Cześć, nikt nie mówi o szaleństwie, a o jeździe w ternie, w lesie, to jest frajda (warto spróbować-polecam). A jeśli chodzi o podryw to już ten czas minął. Emocje natomiast wzbudza sam misiek i to że mogę nim wjechać tam gdzie potrzebuje.
Pozdrawiam
~ Skoda Kodiaq Video Testy / Recenzje / Opinie ~
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Re: ~ Skoda Kodiaq Video Testy / Recenzje / Opinie ~
Właśnie to jest najlepsze w SUV. Sytuacja z wczoraj pod dworcem PKP w Olsztynie.
Nie ma gdzie zaparkować a tu dwa wolne miejsca tylko krawężniki tak wysokie i wywalone do góry (plus studzienka prawie na sztorc), że każda osobówka wymięka. Ja na spoko wjechałem Kia Sportage.
Jakby nie poślizg w produkcji to samo i jeszcze z większym zapasem zrobiłbym Kodiaq (odbiór po urlopie).
To są właśnie sytuacje gdzie jesteś górą. Po prostu miłe.
Nie ma gdzie zaparkować a tu dwa wolne miejsca tylko krawężniki tak wysokie i wywalone do góry (plus studzienka prawie na sztorc), że każda osobówka wymięka. Ja na spoko wjechałem Kia Sportage.
Jakby nie poślizg w produkcji to samo i jeszcze z większym zapasem zrobiłbym Kodiaq (odbiór po urlopie).
To są właśnie sytuacje gdzie jesteś górą. Po prostu miłe.
Dokładnie! Mnie też czasami zaskakuje wolne miejsce i zastanawiam się skąd się wzięło skoro wszędzie pełno i dopiero potem jak wysiadam dociera do mnie że osobówką bym tam nie wjechał. Ale zdarzyło mi się też że miejsce musiałem porzucić bo po deszczu gałęzie obwisły na tyle, że nie chciałem wślizgiwać się pod drzewo, a osobówka chwilę po mnie wjechała bez problemu.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Dopiero zimą zobaczycie jak fajnie parkuje się w... zaspach 
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Jednym zdaniem. Dla każdego wg potrzeb.
Generalnie jestem zwolennikiem silnika wysokoprężnego w takich samochodach (argumenty w artykule) jednak nowe turbodoładowane silniki benzynowe to nowa era w motoryzacji i myślę, że w tym kierunku większość producentów będzie dążyć.
Piszę na własnym przykładzie jeżdżąc Astrą K w wersji ST z silnikiem 1,4 150 KM. To auto jest bardzo dobre praktycznie w każdych warunkach drogowych. Fakt trochę trwało aby silnik ułożył się pod moją nogę (dla zainteresowanych link http://astra5klub.pl/1-4-turbo-spadek-m ... -t400.html) ale obecnie rewelacja. Przebiegi miesięczne ok. 5000 km i z każdym pokonanym kilometrem spalanie spada (na początku 7,5 l. obecnie 5,8-6 l. przejechane 30 000 km).
Generalnie jestem zwolennikiem silnika wysokoprężnego w takich samochodach (argumenty w artykule) jednak nowe turbodoładowane silniki benzynowe to nowa era w motoryzacji i myślę, że w tym kierunku większość producentów będzie dążyć.
Piszę na własnym przykładzie jeżdżąc Astrą K w wersji ST z silnikiem 1,4 150 KM. To auto jest bardzo dobre praktycznie w każdych warunkach drogowych. Fakt trochę trwało aby silnik ułożył się pod moją nogę (dla zainteresowanych link http://astra5klub.pl/1-4-turbo-spadek-m ... -t400.html) ale obecnie rewelacja. Przebiegi miesięczne ok. 5000 km i z każdym pokonanym kilometrem spalanie spada (na początku 7,5 l. obecnie 5,8-6 l. przejechane 30 000 km).
Ciekawe zestawienie: http://moto.pl/MotoPL/7,88389,22179658, ... MotoImgZ41
Drugi po Volvo XC60 najpopularniejszy SUV segmentu D
Ciekawe jakim cudem RAV4 czy Tiguan są w segmencie C
Drugi po Volvo XC60 najpopularniejszy SUV segmentu D
Ciekawe jakim cudem RAV4 czy Tiguan są w segmencie C
Rozstaw osi i brak opcji 3 rzędu siedzeń. Ponadto podejrzewam, że istotny jest też uśredniony poziom wyposażenia jaki przeciętny Kowalski kupuje. Na palcach jednej ręki mogłem zobaczyć Tiguany w wersji tak doposażonej jak mój Kodiaq a mieszkam w Krakowie. W większości to te najtańsze wersje, światła halogenowe i felgi 17 czy 16 takie byle jakie. Widziałem jak do tej pory kilkanaście Kodiaqów i prawie każdy to Style. Możliwe że biorą to pod uwagę.
Ciekawe, jak wypadnie porównanie z VW Allsapce?
Pozdrawiam
WW
WW