Zapamiętanie driving mode
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: Zapamiętanie driving mode
W pierwszych Kodiaqach również.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Można to zmienić kodowaniem w Car Scannerze. W mieście lubię jeździć na Comfort, denerwowało mnie to ciągłe przełączanie. Specjaliści od kodowania i chiptuningu to zrobią bez problemu.
Tylko na czym polegała by zmiana? Że zapamiętuje ustawienie czy wraca do wybranej opcji (na zasadzie zawsze Normal)?
Znasz orientacyjny koszt?
Zapamiętuje ostatnio użyty tryb inny niż Normal. Zakodowałem to sam przez aplikację Car Scanner i urządzenie Vgate iCar Pro 2s podłączane do gniazda OBD. Vgate używam przede wszystkim do aplikacji DPF monitor for VAG.
Czy możesz napisać dokładnie jak to zakodowałeś? Szukam już chwilę w internecie sposobu ale wszyscy raczej piszą że się nie da. Przymierzam się do zakupu vcds-a i to jedna z rzeczy którą chciałbym zakodować.
-
RobertG7
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4
2020 przed face liftem.RobertG7 pisze: ↑13 maja 2026, 11:19Który rok produkcji auta?
-
RobertG7
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4
Pomyślałem, że skoro przed liftem jest możliwość zmiany to może naprowadziłoby to mnie albo kogoś innego gdzie tego szukać. Zapewne wiele osób już szukało i nadal szuka ale myślę że warto sprawdzić każdy wątek.
Rav - napisz proszę jak to zrobiłeś.
Z moich poszukiwań wynika tyle na razie, że można kupić kabel za jakieś 640 pln który załatwia temat start-stop i zapamiętuje tryby jazdy. Trochę drogo...
Rav - napisz proszę jak to zrobiłeś.
Z moich poszukiwań wynika tyle na razie, że można kupić kabel za jakieś 640 pln który załatwia temat start-stop i zapamiętuje tryby jazdy. Trochę drogo...
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Przed liftem to był na to patent. Trzeba było dwa razy wcisnąć tryb offroad po włączeniu zapłonu i po drugim wciśnięciu ustawiał się zapamiętany driving mode sprzed wyłączenia zapłonu.
----