Pochwal się jaki leasing wybrałeś
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Re: Pochwal się jaki leasing wybrałeś
W VW Leasing nie miałem żadnego weksla.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
Ok, czyli na razie dwie osoby, jedna miała weksel druga nie. Nie bardzo pomocna statystyka 50/50... Ktoś jeszcze może się wypowiedzieć?
- fonus
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic
Z wekslami nie ma problemu gdy są zachowane bezpieczne zasady. Więcej problemu może być w przekonaniu banku do tego, że masz prawo negocjować warunki umowy dla własnego intetesu a tym bardziej bezpieczeństwa. Oni bazują na tym że w większości przypadków nikt nie negocjuje więc mają gotowe wzorce i już. Ale warto próbować przedstawić sprawę z argumentami i może się uda. Polecam artykuł https://legalgeek.pl/jak-bezpiecznie-wy ... -poradnik/
weksel w wielu leasingach jest czymś normalnym, istniejącym od lat. I nie, bank nie będzie wypełniał go na przypadkową kwotę i Cię ścigał. Nikomu to do głowy nie przyjdzie. Mentalność Polaka-kombinatora obraca się często przeciwko nam i szukamy dziury tam, gdzie jej nie ma. Weksel to element umowy leasingowej. Tak samo jak zaświadczenie o zarobkach dajesz do kredytu. Mają Twój skan dowodu osobistego. A może wezmą chwilówkę na Ciebie? 
Chill out, chłopie
To normalna procedura
Chill out, chłopie
- fonus
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 KM 2WD DSG Brąz Magnetic
Jasne można i tak podejść do tematu. Pełen luz. ... Można też podpisywać i nie czytać. Bo niby po co jak i tak nic nie możesz zmienić. Litości! weksel to nie jest zaświadczenie o zarobkach. W jednym banku kserują dowód jak leci a w innym pytają o zgodę na to. Procedury są różne a waga ich w odniesieniu do potencjalnych skutków ubocznych jest też różna. Klient decyduje na co się godzi, co negocjuje a kiedy akceptuje pewne ryzyko. Ale trzeba to wszystko robić świadomie. Mnie już raz w Open Finance jeden sprzedawca oszukał bo zapewnił o prawie do refinansowania kredytu bez opłaty jeśli będzie dokonany za ich pośrednictwem. Ale nie było tego w umowie zapisane tylko w regulaminie który nie był częścią umowy. Po paru latach przy refinansowaniu bank policzył mi opłatę. Regulamin się zmienił i dupa. Nic nie dały reklamacje i skargi i powoływanie się na maile od sprzedawcy. Umoczyłem parę tysięcy złotych. Dopóki cię jakiś bank nie zrobi w .... to się nie zastanawiasz i bierzesz jak leci to co ci mówią.
Czemu mnie to z tym wekslem tak nie pasuje? Bank, z którym chcę podpisać umowę, jeden z największych w Polsce, niecałe 10 lat temu miał w tym temacie pewną wtopę. Zgubił weksel klienta.
http://wyborcza.biz/pieniadzeekstra/1,1 ... iadze.html
Niby prosta sprawa a jednak nie bo nie da się unieważnić weksla jak go nie ma. Powiecie, że to przypadek jeden na milion, tyle że ilu ludzi podobnie jak człowiek opisany w tym przypadku domaga się zwrotu weksla? Większość po prostu zakłada, że zgodnie z umową Bank je komisyjnie niszczy po zakończeniu spłaty, a tutaj się okazuje, że ktoś chciał ich sprawdzić i wyszło. Czy to przypadek odosobniony czy nie? Nie, że robię z igły widły ale na wielu stronach opisywane są różne pesymistyczne scenariusze, jak choćby zwolniony pracownik na okresie wypowiedzenia zabiera ze sobą kilka weksli na handelek, jak fakt, że bank przesyła między oddziałami a centralą te dokumenty pocztą polską, a tam wśród nich są weksle. Takie rzeczy się dzieją. Dla mnie osobiście, taki weksel to bardzo ale to BARDZO wiele jak na zabezpieczenie jakiś 130 tys. zł... Dodatkowo dziwne bo przy kredycie hipotecznym i wpłacie na poziomie 20% tego nie oczekują, o kredytach konsumenckich nawet nie wspomnę, a na leasing z całkiem sporą powyżej 20% wpłatą już tak.
U mnie w VW dwie umowy bez weksli
W Getinie i Aliorze też idzie wszystko bez weksli
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
Swoją drogą jakie numery rejestracyjne mają samochody z VW Leasing Niskich Rat. Wawa? Wro? Gda? Czy coś innego?