Do Enyaqa pasują z jedynki.
A jesli chcesz profesjonalnej odpowiedzi skontaktuj się z naszym sponsorem https://auto-pak.pl
SHOUTBOX (beta)
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Re: SHOUTBOX (beta)
DziękiMałGorzata pisze: ↑18 cze 2026, 17:49Do Enyaqa pasują z jedynki.
A jesli chcesz profesjonalnej odpowiedzi skontaktuj się z naszym sponsorem https://auto-pak.pl
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Mój starter rozruchowy przydał się dzisiaj po raz kolejny. Tym razem akumulator w Toyocie się poddał. Co ciekawe, bez żadnych wcześniejszych objawów. Paliła bez szemrania. A dzisiaj żona pojechała na miasto i padł. Nawet nie miał siły obrócić rozrusznikiem. Deska ciemna. Odpaliłem i wróciła do domu. W aucie jest wspomaganie kierownicy elektryczne i chwilami przestawało działać. Akumulator podłączony do ładowarki od razu pokazywał pełne naładowanie i urządzenie nie pracowało. Już go mam w bagażniku Skody i jutro uzdrowimy pojazd. A Toyota jeszcze ma jedną przypadłość. Po odłączeniu zasilania sterownik zapomina wartość obrotów biegu jałowego. Trzeba przejechać kilkanaście kilometrów i wszystko wraca do normy.
-
Bili
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
Orientuje się ktoś czy w apliakcj itelefon w aucie można dodać własne smsy juzzdefiniowane takei jak są już szablony. Szukam właśnie w instrukcji bo chciałem sobie dodać ale nie widze, może ktoś robił patrzył dodać własne gotowe szablony.
- MałGorzata
Byliśmy na małej wycieczce po krajach bałtyckich. Skoda przy 140 pali 30, 130 25, 120 20, 110 17, 100 15, 90 13. Prąd w Pribaltice w cenie 0,29eur-0,39eur za kWh u nas 2,40zł to - Ładowanie na szybkich ładowarkach dostępnych w zasadzie wszędzie zarówno w Polsce jaki i poza trwa od 25-35 minut. Postój co 2-3h w zależności od prędkości przelotowej. Koszt 3000km wyszedł ~930zł.
Po 200 000km oceniam degradację baterii na 5-7% Tyle tak na szybko. Koszty eksploatacyjne od 2021 roku: 3 komplety opon w tym jedne fabryczne, akumulator 12V, końcówki drążków, płyn hamulcowy.
Po 200 000km oceniam degradację baterii na 5-7% Tyle tak na szybko. Koszty eksploatacyjne od 2021 roku: 3 komplety opon w tym jedne fabryczne, akumulator 12V, końcówki drążków, płyn hamulcowy.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
- maq
To zacny wynik 

- maq
Robiłaś również przeglądy? Co ile kilometrów? Jaki koszt
- MałGorzata
Przeglądy były w pakiecie. Ograniczały się do wymiany płynu hamulcowego oraz filtra kabinowego.
----
- maq
SHOUTBOX (beta)
Skoda z rowerem na dachu, wysokość 280 cm. No i do mcdrive się nie zmieści 
A skurkowana taka wysoka, że na stołek muszę wleźć, żeby dokręcić zacisk na ramie i trzymać przy tym rower nieco bliżej środka ciężkości. Już o tym zapomniałem i przy pierwszym podejściu prawie się wypieprzyłem z welocypedem nad głową. Bez tego może przeważyć i katastrofa gotowa. Chylę czoło przed belkami Thule. Mają już 20 lat i wszystko działa na medal. Plastiki ani myślą, żeby się pokruszyć, jak wiele tworzyw sztucznych obecnie. Zamki bez zacięcia, jak nowe.

A skurkowana taka wysoka, że na stołek muszę wleźć, żeby dokręcić zacisk na ramie i trzymać przy tym rower nieco bliżej środka ciężkości. Już o tym zapomniałem i przy pierwszym podejściu prawie się wypieprzyłem z welocypedem nad głową. Bez tego może przeważyć i katastrofa gotowa. Chylę czoło przed belkami Thule. Mają już 20 lat i wszystko działa na medal. Plastiki ani myślą, żeby się pokruszyć, jak wiele tworzyw sztucznych obecnie. Zamki bez zacięcia, jak nowe.