Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
2,0 TSI 4x4
Samochód: Kodiaq 2,0 TSI 4x4 Style zamówiony 27.01.2017

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: 2,0 TSI 4x4 »

My zamówiliśmy samochód w styczniu i nadal nie mamy potwierdzonego terminu. Ostania informacja mówi o 44 tygodniu produkcji. Nie wiem czy ktoś na forum czekał już ponad pól roku na samochód. Trochę to dziwne zachowani importera że pól roku po zamówieniu nadal nie może podać konkretnego terminu.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

mapec
Samochód: VW, Touran, 1.6 TDI

Post autor: mapec »

Mi również zaczyna brakować cierpliwości
(na kodiaq czekam od zadatkowania już 6 m-c bez jakiegokolwiek sygnału ze strony sprzedawcy)
Poważnie myślę o zamianie na vw allspace
https://www.volkswagen.de/de/models/tig ... space.html
oczywiście jak tylko pojawi się w polskiej ofercie
czy ktoś coś o vw allspace vs kodiaq?

Bożena
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI

Post autor: Bożena »

A ja nie czekałam, kupiłam od ręki dostępne w salonie, niestety brakuje mi 2 rzeczy, które planowałam, ale do przeżycia... na poprzednie auto czekałam 6 miesięcy i nigdy więcej, sprzedałam swoje, a oni spóźnili się 2 miesiące z produkcją, o mały włos bylabym bez auta - dali mi zastępcze na te 2 miesiące.

Poza tym jak czytam, że ludzie pozamawiali kilka miesięcy temu i czekają na termin i nic wiedzą lub są zmiany zamówień, bo czegoś nie będzie to mam w nosie takie czekanie...
Pozdrawiam,
Bożena

kamilR
Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17

Post autor: kamilR »

Wito1985 pisze:
09 sie 2017, 19:50

Jarek104 mam do Ciebie pytanie jako doświadczonego sprzedawcy samochodów..moje auto ma być w salonie pod koniec tygodnia ale mój sprzedawca powiedział mi, że jedzie teraz na urlop i wyda mi auto dopiero po powrocie po 23 sierpnia..i moje pytanie brzmi czy auta nie może mi wydać ktoś inny z salonu?
Wito- to jest jakiś nieśmieszny żart ze strony sprzedawcy, jakby mi sprzedawca palnął tekstem że po ponad pół roku czekania mam jeszcze czekać kolejne dwa tygodnie bo Pan Sprzedawca na urlop idzie! najpierw bym mu parsknął śmiechem w twarz, olał ciepłym moczem i już więcej z nim słowa nie zamienił po czym poszedłbym do kierownika i szybko znalazła by się osoba która by mi to auto wydała.

Co do Allspace'a VW- droższy o 30 tysi średnio, z tymi samymi skrzyniami, silnikami, być może i materiałami- ale to trzeba by zbadać organoleptycznie, nawet w środku kiera, fotele, tunel, pokrętła w zasadzie to samo- przynajmniej na foto.

Jeszcze na marginesie ciekawostka- w nowym motorze jest artykuł o Kodiaqu po przebiegu 45 tysi, zabrali go na hamownie i niestety wersja 2.0 TDI 190km/400NM wypluła tylko 175KM i tam niecałe 380NM :oops: lipa , ciekawe ile w rzeczywistości ma wersja 2.0tdi 150 koni - czyżby tyle samo co wersja 190 koni...hahah :lol:

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Bożena pisze:
09 sie 2017, 22:05
A ja nie czekałam, kupiłam od ręki dostępne w salonie, niestety brakuje mi 2 rzeczy, które planowałam, ale do przeżycia...
Jakich?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Wito1985
Samochód: Czekam

Post autor: Wito1985 »

kamilR pisze:
09 sie 2017, 22:27
Wito1985 pisze:
09 sie 2017, 19:50

Jarek104 mam do Ciebie pytanie jako doświadczonego sprzedawcy samochodów..moje auto ma być w salonie pod koniec tygodnia ale mój sprzedawca powiedział mi, że jedzie teraz na urlop i wyda mi auto dopiero po powrocie po 23 sierpnia..i moje pytanie brzmi czy auta nie może mi wydać ktoś inny z salonu?
Wito- to jest jakiś nieśmieszny żart ze strony sprzedawcy, jakby mi sprzedawca palnął tekstem że po ponad pół roku czekania mam jeszcze czekać kolejne dwa tygodnie bo Pan Sprzedawca na urlop idzie! najpierw bym mu parsknął śmiechem w twarz, olał ciepłym moczem i już więcej z nim słowa nie zamienił po czym poszedłbym do kierownika i szybko znalazła by się osoba która by mi to auto wydała.

Co do Allspace'a VW- droższy o 30 tysi średnio, z tymi samymi skrzyniami, silnikami, być może i materiałami- ale to trzeba by zbadać organoleptycznie, nawet w środku kiera, fotele, tunel, pokrętła w zasadzie to samo- przynajmniej na foto.

Jeszcze na marginesie ciekawostka- w nowym motorze jest artykuł o Kodiaqu po przebiegu 45 tysi, zabrali go na hamownie i niestety wersja 2.0 TDI 190km/400NM wypluła tylko 175KM i tam niecałe 380NM :oops: lipa , ciekawe ile w rzeczywistości ma wersja 2.0tdi 150 koni - czyżby tyle samo co wersja 190 koni...hahah :lol:
Właśnie dlatego wybieram się w piątek do salonu obejrzeć auto i na pewno nie omieszkam porozmawiać z kierownikiem..bo auto chyba kupuje się od salonu a nie od handlowca..?!

Bożena
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI

Post autor: Bożena »

root pisze:
09 sie 2017, 22:43
Bożena pisze:
09 sie 2017, 22:05
A ja nie czekałam, kupiłam od ręki dostępne w salonie, niestety brakuje mi 2 rzeczy, które planowałam, ale do przeżycia...
Jakich?
Podgrzewanej szyby i blokady automatycznej drzwi dla dziecka, ale jest ta manualna:-) i tak młoda sama nie wysiada.
Pozdrawiam,
Bożena

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

Wito1985 pisze:
09 sie 2017, 22:55

Może. Ale nie ma takiego obowiązku. To kwesta dogadania między handlowcami. Kazdy ma swoje obowiązki i swoich klientów, od których zależna jest jego pensja. Wydanie auta innego handlowca to kwestia dogadania.

A Wasze teksty "parsknałbym śmiechem w twarz, poszedł do kierownika" sorry, ale są śmieszne. Wam się NIE NALEŻY bo kupujecie. Większość z Was prowadzi swoje mniejsze czy większe interesy. Skaczecie nad każdym klientem tak, żeby aż mu to uszami wychodziło i trzymacie palec prosto w 4 literacj w sobotę o 22ej, bo on ma kaprys czegoś się dopytac? Nie sądzę.. Więc oczekujcie takiego traktowania, jak sami traktujecie swoich klientów. ;-)

Tak Wito, "Pan Sprzedawca" jest takim samym człowiekiem jak Ty, nie twoim służącym czy niewolnikiem.

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

Jarek104 zmień pracę

Wysłane z Tapatalk

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

mapec pisze:
09 sie 2017, 20:31
Mi również zaczyna brakować cierpliwości
(na kodiaq czekam od zadatkowania już 6 m-c bez jakiegokolwiek sygnału ze strony sprzedawcy)
Poważnie myślę o zamianie na vw allspace
https://www.volkswagen.de/de/models/tig ... space.html
oczywiście jak tylko pojawi się w polskiej ofercie
czy ktoś coś o vw allspace vs kodiaq?
Narazie Allspace jest owiany legendą, i jak do tej pory najwięcej informacji, nawet więcej niż sam importer mają redaktorzy niektórych pism motoryzacyjnych :)

Oficjalnej informacji na temat tego kiedy i czy w ogóle Allspace pojawi się w Polsce ze strony VW narazie nie ma. :)
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

ODPOWIEDZ