W przyszłym tygodniu będzie produkowany zamówiony przeze mnie Kodiaq. Teoretycznie jeszcze mogę zrezygnować. Dlatego chciałbym zapytać, czy jest tu osoba, która żałuje dokonanego wyboru i posiadając obecną wiedzę i doświadczenie nie zakupiłaby Kodiaqa. Dlaczego? Ewentualnie czy jest coś co Was zawiodło, okazało się gorsze niż oczekiwaliście, jakiego dodatku nie warto zamówić.
Żałuję zakupu Kodiaqa
Żałuję zakupu Kodiaqa
Temat trochę jak to mówią przewrotny. Mam nadzieję, że nie będzie najpopularniejszym tematem tego forum
W przyszłym tygodniu będzie produkowany zamówiony przeze mnie Kodiaq. Teoretycznie jeszcze mogę zrezygnować. Dlatego chciałbym zapytać, czy jest tu osoba, która żałuje dokonanego wyboru i posiadając obecną wiedzę i doświadczenie nie zakupiłaby Kodiaqa. Dlaczego? Ewentualnie czy jest coś co Was zawiodło, okazało się gorsze niż oczekiwaliście, jakiego dodatku nie warto zamówić.
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl
- fonus
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic
Re: Żałuję zakupu Kodiaqa
Myślę że to za krótki czas żeby wygłosić taką drastyczną opinię. Jak ktoś pechowo zacznie częste wizyty w serwisie i będzie się długo bujał to po jakimś czasie przeleje się czara goryczy i pewnie będziemy takie wątki rozwijać. Teraz szczerze mówiąc wątpię. Ale gratulacje za odważny temat 
Cieszę się, że temat świeci pustkami. Dziś dla mnie ostatnia szansa bo jutro idzie przelew 
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl
- fonus
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic
Zastanów się. Jak wybierzesz czerwoną pigułkę to wiesz że już nie ma odwrotu 
Właśnie przekroczyłem 10000 km w Kodiaq dlatego czuję się upoważniony do wyrażenia swojej opinii, a jest taka że NIE nie żałuję zakupu. Byłem jednym z pierwszych na tym forum, który wytykał słabą jakość wykonania i miał konkretne kłopoty przy odbiorze samochodu, ale z czasem w codziennym użytkowaniu zapomniałem o pierwszych problemach, a w tej chwili samochód daje mi wiele radości podczas użytkowania.
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Z tego co czytam opinie tutaj, to poza skrzypiącymi rączkami wszyscy naprawdę póki co są zadowoleni.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Moim zdaniem, po osiągnięciu przebiegu 5 tys. km Kodiaq na pewno nie jest złym wyborem w konfiguracji do około 150-160 tys. bo na tym pułapie konkurencja właściwie nie zaskoczy niczym lepszym. Jeśli natomiast konfiguracja kodiaqa podchodzi już pod 175-180 tys. i wyżej to moim zdaniem lepiej sobie darować i wybrać coś innego, poczekać na wyprzedaże, bmw x3, nowe audi q5, nowe volvo xc60, lr disco sport, może nawet mercedes glc. Brak możliwości personalizacji i może odrobinę mniej gadżetów ale lepsza jakość materiałów, spasowania i większy prestiż. Nie wspominając już o znacznie większej wartości auta za 5-10 lat.
-
kamilR
- Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17
Everred- 100% racji. Ja bym tylko obniżył do Max 140tpln. Za 180 - 190 to juz mozna kupic jaguara f pace:)) lub fajnie wyposażonego e pace- auta nowe. Oprocz opcji czekania na wyprzedaże mozna zakupić auto od brokera. Za 180-200 tys. Nie kupuje sie Skody, kii, hyundaia, VW, Renault peugeota itp. bo to rozbój w biały dzien, poniewaz za tak wysoką cenę nie otrzymujemy kompletnie nic extra- czyli jakośći, prestiżu. oczywiscie nie mam na celu nikogo urazić.
https://www.otomoto.pl/oferta/jaguar-f- ... 6a93af5d7a
Za 180-190. Juz mozna miec f pace z napędem na 4 plus navi, plus inne bajery;)
https://www.otomoto.pl/oferta/jaguar-f- ... 6a93af5d7a
Ja patrzę na to z perspektywy czysto użytkowej: potrzebowałem auta, które przy 7 osobach zachowa jakiś tam bagażnik z przyzwoitym prześwitem i przyzwoitą ceną. Tylko misiek spełniał te wymagania. W cenie 150K konkurencja się nie zbliżała nawet.
Co do auta (przejechane 4K), poza rączką w drzwiach wszystko ok.
Co do auta (przejechane 4K), poza rączką w drzwiach wszystko ok.
DO developer
LOLkamilR pisze: https://www.otomoto.pl/oferta/jaguar-f- ... 6a93af5d7a
W linku powyżej:
- manual
- gorszy silnik
- napęd tylko na tył (!)
- tapicerka materiałowa
- felgi nie wiem, ze zdjęcia to chyba 17"
- ...
- żal.pl
- za jedyne 163k, hehe
- brać w ciemno
EDIT: analogiczny Kodiaq = jakieś 100k.