Spalanie
Re: Spalanie
Właśnie wróciłem z 2-dniowej wyprawy po Polsce, 1400 km. 2/3 po autostradach (120÷140 km/h) reszta, drogi lokalne bez korków. Spalanie 8,3 l / 100 km. Silnik 2.0 TSI.
DO developer
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
Lighting, zgadza sie, jak nie ma korków i jedziesz sobie 60-80 km drogami lokalnymi to to zuzycie jest bardzo realne.
Ja uzywam SS i zauwazyłem, ze w korku nie trzeba robic zadnych ruchów aby odpalic auto, samo sie odpali gdy przedni radar wykryje ruch do przodu auta poprzedzającego. W innych przypadkach wystarczy puscic hamulec. Super.
Ja uzywam SS i zauwazyłem, ze w korku nie trzeba robic zadnych ruchów aby odpalic auto, samo sie odpali gdy przedni radar wykryje ruch do przodu auta poprzedzającego. W innych przypadkach wystarczy puscic hamulec. Super.
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dual
Logiki systemu SS nie rozgryzłem do końca w sensie kiedy gaśnie motor a kiedy nie ale podoba mi się jak działa.
DO developer
Taki mały off topic związany z wpływem klimy na spalanie.. Z powodu awarii w 8 miesięcznym samochodzie klimy i problemów z naprawą od miesiąca jeżdżę bez... Średnie spalanie spadło z 8.5 do 6.7 liczone z trzech tankowan. Dość sporo.. Myślałem, że to jakieś 0.5 l max.
Komfort kosztuje
-
Dual
Ja dzisiaj cyknąłem traskę z łodzi do wawy ok. 140-150 i w domu srednia to 9,9l/100 km, z klimą.
Pozdrawiam
Dual
Dual
A ja dzisiaj stestowalem pojemność baku paliwa. Troszkę drżałem czy dojadę, ale się udało i pod korek wlazło mi 61,650 ON
-
Dual
A dzisiaj krotsza trasa do Gabina i z powrotem rowniez od Wiskitek autostrada i zjazd na Grodzisk z powodu korka >> 9,2l/100 km
Pozdrawiam
Dual
Dual
spalanie + hałas + przyspieszenie
https://www.autocentrum.pl/nasze-pomiar ... 999933819/
https://www.autocentrum.pl/nasze-pomiar ... 999933819/