OBDeleven
Re: OBDeleven
300zł w opcji "rozpoznawanie znaków drogowych" 
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
uff, w końcu i mi się udało uruchomić lane assist, pomógł chyba wpis woocky'ego "Jeżeli jest już aktywny bajt 3 bit 4 to zmień w kodowaniu olabelowanym Spurhalteassistent na aktywne"
teraz czas na ALA - automatic light assist - jest pomysł jak to włączyć?
bawiłem się też innymi gotowymi aplikacjami (płatne punktami) - mam oryginalny alarm, niby "włączyłem" funkcję dźwięku przy włączaniu/wyłączaniu alarmu ale niestety nic nie słychać
teraz czas na ALA - automatic light assist - jest pomysł jak to włączyć?
bawiłem się też innymi gotowymi aplikacjami (płatne punktami) - mam oryginalny alarm, niby "włączyłem" funkcję dźwięku przy włączaniu/wyłączaniu alarmu ale niestety nic nie słychać
Panowie, zastanawiam się nad wybraniem opcji lane asist przy zamawianiu auta ale z tego co czytam można to odblokować. Czy są jakieś ograniczenia lub wymogi co do odblokowania np: nawigacja tak jak przy rozpoznawaniu znaków.
Dodatkowo czy asystent jazdy w korku wymaga line assist?
Dodatkowo czy asystent jazdy w korku wymaga line assist?
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
A czy to przypadkiem nie to?
Kod: Zaznacz cały
Controller 09 - Central Electronics
16 - Security Access - enter 31347
10 - Adaptations
Go to:
(2) Assistant light functions - Menu light assistant
Change to Present
07 - Coding
Byte 3, Bit 2 aanvinken
Controller A5 (Front / front view camera)
07 - Coding
Byte 21
Change to High Beam Assist or change to "20"
Controller 09 - Central Electronics
07 - Coding
Byte 2 Bit 0-2. Change to 03
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
root
- Administrator
Musisz mieć Auto Light Assist (zwracam uwagę na słowo „Auto”), rozpoznawanie znaków albo Lane Assist. Mając dowolny z nich pozostałe można dokodować. Wydaje mi się, że musisz mieć również wszystkie elementy, który te trzy wymagają (czyli dla Auto Light Assist Climatronica i Light Assist, dla rozpoznawania znaków nawigacja i elektrycznie sterowane, podgrzewane, składane, automatycznie ściemniające się lusterka boczne, dla LA elektrycznie sterowe, podgrzewane, składane, automatycznie ściemniające się lusterka boczne z oświetleniem wokół drzwi i automatycznie ściemniającym się lusterkiem wewnętrznym).
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Zakładając zakup wersji Style ALA jest w standardzie. Składane lusterka chce domówić. Do rozpoznawaniu znaków wymagana jest nawigacja. Jakkolwiek mając na uwadze powyższe LA można dokodować a tym samym będzie jam assist przy DSG. Mam rację?
czy ktos odblokowal Mirror Link ?
-
root
- Administrator
W obd chyba wystarczy zrobić VIM.
- fonus
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic
A te lusterka boczne składane to przypadkiem nie są w standardzie w style?