporo.
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
A są trzy zestawy isofixów?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
A ja zadam Ci inne pytanie (wcześniejsze auto kupowałem właśnie pod kątem 3 fotelików obok siebie): jakie to są foteliki ? Kołyski dla najmłodszych czy duże fotele dla siedzących ? Każdy z nich ma inną szerokość - konfiguracja 2 fotele siedzące + kołyska mi się mieściły, a 3 siedzące obok siebie już nie.
DO developer
- jankess4
- Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL
Nie. Z tylu są dwa isofixy
- fonus
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic
Z fotelikami po bokach zapietymi isofixem już na środkowe miejsce nie wciśniesz nic. Isofix jest tak umiejscowiony w kierunku środka kanapy że się nie da trzech obok siebie. Chyba nie ma suva z takimi możliwościami.
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Być może Peugeot 5008. Generalnie warto spróbować czegoś, co ma trzy fotele z tylu, a nie kanapę.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Napewno zmiesci sie w autach co maja 3 osobne fotele z tyly np. S-max, touran.
Tym się właśnie (między innymi) różnią mini-vany od SUVów, że te pierwsze mają 3 osobne fotele w drugim rzędzie.
DO developer
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Skoda Yeti też ma 3 fotele z tyłu czyli to mini-van ? 
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER