Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
jacek_placek_72
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 DSG STYLE Szary Buisness

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: jacek_placek_72 »

GREGORY pisze:
31 lip 2017, 17:43
Witam,
ja tu jestem po raz pierwszy. W sobotę 29.lipca zamówiłem. Teraz zaczynam czekać. U mnie w salonie nie owijali w bawełnę.Najwcześniej obiecali, że odbiór najwcześniej nastąpi może w grudniu. Dali mi też pod rozwagę czy nie lepiej na początek lutego 2018 odbiór. Ma to sens, rocznik byłby 2018. Będą dzwonić za ok. 2 tygodnie z przybliżonym terminem. Ale ja rozważam przeciągnięcie na 2018. Samochód będzie młodszy. Mimo wszystko czekam.
U mnie również nie owijali w bawełnę. Od razu powiedzieli że zimówek nie potrzebuję bo auto będzie na wiosnę. Zamawiałem 13 lipca i na początku był na 11 tydzień 2018r. Dziś dowiedziałem się ze jest przewidziany na 9 tydzień. Czyli przełom lutego i marca. Plus czas dostawy do salonu około 2 tygodnie. Może jeszcze będę musiał się upomnieć o zimówki. :D

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

Ogólnie nie trzymałbym się teraz mocno terminów, które dealerzy podają przy nowych zamówieniach, bo Skoda (i chyba cała grupa VW) zmienia system do zamawiania samochodów i jest ogólny młyn ;) Także trzeba chwilę poczekać, aż wszystko się uspokoi i wtedy terminy będą bardziej realne.
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

Awatar użytkownika
RedDevil
Samochód: Hyundai Tucson 1.6 GDI

Post autor: RedDevil »

Poczekać z zamówieniem czy raczej z naciskaniem o podanie terminu kiedy wyprodukują?

Awatar użytkownika
fonus
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic

Post autor: fonus »

Z zamówieniem to nie ma co czekać. Dokonaj wyboru dobrego dealera, ponegocjuj ofertę i patrz czy w zamówieniu dealer wpisze Ci datę kiedy najpóźniej odbierzesz auto. Może to stanowić pewien czynnik pobudzający do działania na twoją korzyść

Waty
Samochód: Brak

Post autor: Waty »

Skoda Plichta zupełnie nic sobie nie robi z wpisanej daty. Nie wiem jak inni. Generalnie dealerzy pobierają zaliczki a nie zadatki w związku z czym jeśli przekroczą datę i klient zechce np z tego powodu zrezygnować to co najwyżej oddadzą zaliczkę. W przypadku zadatku i przekroczenia daty to zdaje się musieliby oddać dwukrotność tego zadatku. To może by ich do czegoś mobilizowało...
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl

Awatar użytkownika
RedDevil

Waty pisze:Skoda Plichta zupełnie nic sobie nie robi z wpisanej daty. Nie wiem jak inni. Generalnie dealerzy pobierają zaliczki a nie zadatki w związku z czym jeśli przekroczą datę i klient zechce np z tego powodu zrezygnować to co najwyżej oddadzą zaliczkę. W przypadku zadatku i przekroczenia daty to zdaje się musieliby oddać dwukrotność tego zadatku. To może by ich do czegoś mobilizowało...
Plichta Gdańsk?

Awatar użytkownika
RedDevil

Ja obdzwoniłem salony trójmiasto, starogard, elbląg, słupsk, Grudziądz. Jedynie Plichta podaje w miarę realne terminy czyli 6m. Inni aby przyciągnąć klienta mówią 3m a wiemy po forumowiczach, że jest to wręcz niemożliwe do zaoferowania. W mojej opinii chcą tylko przyciągnąć klienta. Ile plichta cię przeciąga?

pyzian
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190 KM

Post autor: pyzian »

Jeżeli komuś zależy mogę podać namiary na jednego dealera, który ma zamrożoną produkcje Kodiaq na 31/32 tydzień. Jest to mocno wyposażona wersja, STYLE 4x4, Diesel 2.0 190 KM przekraczająca 200 tys. złotych.
Samego dealera nie znam, opinie ma pozytywne, ale podkreślę - nie korzystałem z jego usług.

Waty
Samochód: Brak

Post autor: Waty »

RedDevil pisze:
01 sie 2017, 11:57
Ja obdzwoniłem salony trójmiasto, starogard, elbląg, słupsk, Grudziądz. Jedynie Plichta podaje w miarę realne terminy czyli 6m. Inni aby przyciągnąć klienta mówią 3m a wiemy po forumowiczach, że jest to wręcz niemożliwe do zaoferowania. W mojej opinii chcą tylko przyciągnąć klienta. Ile plichta cię przeciąga?
Zobacz tu: viewtopic.php?f=37&t=239#

Jak już Plichta to lepiej wg mnie Wejherowo. W Gdańsku to porażka. Zrezygnowałem głównie dlatego, że nie tylko z premedytacją nie informowali mnie o opóźnieniu, które było ich a nie producenta winą ale też zwodzili i na koniec nie chcieli oddać zaliczki.
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl

Awatar użytkownika
RedDevil

@Waty dzięki za podzielenie się informacją. W 3-city mamy jeszcze Lubowidzką, jakieś opinie o tym salonie?
Co do grunwaldzkiej to w zupełności się zgodzę, mam negatywne zdanie co do ich serwisu :)

ODPOWIEDZ