Pochwal się jaki leasing wybrałeś
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Re: Pochwal się jaki leasing wybrałeś
Tak, ubezpieczenie trzeba porównać i doliczyć do kosztów. Jak ja kupowałem (Superba) to był ryczałt 2900 zł, potem chyba zaczęli liczyć procentowo i wychodziło to więcej.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Witam
Auto wyprodukowane. Pewnie zjedzie na dniach do Swarzędza na akcyzę i przegląd potransportowy więc realnie u dilera za tydzień na placu.
Dzisiaj byłem rozpytać ostatecznie o warunki leasingu i ubezpieczenie.
Kwota bazowa 183 000 zł. ubezpieczenie ma być przez pierwszy rok obowiązkowe od Skody. Kwota 3% wartości czyli ok. 5500 zł. pakiet.
Proszę o podpowiedź czy rzeczywiście tak jest i nic nie można z tym zrobić.
Auto wyprodukowane. Pewnie zjedzie na dniach do Swarzędza na akcyzę i przegląd potransportowy więc realnie u dilera za tydzień na placu.
Dzisiaj byłem rozpytać ostatecznie o warunki leasingu i ubezpieczenie.
Kwota bazowa 183 000 zł. ubezpieczenie ma być przez pierwszy rok obowiązkowe od Skody. Kwota 3% wartości czyli ok. 5500 zł. pakiet.
Proszę o podpowiedź czy rzeczywiście tak jest i nic nie można z tym zrobić.
-
Niedźwiadeq
- Samochód: kodiaq 2.0 Tdi DSG style + dodatki
Zapewniam Cie ze mozna. Czesto leasing nadrabia wlasnie ubezpieczeniem, gapem,lub opieka prawną.Ja finalnie zbilem do 2860 w PZU.
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Przy tej wartości to mi się uśmiecha? Jeśli tak to proszę o namiar. Leasing 48, wpłata 25%, rata 3260 z wliczonym rti oferta z vw bank.Niedźwiadeq pisze: ↑06 lip 2017, 21:20Zapewniam Cie ze mozna. Czesto leasing nadrabia wlasnie ubezpieczeniem, gapem,lub opieka prawną.Ja finalnie zbilem do 2860 w PZU.
-
Niedźwiadeq
- Samochód: kodiaq 2.0 Tdi DSG style + dodatki
To zapewniam Cie ze dzwoniac na infolinie alior leasing dostaniesz duzo lepsza propozycje. Podaj mi swoj adres @ na PW a przesle Tobie moja oferte przy talich samych parametrach czyli 8 miesiecy i 25 % wplaty jaka otrzymalem. Bedziesz miec podstawe do negocjacji ☺ chocby samego ubezpieczenia.
Różnie to bywa z tymi leasingami, może dużo zależy od samego przedstawiciela. Jeśli wyrobi limit w danym okresie to już się tak bardzo nie stara. U mnie Alior odpadł, a na placu boju zostały ING leasing i PKO leasing (po połączeniu z Raiffeisenem). Oba bardzo się starały jednak zostałem przy ING. Ubezpieczenia akurat nie mieli najtańszego, ale sumując wszystkie koszty leasingu byli najlepsi.
Zwróćcie też uwagę jaka jest opłata za skorzystanie z obcej polisy w kolejnych latach, bo bywa z tym różnie.
Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała odnośnie ubezpieczenia GAP. Wiadomo że fakturowy najlepszy, ale pytajcie w jakiej formie będzie na fakturze. To jest ubezpieczenie i nie powinno być "ovatowane", jednak różnie to bywa w leasingach. Zauważyłem, że większość leasingodawców dolicza kwotę GAPu do raty, przez co staje się ona wyższa o 23%. Są też takie firmy (PKO leasing) w których GAP to osobna pozycja na FV, która jest zwolniona z VATu.
Może takie info przyda się komuś w kalkulacji leasingu.
Zwróćcie też uwagę jaka jest opłata za skorzystanie z obcej polisy w kolejnych latach, bo bywa z tym różnie.
Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała odnośnie ubezpieczenia GAP. Wiadomo że fakturowy najlepszy, ale pytajcie w jakiej formie będzie na fakturze. To jest ubezpieczenie i nie powinno być "ovatowane", jednak różnie to bywa w leasingach. Zauważyłem, że większość leasingodawców dolicza kwotę GAPu do raty, przez co staje się ona wyższa o 23%. Są też takie firmy (PKO leasing) w których GAP to osobna pozycja na FV, która jest zwolniona z VATu.
Może takie info przyda się komuś w kalkulacji leasingu.
-
root
- Administrator
Uwaga na fałszywe faktury z PKO Leasing!
https://niebezpiecznik.pl/post/uwazajci ... o-leasing/
https://niebezpiecznik.pl/post/uwazajci ... o-leasing/
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
root
- Administrator
Leasing 102%, suma opłat 105,83%, a faktycznie wychodzi 113,57%. Coś dziwną tę ofertę masz…
No będę musiał jeszcze raz pogadać ze sprzedawcą. Ale z tego, co zrozumiałem rata zawiera ubezpieczenie komunikacyjne. I to dlatego tyle wychodzi suma opłat. Z tego, co w międzyczasie wyczytałem 102% to chyba oprocentowanie, 105.83% to dodając to RTI i inne rzeczy, a to faktyczne 113.57% to już razem z ubezpieczeniem OC/AC.