Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
sosna
Samochód: Skoda Octavia 1.6 benzyna

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: sosna »

Mój zamówiony również w połowie marca a odbiór nie szybciej jak ostatni tydzień sierpnia.... Wersja ambition z dodatkami prawie 170 tysięcy i może dlatego to tyle trwa:p

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Post autor: Tomala72 »

W moim przypadku sama produkcja poszła dosyć szybko jak na wersję z elektrycznymi fotelami gdzie w pewnym momencie była obsuwa od poddostawcy. Jak już pisałem, że wyprodukowany jest od 30.06 tylko coś poknocili z dostawą z fabryki i ze standardowych dwóch tygodni zrobił się blisko miesiąc. Tak więc wychodzi, że kolega karbab na samo wyprodukowanie będzie czekał pół roku. Dla mnie nie do wytrzymania.

chrapek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: chrapek »

A u mnie zdazyl ale cud. Samochód w ostatni piątek się wyprodukował a już od wczoraj nim jeżdżę. Wyrobili się w ostatniej chwili żebym miał go na ślub. Historia jest długa ale potwierdza że jak chcą to potrafią spiac posady. Wrażenia z jazdy super.

pyzian
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190 KM

Post autor: pyzian »

W moim akurat przypadku gdybym wiedział, że będę czekał na auto blisko 8 miesięcy to bym go po prostu nie kupił. Podkreślę, że 8 miesięcy oczekiwania, a zakup był przed premierą w salonach.
Inna sprawa dla wszystkich zainteresowanych - po zakupie auta powinien być telefon ze Skody z badaniem jakości dealera. Powinien, ale oczywiście mogą wpisać zły numer telefonu. Jeżeli dużo negatywów klient wymieni, to część prowizji danego salonu jest potrącana. Jeżeli nie ma telefonu, wówczas można formularz reklamacji napisać negatywny. Przydatna informacja dla wszystkich, którzy nie są zbytnio zadowoleni z wyboru salonu.

M3city
Samochód: 2,0TSI Style

Post autor: M3city »

pyzian pisze:
27 lip 2017, 9:47
W moim akurat przypadku .......
Dzięki za info, z pewnością skorzystam, tez dobije do 8 miesięcy ( 5 już minęło).
Pozdrawiam,

Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Post autor: Tomala72 »

Z tymi negatywnymi opiniami to bym nie szarżował.
Poobcinają marżę dilerom i mało kto będzie chciał sprzedawać Kodiaqa.
W sumie winy salonu w czasie oczekiwania jest najmniej. Chyba, że wybitnie nieogarnięty.
Jechać przez całą Polskę za autem do innego? Nie widzi mi się.
Jak dobrze pójdzie to od jutra będę przeglądał ten wątek na forum z ciekawości. :)

Awatar użytkownika
fonus
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic

Post autor: fonus »

Tomala72 nie wyłamuj się. Nie przechodź na ciemną stronę mocy!

pyzian
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI 190 KM

Post autor: pyzian »

Tomala72 wybacz, ale mocno się nie zgodzę. Jak dealer/salon może wyłamać się z sprzedaży danego modelu? Nie ma takich możliwości, oni muszą dbać o pewne standardy, które narzuca im Skoda. Jesteś klientem, masz zasłużone obiekcje (nie mówię o osobach, którym termin się tydzień przesunął i mają wielkie pretensje) to co należy siedzieć cicho? Dlaczego niektórzy dostają jakieś rekompensaty za to, że termin znacząco się różni od obiecanego, a niektórzy zlewają bo i tak zapewne auto sprzedadzą - wszak ma takie wzięcie. W moim przypadku będzie 2 miesiące po terminie umownym, a 3 po obiecanym. Myślisz że jakąkolwiek rekompensatę ktoś proponuje?
W moim mniemaniu należy rozgłaszać salony, które naprawdę mają podejście pro-klienckie, a żeby wiedzieć, które omijać na przyszłość.
Zresztą z Superbami było tak samo, a dalej każdy je sprzedaje.

barti
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style

Post autor: barti »

W moim przypadku sprzedawca na samym początku (24.02) sprzedał mi bajeczkę, że termin odbioru będzie w maju, choć już na forum wszyscy w tym samym czasie pisali o terminach około 30 tygodnia. (dopiero w maju trafiłem na to forum).
Zostałem okłamany, późniejszy kontakt był poniżej krytyki, za każdym razem proszenie się o odpowiedź na maila.
Zgłosiłem temat do Skody (VW Group) ale oni wszystkim to samo wytnij, wklej, "dokonamy wszelkich starań" itd.
Skoda się nie odniosła ani słowem do tego jak zostałem i byłem traktowany przez sprzedawcę, dla nich liczy się tylko sprzedaż, choćby klienta robili w wała.
A komu mam się skarżyć ? jak to kierownik salonu przyjmował zamówienie. Dlatego dobrze jest później wyżalić się przy badaniu jak będą dzwonili po odbiorze auta. Może to da im do myślenia. Odniosłem wrażenie że po tej skardze kontakt się polepszył, jednak nie zmienia to faktu że działają trochę nie uczciwie.

M3city
Samochód: 2,0TSI Style

Post autor: M3city »

U mnie podobnie, myślałem ze zamówiłem auto na początku lutego (wtedy podpisałem umowę i zapłaciłem zaliczkę). Oczywiście nikt się nawet nie zająknął w salonie o jakiś limitach na ilość aut w miesiącu dla danego dealera, itp. Poczytałem o tym tu na forum. Wtedy dopiero sprzedawca przyznał, ze auto wskoczyło do systemu na przełomie kwietnia i maja !!
Oczywiście zapomnij kliencie o wpisaniu do umowy terminu odbioru......itp, itd. Bajeczek nie było, konkretów również, obsługa mila, nie narzekam, ale brak merytorycznego podejścia rozbraja. "niestety nie wiemy, trudno powiedzieć lub czekamy na informacje" to najczęstsze ze słyszanych zwrotów.....
Model od dwóch miesięcy z terminem produkcji na 36ty tydzień, zamówiony w lutym.
Na pewno gdybym został rzetelnie poinformowany o sytuacji przed zamówieniem, odwiedziłbym innych dealerów.
pozdrawiam.....

ODPOWIEDZ