Pochwal się jaki leasing wybrałeś

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Re: Pochwal się jaki leasing wybrałeś

Post autor: root »

Jesteś pewien tego ubezpiczenia? Poza tym nie warto wrzucać ubezpieczenia w leasing, bo doliczą Ci do niego VAT, a usługi ubezpieczenia są zwolnione z VAT.

Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Waty
Samochód: Brak

Post autor: Waty »

A czy w VW jest taka opcja, żeby nie wrzucać? Wszystkie kalkulacje jakie dostawałem miały wliczony co najmniej rti...
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl

Awatar użytkownika
fonus
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic

Post autor: fonus »

KOM - to pełen pakiet ubezpieczeniowy (ten dealerski chyba) za pierwszy rok rozłożony na wszystkie raty leasingu. Standardowo to proponują choć oczywiście doliczany jest vat. Wszelkie ubezpieczenia to produkty, które jeśli leasingodawca pozwala to możesz wybrać gdzie indziej oczywiście płacąc za to jakieś opłaty i wybierając ubezpieczycieli z zaakceptowanej listy

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

102 to nazwa produktu
do osiągnięcia przy układnie 30%/35m-cy/15

105 to suma opłat bez uwzględnienia RTI i KOM. Odlicz od raty wartości z tabelki niżej i będzie się zgadzać

Mertin
Samochód: Skoda Kodiaq

Mój pierwszy Leasing

Post autor: Mertin »

Witam szanowne Koleżanki i Kolegów.

Zastanawiam się nad kupnem Skody Kodiaq, interesuje mnie leasing, niestety nigdy nie brałem auta nawet na raty ;) i nie wiem na co zwrócić uwagę aby wyszło dobrze ;). Działalność- Lekarz (nie VATowiec).

Wersja 2.0 TSI/132 kW (180 KM) DSG 4x4 + pakiet fresh, stolik, podgrzewana szyba, lakier czarna perła, wersja ambition, w wyliczeniach była brana prawdopodobnie wersja 7 os. będę zmieniał na 5.
Rabat jaki dostałem od ceny bazowej to jest 7000 (nie wiem dużo czy mało)

Wpłata własna 10%, 59 miesięcy, ostatnia rata wykup. Cena auta ok 130 000, rata ok 2100 brutto, ostatnia rata wykup.
Jak liczyłem wcześniej wychodzi 112% (nie wiem czy dużo czy mało nie znam się po prostu).

Wyliczenie z baku VW w skodzie.
Proszę o info czy gdzieś można znalezc innego dilera.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
fonus
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic

Post autor: fonus »

Tu garść informacji z pierwszego lepszego artykułu:
http://www.dobrylekarz.info/artykul/sam ... kredyt.htm
Sporo firm leasingowych ma swoje własne atrakcyjne oferty dla takich grup zawodowych - warto popytać. Inny dealer skody wyliczy Ci prawdopodobnie tak samo bo sprzedaje ten sam produkt. Dlatego jak szukasz oferty leasingowej to powysyłaj do różnych firm leasingowych i dostaniesz oferty. Parę osób polecało już Aliora, BZ WBK, PEKAO, ING i inne. Ja wykorzystałem forum https://www.fmleasing.pl/forum/ żeby poczytać o leasingu. Na celowniku mam Aliora

Wito1985
Samochód: Czekam

Post autor: Wito1985 »

Ja wybrałem Mleasing bo polisę na auto o wartości 160tys dostałem za 2600 brutto i nie pobierają opłat za polisy zewnętrzne..

miro.t
Samochód: Misiek 2.0TDI

Post autor: miro.t »

Kurcze rewelacyjna kwota ubezpieczenia przy takiej wartości auta.

Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Everred »

To nie poszaleli z tym rabatem dla grupy zawodowej... Jak ja rozpytywałem czy jest jakiś rabat dla mojej grupy zawodowej (programista hehe) to wszędzie słyszałem, że oj niestety, no tylko lekarze, policjanci i prawnicy (tym ostatnim to faktycznie najbardziej potrzebne są rabaty, szkoda że nie ma jeszcze rabatu na Skodę dla członków listy stu najbogatszych Polaków), a uzyskałem znacznie lepsze warunki. Jeśli komuś nie zależy na tym gdzie odbiera auto, niekoniecznie w najbliższym salonie, to polecić mogę Pana Szymona z Carly.pl, na pewno udałoby mu się załatwić lepsze warunki.

Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Post autor: Carly_pl »

Everred pisze:
14 lip 2017, 18:09
To nie poszaleli z tym rabatem dla grupy zawodowej... Jak ja rozpytywałem czy jest jakiś rabat dla mojej grupy zawodowej (programista hehe) to wszędzie słyszałem, że oj niestety, no tylko lekarze, policjanci i prawnicy (tym ostatnim to faktycznie najbardziej potrzebne są rabaty, szkoda że nie ma jeszcze rabatu na Skodę dla członków listy stu najbogatszych Polaków), a uzyskałem znacznie lepsze warunki. Jeśli komuś nie zależy na tym gdzie odbiera auto, niekoniecznie w najbliższym salonie, to polecić mogę Pana Szymona z Carly.pl, na pewno udałoby mu się załatwić lepsze warunki.
Dzięki :)

Na leasing też coś poradzimy, więc jeśli potrzebujecie kalkulacji, bądź nie jesteście pewni czy Wasz leasingodawca niczego nie ukrył dajcie znać.
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

ODPOWIEDZ