SHOUTBOX (beta)

Prośby do administratorów i moderatorów oraz inne sprawy forum
Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Re: SHOUTBOX (beta)

Post autor: WaC »

Takie na dobranoc:

Obrazek
Takie moje...

Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
maq
Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23

SHOUTBOX (beta)

Post autor: maq »

Koleś prywatne auto nie ładował w domu, tylko w pracy. Do tego nie miał daleko i czerpał energię na coś jeszcze. Może i oświetlenie ogrodu, jak wspomniała Małgoś, tego już nikt nie sprawdzał. Dostał bana.

Zdjęcie fajne Obrazek. Lądowanie.
Ja z podróży fotek nie mam, bo mi zakosili telefon w Waszyngtonie. Ostatni raz poleciałem za ocean w 2019. Fajna wyprawa z tego wyszła. Wcześniej kilka razy w roku wsiadałem do samolotu. Potem już zaczęło się ze wszystkimi klientami pracować zdalnie i nie generowaliśmy kosztów. Covid wniósł nam oszczędności. A dzieciaki nie chciały słyszeć o samolocie. Teraz się dopiero obudziły, jak już jedno większe ode mnie, a drugie goni :)

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Samochodem tylko samochodem. Samochodem byliśmy na trzech najbardziej wysuniętych na zachód krańcach Europy a inny nasz samochód był na chinskiej granicy z poprzednim właścicielem. Samochodem.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Awatar użytkownika
maq

SHOUTBOX (beta)

Mój głupi rekord, to służbowo Bolonia na raz Freemontem 3.6. Nie oddałem kumplom kierownicy. W tamtą stronę wyjechaliśmy wcześnie rano i późnym popołudniem byliśmy na miejscu. Z powrotem, wyjazd dopiero koło 12. i nam się we Włoszech rozpadało. Ulewa i mega korki na autostradzie. Jak wysiadłem w Piasecznie około 3 w nocy, to musiałem złapać za reling, żeby się nie przewrócić. Jakieś 15 godzin jazdy. A prywatnie, raz Pesaro/Rimini w Mondeo mk3, z noclegiem w Wiedniu i Chorwacja VW transporterem 2.5 z LPG, bez klimy, z kuzynostwem i dzieciakami. Wyjazd był wieczorem, żeby maluchy spały, a my, raczej ja właściwie, się mordowaliśmy. Na obwodnicy Wiednia wszyscy spali, a samochód mi przestał jechać. 60 km/h i koniec. Kuzyn się obudził, nacisnął guzik i powiedział, że skończył się gaz. Ułożył się dalej spać. Jakiś czas później im się ten bus spalił od instalacji gazowej.

Awatar użytkownika
WaC

MałGorzata pisze:
04 maja 2026, 21:59
Samochodem tylko samochodem........ Samochodem.
Też uważam, że autem, własnym. Nie zawsze jednak można.

Awatar użytkownika
WaC

maq pisze:
04 maja 2026, 22:14
Nie oddałem kumplom kierownicy.
Też bym tak robił!

Awatar użytkownika
MałGorzata

Podsumowanie wycieczki: 800km, 200zl, czas na ładowarkach 1h i 10 minut 2x35minut plus niewielkie ładowanie na małej mocy podczas obiadu. Koszt tego ładowania porownywalne do kosztów parkowania wliczony w 200zl. Prędkość przelotowa na A/S 110km/h
----

Awatar użytkownika
MałGorzata

Przechodzę w ogrodzie w narzędzia elektryczne. Zaczynam od zamiany kosy spalinowej 3KM dwusów na kosę 2x18V na aku.

W planach nożyce do żywopłotu.
----

rumcajs_kr
Samochód: Skoda TSI 4x4

Post autor: rumcajs_kr »

@MałGorzata, temat elektronarzędzi to temat rzeka ;), ja też powoli migruję na wersje elektryczne, ale niestety na chwilę obecną niektóre narzędzia pozostaną 'PBonly' tj. piła łańcuchowa lub traktorek z deckiem. Osobiście też sceptycznie podchodzę do kosy 'po napięciem', ale to rzecz jasna wszystko zależy od upodobań oraz areału to ogarnięcia. Usiądę chwilę i chętnie przyglądnę się temu wątkowi.

Awatar użytkownika
maq

Dzisiaj dwie ciekawostki. Myślałem, że światła się zapalą automatycznie, jak się włączy wycieraczki. A tu nie. Musi padać deszcz i aktywować czujnik. W słoneczny dzień, można przełożyć manetkę na aktywne ramiona na przedniej szybie, ale światła nadal będą dzienne.

Druga sprawa, to nasze auta mają kontrolkę świateł na desce rozdzielczej. Tyle, że się zapala, jak samochód chce włączenia świateł, a my je damy na zero lub postojowe. Ciekawe czy w komputerze da się to przestawić? To by się przydało dla pełniejszej kontroli pojazdu.

Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ