Zamawiałam w połowie stycznia i uwierz mi, że Twój termin biorę w ciemno
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Zamówienie złożyłem 27 stycznia 
Albo jutro się dowiesz ze kwiecień. 
Skrimer a jaka zamowiles wersje i jaki silnik? Ja tego nie rozumiem, zamawialem 13 grudnia i kilka dni temu dowiedzialem sie, ze produkcja dop na tydzien 30, czyli koniec lipca. Ty pomad miesiac pozniej zamowienie i ponad miesiac wczesniej produkcja. Ciekawe, jak dziala ich "klucz" tj. daty zamowienia, konfiguracji auta i daty produkcji... bo kupy sie to wcale nie trzyma. Wiem, ze kazdy dealer ma tez jakies limity w Skoda Polska, ale zamawialem w sporym punkcie w Szczecinie, wiec nie sadze ze sa gdzies na koncu listy... eh, pozostaje cierpliwie czekac, przygotowac sie na najgorszy termin i liczyc na wczesniejszy 
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Skoda ma swoich dostawców większości podzespołów. Każdy z dostawców ma określone moce przerobowe. Jeżeli przykładowo okazuje się, że zostało złożonych bardzo dużo zamówień na szklany dach, a jego producent nie jest w stanie na bieżąco realizować wszystkich zamówień, to automatycznie samochody ze szklanym dachem muszą ustawić się w kolejkę. Dowiadując się więc który element powoduje zwiększenie czasu oczekiwania, można próbować jakoś tym sterować. Tylko to się pewnie dynamicznie zmienia i sprzedawcy nie mają nigdy pełnej wiedzy.
Tak to przynajmniej było z Superbem ok. rok temu.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
A ja właśnie byłem u swojego dealera i dowiedziałem się, że jedno z moich autek jest już wyprodukowane, posiada nr VIN i powinno w najbliższym czasie ruszyć w drogę do Poznania. Tam importer przygotuje dokumenty i jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to pod koniec następnego tygodnia będzie już w salonie. Dowiedziałem się też, że fabryka Skody w Kvasinach pracuje pełną para i składa samochody nawet w niedzielę. Pracuje tam też sporo Polaków, ale mam nadzieję, że auta będą choć trochę lepsze niż te z Żerania 
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Gratulacje, czekamy na prezentację! 
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Cudownie
Miejmy nadzieję, że dalej też będzie szło płynnie.
Jak tam u pozostałych, czy coś się ruszyło (jakieś nowe terminy)?
Miejmy nadzieję, że dalej też będzie szło płynnie.
Jak tam u pozostałych, czy coś się ruszyło (jakieś nowe terminy)?