Pochwal się jaki leasing wybrałeś

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Ethel
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI DSG Style

Re: Pochwal się jaki leasing wybrałeś

Post autor: Ethel »

Panowie i Panie :)

Czy macie pomysł na oszacowanie wartości Kodiaq-a po 5 - latach. Próbuję obliczyć koszt całkowity :)
Czy 45% wartości początkowej brutto wydaje się sensowny? Samochód realnie 5,5 roku. Przebieg pewnie 120 000 km.

VL wpisał mi w leasingu niskich rat na 4 lata 50%. na 80 000 km.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Bodzio
Samochód: Zamówiony Kodiaq Ambition TSI 2.0

Spózniona dostawa, leasing i poodatek

Post autor: Bodzio »

Witam,
Wygląda na to, że mój Kodiaq dotrze dopiero w lutym. Planowany jest leasing operacyjny z oplata wstępną 25 - 30%. Czy ktoś przerabiał nastepujący temat:
która firma leasingowa może wystawić fakturę na opłatę wstępną nawet 2 - 3 miesiące przed dostawą samochodu, abym mógł ją jeszcze w tym roku zapłacić i wrzucić w tegoroczne koszty?
Pzdr.

Awatar użytkownika
RedDevil
Samochód: Hyundai Tucson 1.6 GDI

Re: Mój pierwszy Leasing

Post autor: RedDevil »

Mertin pisze:Witam szanowne Koleżanki i Kolegów.

Zastanawiam się nad kupnem Skody Kodiaq, interesuje mnie leasing, niestety nigdy nie brałem auta nawet na raty ;) i nie wiem na co zwrócić uwagę aby wyszło dobrze ;). Działalność- Lekarz (nie VATowiec).

Wersja 2.0 TSI/132 kW (180 KM) DSG 4x4 + pakiet fresh, stolik, podgrzewana szyba, lakier czarna perła, wersja ambition, w wyliczeniach była brana prawdopodobnie wersja 7 os. będę zmieniał na 5.
Rabat jaki dostałem od ceny bazowej to jest 7000 (nie wiem dużo czy mało)

Wpłata własna 10%, 59 miesięcy, ostatnia rata wykup. Cena auta ok 130 000, rata ok 2100 brutto, ostatnia rata wykup.
Jak liczyłem wcześniej wychodzi 112% (nie wiem czy dużo czy mało nie znam się po prostu).

Wyliczenie z baku VW w skodzie.
Proszę o info czy gdzieś można znalezc innego dilera.
Pozdrawiam
Według mnie dużo, można zejść poniżej 5% i takie wyliczenie dostałem jako symulacja.

dag
Samochód: Kodiaq 1,4 TSI 110 kW DSG Style

Re: Spózniona dostawa, leasing i poodatek

Post autor: dag »

Bodzio pisze:
02 sie 2017, 17:33
Witam,
Wygląda na to, że mój Kodiaq dotrze dopiero w lutym. Planowany jest leasing operacyjny z oplata wstępną 25 - 30%. Czy ktoś przerabiał nastepujący temat:
która firma leasingowa może wystawić fakturę na opłatę wstępną nawet 2 - 3 miesiące przed dostawą samochodu, abym mógł ją jeszcze w tym roku zapłacić i wrzucić w tegoroczne koszty?
Pzdr.
Bodzio,
Ja przy zamówieniu wpłaciłem dealerowi 5000 zł - dostałem na to fakturę, później przy umowie leasingu dopłaciłem do 10% i leasing dał mi fakturę na wpłatę 10%, a dealer korektę zwrotu zaliczki. Nie wiem, jak oni się tam dogadują, ale to zadziałało.
Pogadaj z dealerem, że im na koniec grudnia wpłacisz dodatkową zaliczkę i niech zafakturują - leasing potem z nimi sobie poradzi (u mnie vw leasing to był).

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

Bodzio pisze:
Witam,
Pzdr.
umowa leasingu z odroczonym terminem płatności. Choćby VW ma taką opcję.
dag pisze:
08 sie 2017, 23:18

Bodzio,
Ja przy zamówieniu wpłaciłem dealerowi 5000 zł - dostałem na to fakturę, później przy umowie leasingu dopłaciłem do 10% i leasing dał mi fakturę na wpłatę 10%, a dealer korektę zwrotu zaliczki. Nie wiem, jak oni się tam dogadują, ale to zadziałało.
Pogadaj z dealerem, że im na koniec grudnia wpłacisz dodatkową zaliczkę i niech zafakturują - leasing potem z nimi sobie poradzi (u mnie vw leasing to był).
jesteś pewien tego, że FV zaliczkowa jest FV kosztową? Bo ja nie.. nie wprowadzaj kolegi w błąd

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

Jarek104 pisze:
09 sie 2017, 6:20
Bodzio pisze:
Witam,
Pzdr.
umowa leasingu z odroczonym terminem płatności. Choćby VW ma taką opcję.
Jarek, na ile VW Bank maksymalnie odracza termin płatności?
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

dag
Samochód: Kodiaq 1,4 TSI 110 kW DSG Style

Post autor: dag »

Jarek104 pisze:
09 sie 2017, 6:20

jesteś pewien tego, że FV zaliczkowa jest FV kosztową? Bo ja nie.. nie wprowadzaj kolegi w błąd
Fakt - kosztową nie, ale jak nie da się inaczej, to przynajmniej Vat mozna od niej odliczyć.

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

Szymon, do 6 miesięcy jeśli nic się osttanio nie zmieniło

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

Jarek104 pisze:
10 sie 2017, 6:15
Szymon, do 6 miesięcy jeśli nic się osttanio nie zmieniło
Dzięki :)
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

antek321
Samochód: mercedes w203

Post autor: antek321 »

A czy ktoś z Was ma doświadczenia z firmą Impuls leasing? Ze wszystkich ofert przedstawili mi najkorzystniejszą finansowo (teoretycznie;)), teraz czekam aż dostanę warunki umowy i poznam wszystkie haczyki :D

ODPOWIEDZ