OBDeleven

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
luksid
Samochód: Kodiaq 2.0 tsi

Re: OBDeleven

Post autor: luksid »

ok to gonię do auta :)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

luksid

lipa dalej, reset się ewidentny zrobił, dalej wywala funkcja niedostepna :(

woocky
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 150KM TDI

Post autor: woocky »

1) Rozpoznawanie znaków a navi:
a) używane są skrzyżowania do odwoływania ograniczeń, ale nie zawsze to działa
b) znalazłem gdzieć, że można aktywować pokazywanie na obd znaków odczytanych z navi jak nie ma kamery.
c) w rzeczy samej, nie mogę udowodnić, że się da łatwo włączyć rozpoznawanie bez navi bo mam navi. Z drugiej strony konfigurator to narzędzie sprzedażowe ;-) Lektura tego co w internatach (wiadomo, też kłamią ;-) ) mówi, że realizuje to osobny układ, stąd mój wniosek, że się da.

2) lane assist: trzeba długo przytrzymać, efekt wyłączenia obrazu to za mało - musi przy włączaniu pojawić się logo Skody. Też tak miałem (z kiery się da, z menu nie), dziesięć prób dalej się udało ;-) Kombinowałem też z zapłonem w tym czasie, więc może to ma jeszcze jakieś znaczenie.
A taki "hack" jeszcze: https://photos.app.goo.gl/TGM6z82cARSzGWz03 ;-) (oczywiście nie wolno tego robić i to tylko animacja poglądowa)

luksid

woocky pojawiło się logo trzymałem wcisniete, aż sie całkowicie wylaczylo potem wlaczyło ( z pojawieniem loga) i dalej nic :/ z zapłonem tez próbowałem , no nic spróbuje jeszcze kilka razy

Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Post autor: Rafał »

też tak miałem i odpuściłem

woocky
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 150KM TDI

Post autor: woocky »

@luksid może sprawdź czy na pewno wszystko masz zaznaczone. Może jakiś krok pominąłeś? Albo ja coś pominąłem. Dla pewności:
https://www.briskoda.net/forums/topic/3 ... nt=4776214 to post, z którego wziąłem.

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Możesz zerknąć jeszcze w mój post, ja wg tego aktywowałem w Superbie: viewtopic.php?f=9&t=50&p=728#p728.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

luksid

co to jest tak wlasciwie ? STG A5 (Front-/Vorfeldkamera) auswählen

luksid

i do czego to bo nie bardzo czaje.... i to The last rule is not (always)right. I found out that the S3 i had you have to change in module 44 Byte 3 Bit 0.

luksid

dobra Panowie DZIAŁA :)) jak się okazało nie wiem jakim cudem "umcodiert (ADP-(49)-Car_Function_List_BAP_Gen2-LDW_HCA_0x19) von nicht aktiviert auf aktiviert" to było nieaktywne , plus były błędy na tych sterownikach wynikające z wczorajszego modzenia, po zaaktywowaniu i wykasowaniu błędów wszystko bangla :)

ODPOWIEDZ