Układ rozpoznawania znaków

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Układ rozpoznawania znaków

Post autor: MałGorzata »

Jak jeździliśmy na jeździe testowej to można było wyświetlać kilka znaków koło siebie np. ograniczenie prędkości i zakaz wyprzedzania a teraz nie mogę znaleźć opcji jak to zrobić.

Mam znaki schowane jeden pod drugim... Czy ktoś wie jako to ustawić? :)

----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Re: Układ rozpoznawania znaków

Post autor: root »

Albo w nawigacji (nie pamiętam, czy przypadkiem nie tylko w czymś, co się nazywa „dodatkowe okno”) albo na MaxiDocie tam, gdzie masz spalanie (jedna z opcji, to rozpoznane znaki).
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Awatar użytkownika
MałGorzata

Tak to wiem. Ale jak ustawić by w sytuacji gdy jest rozpoznany więcej niż jeden znak na ekranie były one widoczne obok siebie...
----

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

O ile mi wiadomo, to nie jest to możliwe. Ale w sumie tam może się wyświetlać tylko ograniczenie do 60 km/h (bo w terenie zabudowanym mamy 50 lub 60), ewentualnie zakaz wyprzedzania, bo innych chyba nie rozpoznaje :)
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

woocky
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 150KM TDI

Post autor: woocky »

AFAIR da się to dokodować. Obok siebie występują wtedy 1-2 znaki: ograniczenie prędkości i własnie zakaz wyprzedzania. Gdzieś widziałem kodowanie, jak znajdę to dam znać.

Edit: Nie mogę znaleźć tego kodowania, a pamiętam tak jak MałGorzata, że były obok siebie.
W manualu teraz wygląda to tak: http://www.skoda-auto.com/en/mini-apps/ ... geId=00399
więc wnioskuję, że zmienili graficzną prezentację i wielość znaków dotyczy kolorowej wersji maxi-dot.
Tu: https://www.briskoda.net/forums/topic/3 ... nt-4845924 piszą podobnie z tym, że ja w navi widzę znaki *obok* siebie. Na razie pełna prezentacja wydaje się być dostępna tylko na dedykowanym ekranie. Jak dotychczas zauważyłem, że rozpoznawane są: znaki ograniczenia prędkości, znaki terenu zabudowanego, znak odwołania prędkości, niemiecki znak (///) odwołania ograniczeń, niemiecki znak ograniczenia prędkości przy opadach. Źle rozpoznawane jest oznakowanie bezpiecznej prędkości na progu (identyfikuje jako normalne ograniczenie), nie rozpoznawane są duńskie strefy ograniczonej prędkości (niebieski kwadratowy znak).

Awatar użytkownika
MałGorzata

Już wiem... Dwa znaki widać koło siebie (z lewej strony) gdy wyłączone jest dodatkowe okno w nawigacji (manewry, audio, kompas itp.) W innym przypadku znaki są z prawej strony wyświetlacza i zachodzą na siebie.
----

ODPOWIEDZ