Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
dawajrapa
Samochód: Kodiaq TSI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: dawajrapa »

Agnes, ja nie mam elektrycznych, ale z drugiej strony zamowienie zlozylem w polowie grudnia i obecny terminprodukcji jest adekwatny do terminu zamowienia... ten tydzien 30 to byla jakas pomylka.

El.fotele fajna sprawa, mialem w poprzednim aucie, ale jak pisze root- jesli nie bedzie kilku kierowcow, ktorzy co chwile sie zmieniaja, to mozna to uznac jedynie za "bajer". Chociaz przyznaje, ze fajny bajer. No i zaplaci tez przy odsprzedazy tak "dopchanego" auta.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: agnes »

Wiem -co się stanie. Skrócenie o 30 tygodni.
Chyba to przeważy...

U mnie też aktualny termin to byłaby pomyłka (delikatnie mówiąc).
Po rezygnacji z elektryki byłoby to już bardziej sensowne (zamawiałam m-c po Tobie dawajrapa).
Jutro jadę i ostatecznie podejmę decyzję.

frutis13
Samochód: KODIAQ 2.0 TDI 140kW Style

Post autor: frutis13 »

Jestem dziś po rozmowie z dilerem. Ma dla mnie potwierdzenie (z Poznania), że samochód będzie produkowany ok 15.04. i jeśli nic się nie wydarzy do odbioru 24.04.
Dobrze, że namówił mnie żebym kilka dni poczekał zanim zrezygnuję z elektrycznych foteli. Autko będzie w pierwotnej konfiguracji..

agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: agnes »

frutis13 pisze:
10 mar 2017, 22:05
Jestem dziś po rozmowie z dilerem. Ma dla mnie potwierdzenie (z Poznania), że samochód będzie produkowany ok 15.04. i jeśli nic się nie wydarzy do odbioru 24.04.
Dobrze, że namówił mnie żebym kilka dni poczekał zanim zrezygnuję z elektrycznych foteli. Autko będzie w pierwotnej konfiguracji..
Nie ułatwiasz frutis13, nie ułatwiasz... ;)

frutis13

agnes pisze:
10 mar 2017, 22:34
frutis13 pisze:
10 mar 2017, 22:05
Nie ułatwiasz frutis13, nie ułatwiasz... ;)
Chciałbym Ci pomóc, ale niestety nie mam takiej możliwości.. ;)

krotz
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: krotz »

Witam wszystkich.

Ja swoją sztukę zamówiłem 5 stycznia. Wczoraj potwierdziłem, że czas rozpoczęcia produkcji to 14 tydzień, a do 22.04 ma być do odbioru.
Tyle, że to prosta wersja bez żadnych większych dodatków 2.0 TSI.

Aha, no i będzie czerwona :)

loboss1
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TSI Style

Post autor: loboss1 »

Odbyłem dziś jazdę próbną. Moje wrażenia są pozytywne. Jak na tak duże auto to w prowadzeniu niewiele różni się od octavii combi, którą zrobiłem 60k. Niestety do jazd jest tylko 190 konny diesel. Rzeczywiście siedzenia nie wciska, ale ogólnie jest przyzwoicie. Mankamentem dla mnie jest natomiast DSG. Z tym dieslem działa jak pełny automat, tzn. wchodzi na obroty i powoli puszcza sprzęgło. Było to denerwujące, bo w Fabii mam DSG i nie ma zwiększonych obrotów podczas ruszania czy zmiany biegów. Ale i trzeba te nowa skrzynie pochwalić, bo nie czułem kiedy zmienia biegi😀. W środku siedzi się wysoko, ale to co nas otacza sprawia wrażenie bardzo bezpiecznego auta. W środku jest cicho, nawet przy 120. Wszystko pod ręką i w miarę intuicyjne. Aha... Hamulce też na piątkę. Kamery 360 nie rozumiem, bo bardzo zniekształca widok i nie podaje rzeczywistych odległości. Nie zdążyłem przetestować asystenta parkowania, ale liczę że będzie ok. Czyli śmiało zamawiać i się cieszyć z auta. Ja muszę jeszcze z tydzień poczekać na odbiór w salonie. P.S. Nie można zamówić 19 calowych Triglav - szkoda, bo fajnie się komponują.

loboss1
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TSI Style

Post autor: loboss1 »

Krotz wygląda, że 2.0 tsi czerwone będzie w Polsce niewiele, a niedługo ten kolor będzie dostępny tylko w sportsline. Czekam na wrażenia z jazdy te benzyna.

krotz
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: krotz »

Też jestem ciekawy :) To samo powiedział mi handlowiec Skody, że mam unikat :)

frutis13

Byłem dzisiaj z dzieciakami w salonie bo nie dawali mi spokoju i chcieli zobaczyć nowe autko. Jest coś, co kolejny raz strasznie rzuciło mi się w oczy.. Jak dla mnie kolor biały strasznie pomniejsza to auto. W obu salonach w których byłem były modele białe i szare. Te białe naprawdę wydają mi się mniejsze :P Ciekawe czy to tylko moje odczucie?

ODPOWIEDZ