Lampy przednie halogenowe (nie ledowe).

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
jankess4
Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL

Re: Lampy przednie halogenowe (nie ledowe).

Post autor: jankess4 »

Jarek104 pisze:co nie zmiania faktu że będę wpychał Kodiaqa na jakiś wieczór / weekend żeby klient wiedział, że dobrze robi :-)
A to trzymam za słowo. Obrazek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Abisai
Samochód: Kodiaq 1.5 TSI 150KM DSG SportLine Black Magic

Post autor: Abisai »

Mam pytanie dot. LEDów domawianych w opcji (np. do Ambition) - w Style'u w standardzie z LEDami instalowane są spryskiwacze reflektorów, a co kiedy te LEDy są dodatkowo zamówione? Z tego co wiem takie spryskiwacze były/są wymagane przy ksenonach, czy to samo dotyczy LEDów?

kamilR
Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17

Post autor: kamilR »

Spryskiwacze są wymagane jeśli strumień świetlny emitowany jest powyżej 2000 lumenów, LED w Kodiaqu zdaję się że nie przekraczają tych wartości więc spryskiwacz nie jest obowiązkowy. Do ambition musisz dodatkowo domówić spryskiwacze jeśli chcesz je mieć.

benek123
Samochód: Kodiaq 2.0 tsi ambition

Post autor: benek123 »

Tak z ciekawości jest możliwość wsadzenia zamiast halogenów ledów ? ( jeśli auto jest już wyprodukowane z halogenami )

Awatar użytkownika
dawajrapa
Samochód: Kodiaq TSI

Post autor: dawajrapa »

benek123- mozliwosc jest zawsze, pytaniem jakim kosztem ;) chociaz mysle, ze za kilka lat, taki mod byc moze bedzie nawet bardzo popularny wsrod posiadaczy Kodiaqow z fabrycznymi halogenami. Procz samych lamp dochodza jeszcze czujniki na wahaczach z przodu i z tylu, pare wiazek kabli i przewodow i pewnie jakis modul, oraz ogarniety 'rezacz'... jak ktos juz zrobi i bedzie hulalo, to pewnie posypia sie takie upgrade'y (vide inne auta z grupy VAG).

Wito1985
Samochód: Czekam

Post autor: Wito1985 »

Dla tych co twierdzą, że lampy led są jednorazowe i nierozbieralne:
https://www.youtube.com/watch?v=ktduT9g ... ture=share

Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Post autor: Tomala72 »

Po obejrzeniu filmu:
Człowiek zrobił to i człowiek naprawi. Dla mnie jasne jak światła LED.
Halogen H7 i H1 na pewno będą jeszcze jakiś czas stosowane bo to jednak prostsze rozwiązanie i tańsze. Jednak technologia pędzi do przodu i nie ma się co oszukiwać.

tomi
Samochód: Kodiaq 1.4 dsg

Post autor: tomi »

Dla mnie ledy to najgorsze zło tych czasów niestety. Jeździłem na próbę miśkiem z ledami przez weekend z nadzieja, że jakoś bedzie ale niestety masakra. Mam astygmatyzm i wszelkie ledy powodują ból oczu i głowy, w domu mam tylko żarowe lampy. Z resztą w stanach już zaczynają się restrykcje na LEDy można poczytac na stronie ledstrain.org, możliwe że niedługo coraz więcej ludzi będzie mieć z tym problem. Najgorsze jest to zimne niebieskie i fioletowe światło. W ogóle w Octavii mam lepsze żarówki halogenowe i wcale te super ledy w misku nie robiły przepaści. Będę musiał zamowic Ambition bez felg 19 i reszty dodatków w cenie Style bo nie da się wywalić ledow ze Styla chyba, że napiszę do centrali bo salon rozkłada ręce:(

benek123
Samochód: Kodiaq 2.0 tsi ambition

Post autor: benek123 »

W tym jak świecą też wielkiej różnicy nie ma ( patrząc na filmy na youtube ), różnią się tylko barwą i brakiem tego fajnego paska świateł dziennych. Porównując to do fabii 2 citroena c3 i scenica 2 jest diametralna różnica na plus. Podczas pierwszej jazdy w nocy byliśmy zszokowani tym jak dobrze świecą.

Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Everred »

Moim zdaniem ledy oświetlają genialnie drogę. Biały kolor wzmacnia pasy i znaki, obszar oświetlony nie jest może kilometrowej długości ale od czego są "długie", heh. Snop światła jest szeroki i wysoki, czyli ułatwia odczytanie zarówno znaków na drodze, tych bezpośrednio nad drogą i tych na poboczach. A paski do jazdy dziennej to już nawet nie komentuje bo jeśli ktoś kupuje teraz auto bez takich pasków to za dosłownie 3-5 lat choć auto będzie względnie nowe wyglądać będzie na coś z poprzedniej epoki.

ODPOWIEDZ