W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?
Re: W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?
Mnóstwo dopłat? Grupę VAG nikt nie przebije, sam konfigurowałem kodiaqa w wersji style gdzie i innych producentów nizbyt dużo da się dodać. Kuga odpadła ze względu na bagażnik. Dlaczego nie kodiaq, 3 powody, czas oczekiwania, cena i najważniejszy, żona powiedziała, że nie będzie nim wyjeżdżała z garażu - za duży

Tak tak, ale ja pisałem o dopłatach aby w Tucsonie z brzydkiego kaczątka w wersji podstawowej zrobił się ładny widziany w reklamie. A wtedy cena już nie była taka konkurencyjna przynajmniej w tym salonie.
Ja do Kodiaq-a dodawałem tylko praktyczne rzeczy (skóra na fotelach, hak na rowery i przyczepkę do quada, przyciemniane wszystkie lusterka aby nie świeciły po oczach ciężarówki, kamerę cofania pomocną przy wyjeżdżaniu tyłem , pakiet śpiocha dla dzieci itp.) nie dodawałem żadnych asystentów jazdy i wspomagaczy jazdy bo jak do tej pory przejechałem prawie 500 tys km różnymi autami bez takich dodatków to i teraz nie jest mi to potrzebne.
Już wystarczy mi ten system który dostałem bez pytania co hamuje sam auto jak coś "niby wyskoczy na drogę" jadąc 29km/h przez jakieś miasteczko mijając pieszych idących po chodniku w odległości niecałego metra samochód sam zahamował prawie do spodu. Jakbym nie był zapięty pasami to bym pewnie pocałował kierownicę nie mówiąc już o jakimś aucie jakby jechało za mną. Wszelkim nieobliczalnym automatom na razie dziękuję
.
obraz z kamerki - pusta ulica a tu Ci auto hamuje prawie do zera

Ja do Kodiaq-a dodawałem tylko praktyczne rzeczy (skóra na fotelach, hak na rowery i przyczepkę do quada, przyciemniane wszystkie lusterka aby nie świeciły po oczach ciężarówki, kamerę cofania pomocną przy wyjeżdżaniu tyłem , pakiet śpiocha dla dzieci itp.) nie dodawałem żadnych asystentów jazdy i wspomagaczy jazdy bo jak do tej pory przejechałem prawie 500 tys km różnymi autami bez takich dodatków to i teraz nie jest mi to potrzebne.
Już wystarczy mi ten system który dostałem bez pytania co hamuje sam auto jak coś "niby wyskoczy na drogę" jadąc 29km/h przez jakieś miasteczko mijając pieszych idących po chodniku w odległości niecałego metra samochód sam zahamował prawie do spodu. Jakbym nie był zapięty pasami to bym pewnie pocałował kierownicę nie mówiąc już o jakimś aucie jakby jechało za mną. Wszelkim nieobliczalnym automatom na razie dziękuję
obraz z kamerki - pusta ulica a tu Ci auto hamuje prawie do zera

Ostatnio zmieniony 12 sie 2017, 14:16 przez WuWu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
Grunt, że na podium bo najgorsze jest zawsze 4 miejsce:)
Wysłane z Tapatalk
Wysłane z Tapatalk
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
To strach pomyśleć jakby zahamował gdyby faktycznie coś było na drodze:)
Katapulta:p
Wysłane z Tapatalk
Katapulta:p
Wysłane z Tapatalk
Czy muszę brać autoalarm? Czy jest wymagany przy ubezpieczeniu, jesli auto w leasingu?
Wolałbym nie brać bo raz, że to 1200 zł, dwa, że skuteczność moim zdaniem wątpliwa, a trzy, że w pracy mam podziemny parking z platformami i trzeba pamiętać, by za każdym razem czujnik przechyłu wyłączać.
Jak to wygląda przy leasingu VW, a jak np przy popularnym tutaj aliorze?
Wolałbym nie brać bo raz, że to 1200 zł, dwa, że skuteczność moim zdaniem wątpliwa, a trzy, że w pracy mam podziemny parking z platformami i trzeba pamiętać, by za każdym razem czujnik przechyłu wyłączać.
Jak to wygląda przy leasingu VW, a jak np przy popularnym tutaj aliorze?
Nie tyle leasing co ubezpieczalnia może wymagać dodatkowego zabezpieczenia przy aucie wartym więcej niż 150tys.
Jak już alarm to lepiej jakiś niestandardowy. Standardowy ewentualni złodzieje już na pewno znają. Można założenie takiego alarmu wynegocjować z dealerem i założą przed odebraniem. Cena też jest różna, czasem nawet prędzej możesz dostać taki alarm za darmo (jak dywaniki) zamiast negocjować większy upust.
Mozna u dealera zamowic cos typu bear lock czyli blokade skrzyni biegow
Pytanie z ciekawości.. nie sprawdzę tego gdyż nie zamówiłem dachu panoramicznego.
Czy szyba na dachu jest podgrzewana?
Czy szyba na dachu jest podgrzewana?