Jak produkcję masz na koniec lipca to ja nie miesiąc a prawie 3 wcześniej . Zamówiłem style 2.0 tsi automat trzeci rząd siedzeń uchwyty do tabletów Phone boxdawajrapa pisze: ↑01 mar 2017, 23:02Skrimer a jaka zamowiles wersje i jaki silnik? Ja tego nie rozumiem, zamawialem 13 grudnia i kilka dni temu dowiedzialem sie, ze produkcja dop na tydzien 30, czyli koniec lipca. Ty pomad miesiac pozniej zamowienie i ponad miesiac wczesniej produkcja. Ciekawe, jak dziala ich "klucz" tj. daty zamowienia, konfiguracji auta i daty produkcji... bo kupy sie to wcale nie trzyma. Wiem, ze kazdy dealer ma tez jakies limity w Skoda Polska, ale zamawialem w sporym punkcie w Szczecinie, wiec nie sadze ze sa gdzies na koncu listy... eh, pozostaje cierpliwie czekac, przygotowac sie na najgorszy termin i liczyc na wczesniejszy![]()
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Jakieś żarty. W konfiguratorze zniknął kolor czerwony corrida. Mam nadzieję, że dotychczasowe zamówienia się ostoją.
Czyli robi się jak w UK. Tam niedostępny jest także Jungle Green. Członkowie brytyjskiego forum napisali nawet oficjalną skargę do szefów Skody w tej sprawie. Zapewne nic to nie zmieni.
Swoją drogą Kodiaq spełnia doskonale swoje pierwotne zadanie: wzbudza emocje (nie zawsze pozytywne), szum medialny (także na forach), a co za tym idzie: zainteresowanie marką i przy okazji innymi modelami, ktore stoją na placu, gotowe do sprzedaży . Doskonała zagrywka marketingowa!
Poza tym dealerom nie zależy nawet zbytnio na sprzedaży Kodiaqów, bo limity ilościowe powodują, że zysk jest znikomy. Stąd traktowanie niektórych zamawiających "z buta".
Pewnie dużo w tym racji co piszecie bo cytując klasyka "nieważne jak dobrze czy źle, ważne by mówili"
A swoja drogą odwiedzając wczoraj salon dowiedziałem się od sprzedawcy, że jeden z klientów zrezygnował z Kodiaq, który w następnym tygodniu dotrze już do salonu. Jest to wersja dosyć uboga, ale od ręki więc gdyby ktoś był zainteresowany to mogę podać namiary na salon i konkretnego sprzedawcę gdyż nie znam konkretów.
A swoja drogą odwiedzając wczoraj salon dowiedziałem się od sprzedawcy, że jeden z klientów zrezygnował z Kodiaq, który w następnym tygodniu dotrze już do salonu. Jest to wersja dosyć uboga, ale od ręki więc gdyby ktoś był zainteresowany to mogę podać namiary na salon i konkretnego sprzedawcę gdyż nie znam konkretów.
Czyli trzeba dzisiaj wybadać sytuację u dilera. A na marginesie to zainteresowanie jest trochę nakręcane, bo za chwilę wejdzie VW Atlas, zapewne inne marki też takiego suva nie odpuszczą i zrobi się ciasno. Myślę, że Skoda bardzo dużo straci (zresztą to się już dzieje) przez właśnie konkurencję VW. Najpierw Superb, teraz Kodiaq i pewnie również tak samo będzie z octavią i nowym Yetti. A mogliby w Polsce otworzyć fabrykę i zobaczyliby ile aut można dziennie wyprodukować 
Witajcie, ja złożyłem zamówienie pod koniec Grudnia i miałem wynaczony termina na 19 tydzień. Wczoraj natomiast dostałem telefon że termin się przesunał.. i tu niespodzianka na 13 tydzień. Mam więc nadzieję że się utrzyma. Nie jestem przekonany co do koloru ale wolę nie kombinować ze względu na terminy...
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Witamy na forum! Jaki silnik zamówiłeś?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
2.0 TSI
Dziś potwierdzony termin zamrożony 12 tydzień produkcja, 2,0 tdi 190 km style, jasna tapicerka ale materiał, kolor brąz magnetic, ledy w środku, pakiet fresh, podgrzewana przednia szyba i dysze spryskiwaczy, system canton - tyle jakbyście chcieli porównać swoje a i najważniejsze zamówienie 21 listopad - koła chciałem 18 trinity ale musiałbym czekać więc będą 19 sirius. Zapytałem jakie są na dzień dzisiejszy terminy to mówili że po wakacjach czyli już 7 -mcy