Skoda Connect
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: Skoda Connect
MENU -> Skoda connect -> settings
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
dzięki, ale problem tkwi w tym, że ja mam auto my17 więc mam inny soft i nie mam u siebie tej opcji.
może w czwartek serwis sobie z tym poradzi
może w czwartek serwis sobie z tym poradzi
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
To co opisałeś, to nie są dane osobowe. Jest tam coś, co pozwala Cię (jako osobę) zidentyfikować?lighting pisze: ↑11 lip 2017, 17:41Trochę zastanawia mnie (jako informatyka) kwestia ochrony danych osobowych. Nie wiem czy zwróciliście uwagę ale przy pomocy karty SIM do Care Connect (tej wbudowanej) jesteśmy namierzani i wiemy gdzie jest kodiaq bez używania GPS. Ponieważ aplikacją Škoda Connect możemy wyciągnąc na bieżąco także inne informacje o aucie (a nawet zatrąbić autem z telefonu) zastanawiam się na ile te dane są chronione przez serwery Škody.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
- MałGorzata
Co to znaczy my17?
----
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Rok modelowy 2017.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
- MałGorzata
Do kiedy był rok modelowy 2017? Moje auto jest z 25 tygodnia.
----
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
my18 chyba od 22 tygodnia
Oczywiście że tak, sam email jest już daną osobową, a każda dodatkowa informacja o tym co i kiedy robisz powiązana z emailem również staje się daną osobową.root pisze: ↑11 lip 2017, 21:55To co opisałeś, to nie są dane osobowe. Jest tam coś, co pozwala Cię (jako osobę) zidentyfikować?lighting pisze: ↑11 lip 2017, 17:41Trochę zastanawia mnie (jako informatyka) kwestia ochrony danych osobowych. Nie wiem czy zwróciliście uwagę ale przy pomocy karty SIM do Care Connect (tej wbudowanej) jesteśmy namierzani i wiemy gdzie jest kodiaq bez używania GPS. Ponieważ aplikacją Škoda Connect możemy wyciągnąc na bieżąco także inne informacje o aucie (a nawet zatrąbić autem z telefonu) zastanawiam się na ile te dane są chronione przez serwery Škody.
Skoda Connect
Witam
Posiadam rok modelowy 2018 czyli wyprodukowanym po 22 tygodniu, gdzie są zmiany w skoda connect i smart gate czy doszła przy columbus moizliwość gestów, jeżeli chodzi o połączenia skoda connect to po kilku dniach tak że miałem problem z lokalizacją samochodu i jego danych w internecie. W zarządzaniu usługami skoda connect powinny być 3 pozycje. W serwisie próbowali różnego rodzaju technicznych możliwość łącznie z przepisaniem samochodu na innej konto, reset modułu connect. Okazało się że odłączenie akumulatora na 3 godziny przyniosło efekt i do dzisiaj jest Ok.
Posiadam rok modelowy 2018 czyli wyprodukowanym po 22 tygodniu, gdzie są zmiany w skoda connect i smart gate czy doszła przy columbus moizliwość gestów, jeżeli chodzi o połączenia skoda connect to po kilku dniach tak że miałem problem z lokalizacją samochodu i jego danych w internecie. W zarządzaniu usługami skoda connect powinny być 3 pozycje. W serwisie próbowali różnego rodzaju technicznych możliwość łącznie z przepisaniem samochodu na innej konto, reset modułu connect. Okazało się że odłączenie akumulatora na 3 godziny przyniosło efekt i do dzisiaj jest Ok.
- MałGorzata
Dziękuję za podpowiedź. U mnie wystarczyło 45 minutowe odłączenie od aku. Trzeba jeszcze pamiętać, że po ponownym podłączeniu należy przejechać samochodem 200-300 metrów by zsynchronizować komputery 
Wszystkie usługi pracują poprawnie.
Wszystkie usługi pracują poprawnie.
----