Kodiaq II RS wrażenia po 2500km

Dyskusje na temat Škody Kodiaq II generacji (2024-)
yorqe
Samochód: Kodiaq rs

Re: Kodiaq II RS wrażenia po 2500km

Post autor: yorqe »

No właśnie twierdzą że ma już te pozmianowe i że ten typ tak ma. Tylko czemu u jednych jest cisza a u innych tłucze jak poje***ne mimo takiej samej specyfikacji?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

RobertG7
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4

Post autor: RobertG7 »

Marcelus pisze:
27 lip 2026, 20:16
yorqe pisze:Ja swojego RS mam już trochę ponad rok, przejechane 16k km i ogólnie jestem zadowolony. Nie obyło się bez problemów, wleciała jakaś akcja serwisowa dotycząca stelaża fotela i kilka aktualizacji po tym jak zgłaszałem że co chwile wywala masę błędów odnośnie przednich kamer/czujników. Chwilowo jest spokój. Ale mam inny problem który nie daje mi spokoju. Chodzi o głośną pracę zawieszenia DCC mówiąc delikatnie. A dosłownie to przy niskich prędkościach na niewielkich nierównościach tłucze tak jak w UBEROWEJ Fabii z nalotem 300k km. Zgłaszałem problem w ASO, mechanik przejechał się ze mną, nagrał te piękne odgłosy i wysłał zapytanie bezpośrednio do producenta. Dostałem odpowiedz że faktycznie była seria egzemplarzy które posiadały jakieś felerne amory ale mój egzemplarz ma już niby te poprawione i wszystko jest ok - taka specyfika auta. I tu pytanie do Was - czy u Was jest podobnie czy też słychać to tłuczenie? Mechanik powiedział żeby to zareklamować jeszcze raz za jakiś niedługi czas i że najlepiej by było znaleźć kogoś kto ma RS z podobną specyfikacją i z podobnego okresu produkcyjnego i sprawdzić po VIN czy komponenty zawieszenia są takie same. I wtedy można by dalej cisnąć producenta żeby coś z tym fantem zrobił.
Oglądałem test Kodiaqa II na "karoseria" i tam gościu również zwrócił uwagę że zawieszenie DCC jest głośniejsze wyraźnie niż w Tayron czy nowym Superb, może TTTM?
Tylko ten gościu, wielki fachowiec od wszystkiego nie zauważył, że tam DCC nie było :) włączył na ekranie ustawienia i to był ekran jak przy standardowym zawieszeniu...

Co do hałasu, to wali przód czy tył?

yorqe
Samochód: Kodiaq rs

Post autor: yorqe »

Jednoznacznie ciężko stwierdzić ale bardziej stukot dochodzi z przodu. Ktoś z forum posiadający RS jest może z Łodzi albo najbliższej okolicy? Chętnie bym porównał z innym egzemplarzem

memphisbm
Samochód: Kodiaq II RS

Post autor: memphisbm »

yorqe pisze:
28 lip 2026, 11:28
Jednoznacznie ciężko stwierdzić ale bardziej stukot dochodzi z przodu. Ktoś z forum posiadający RS jest może z Łodzi albo najbliższej okolicy? Chętnie bym porównał z innym egzemplarzem
Ja mam ten model od około miesiąca, jakoś nie zwróciłem uwagi na głośną pracę zawieszenia. Jak coś mieszkam w okolicach Łodzi.

ODPOWIEDZ