SHOUTBOX (beta)

Prośby do administratorów i moderatorów oraz inne sprawy forum
Awatar użytkownika
maq
Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23

SHOUTBOX (beta)

Post autor: maq »

Jak namierzyłaś trolla? Ja od niedawna w sumie zacząłem korzystać w pracy z AI na całego. Znacznie przyspiesza niektóre procesy. Prywatnie też mi przepisała kilka kartek ręcznych notatek do dokumentu na dysku. Trochę poprawek i mam wszystko po kilkunastu minutach. Jak by przyszło stukać w klawiaturę samemu, to bita godzina jak nic.

O sarnie opowiedział mi kumpel z pracy jak tylko wrócił do firmy. Nie jest wylewny i nie bajkopisarz.

Za to dzisiaj moja Skoda, po przepisowej (+10) jeździe lokalnymi drogami, kilkunastu kilometrach ekspresówki i zatrzymaniu pod dwoma sklepami (malin na ciasto szukałem), na dystansie 60 km pokazała zużycie 6.6. Czyli pewnie 7, bo komputer oszukuje. Ale miło, że oszczędza kasiorę

Z fotela pasażera natomiast zauważyłem pod słońce na przedniej szybie obszar, gdzie zawraca prawa wycieraczka, ze sporą ilość mikrozarysowań. Taki trójkątny pas od góry do dołu. Szkło ma już sporo drobnych kropek od piaskowania na autostradzie, ale tego jeszcze nie grali.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Re: SHOUTBOX (beta)

Post autor: MałGorzata »

Najmocniejszy sygnał to IP 185.216.231.84. Według IPinfo to adres z sieci PacketHub S.A., typ hosting, z wykrytym VPN i residential proxy. Czyli nie wygląda jak zwykłe domowe wejście użytkownika, tylko jak infrastruktura do maskowania ruchu.

Drugi mocny sygnał: w wynikach StopForumSpam ten konkretny adres 185.216.231.84 pojawia się z liczbą 3 zgłoszeń z datą 2026-04-20 17:04. To bardzo brzydko zgrywa się z datą rejestracji: 20 kwie 2026, 11:07. StopForumSpam opisuje się jako baza zgłoszeń spamu z forów, blogów i wiki, więc to jest dokładnie ten kontekst.

Adres e-mail też śmierdzi. Dokładnego jakabasej3+spam10@gmail.com nie traktuję jako osobnego, niewinnego adresu, bo w Gmailu plus po nazwie użytkownika to wariant/alias jednego konta — np. nazwa+coś@gmail.com trafia do tej samej skrzynki bazowej. Google opisywał ten mechanizm jako dodanie plusa i dowolnych słów/liczb po nazwie użytkownika. A tu są publiczne ślady bardzo podobnych wariantów: jakabasej3+spam9@gmail.com, jakabasej3+spam7@gmail.com, jakabasej3+spam6@gmail.com, powiązane ze StopForumSpam.

Nazwa użytkownika JakaBasej06 też pojawia się w miejscach wyglądających jak typowa aktywność „forumowego rozrzutnika”. Na Elektronika.ba konto o tej nazwie ma 2 posty, zarejestrowane 20.04.2026, a wypowiedzi są krótkie, generyczne i wyglądają jak odpowiedzi tworzone po to, żeby konto wyglądało na aktywne. Ten sam nick pojawił się też na forum Meteor z bardzo ogólną, mało osobistą odpowiedzią w wątku technicznym.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

Chylę czoło!
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

Awatar użytkownika
MałGorzata

Następnym razem jak przyuważymy gada to pozostawię go na chwilę do prezentacji.
----

Awatar użytkownika
WaC

Bardzo proszę.

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Jestem aktualnie w Paryżu i nowych Miśków tutaj trochę jeździ 🙂 Aż jestem zaskoczony ile. Jadąc z lotniska widziałem więcej niż w PL przez ostatnie pół roku. Przez prawie 10 dni mam objazdówkę po Francji, więc zobaczę jak w innych rejonach.
Co do mojego RSa, to już odkryłem jago najmocniejszą stronę.
To jazda autostradowa. Robi to z taką lekkością, zawieszenie w trybie normal jest bardzo przyjemne, jazda półautonomiczna jest świetna w tym aucie. Mam porównanie z XC90 i Lecusem RX i do tego zdecydowanie nie jest zawalidrogą. Oj nie jest. Już mnie parę osób uszanowało na drodze 🙂

Awatar użytkownika
MałGorzata

Widać Kodiaqi z kurą na tylnej kla[ie?
----

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

MałGorzata pisze:
02 cze 2026, 22:46
Widać Kodiaqi z kurą na tylnej kla[ie?
Nie. Z napisem. To są nowe modele.

Awatar użytkownika
maq
Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23

SHOUTBOX (beta)

Post autor: maq »

Wiezie mnie dzisiaj Škoda do pracy, tempomat włączony, niemal jej nie przeszkadzam. Mały korek w obydwie strony i się wkręciłem, z lekkim odinstalowaniem świadomości. Jak dawniej, kiedy wybierałem auto jadące z naprzeciwka, którym chciałbym jeździć. No i tak: nowe X3, Q5, Edge, Kodiaq II, coś tam jeszcze przejechało. I wróciła percepcja. Toć przecież siedzę w takim właśnie. Innego nie chcę. Odkąd mi naprawili trzeszczący dach, który irytował przez kilka miesięcy i samochód nie ma teraz żadnych przypadłości, to mam swój bardzo wygodny azyl na drodze.

Awatar użytkownika
WaC

maq pisze:
03 cze 2026, 21:30
Innego nie chcę.
To jest to!

ODPOWIEDZ