Witam jaka mata pasuje do bagażnika Kodiaq 2 7 osobowy.
Coś innego niż oryginał.
Mata do bagażnika
Re: Mata do bagażnika
Nie wiem czy już zakupiłeś, ale dobrej jakości są maty RIGUM. Dopasowane do wersji z ruchoma podłoga i 7-miejscowej. Znajdziesz na Allegro na przykład.
Mam taka i co mogę powiedzieć, ze jest bardzo miękka i skutecznie zapobiega przesuwaniu się przedmiotom, o ile są odpowiednio ciężkie - pudełko z ciastkami "pojedzie" przy hamowaniu na każdej macie
Dwa to kwestia utrzymania czystości, a tu jest bardzo dobrze, małe spłukanie i czysta, woda łatwo spływa, wystarczy lekko strzepnąć.
Ma ona też wady wg mnie. Dla wersji 5-cio osobowej bez ruchomej podłogi po bokach są jakieś 2 cm szpary po każdej stronie bagażnika, ale za to rynienki dość wysokie, ale bez przesady, skutecznie blokują płyny.
Nie zachwalam konkretnego produkt, opisuję własne doświadczenia.
Mam taka i co mogę powiedzieć, ze jest bardzo miękka i skutecznie zapobiega przesuwaniu się przedmiotom, o ile są odpowiednio ciężkie - pudełko z ciastkami "pojedzie" przy hamowaniu na każdej macie
Ma ona też wady wg mnie. Dla wersji 5-cio osobowej bez ruchomej podłogi po bokach są jakieś 2 cm szpary po każdej stronie bagażnika, ale za to rynienki dość wysokie, ale bez przesady, skutecznie blokują płyny.
Nie zachwalam konkretnego produkt, opisuję własne doświadczenia.
Kris
Mnie specjalnie nie pasuje ta, którą mam, ponieważ te szpary po bokach mnie drażnią, ale wydałem kasę to musi zostać. Czy ta pasuje dokładnie do Twojej wersji bagażnika?
W kwestii weluru - schowek sobie wykleiłem, ale już kieszenie w tylnych drzwiach nie zamierzam. Łatwiej mi sie czyści po tym, co córka tam czasami zostawi i zapomni. Ostatnio kawałek batonika czekoladowego się rozpuścił i wypłynął. Rach-ciach i było czysto, przy miękkiej wykładzinie byłby dramacik
W kwestii weluru - schowek sobie wykleiłem, ale już kieszenie w tylnych drzwiach nie zamierzam. Łatwiej mi sie czyści po tym, co córka tam czasami zostawi i zapomni. Ostatnio kawałek batonika czekoladowego się rozpuścił i wypłynął. Rach-ciach i było czysto, przy miękkiej wykładzinie byłby dramacik
Kris
Zrobiłem hybrydę znalazłem w garażu 3 nakładki na stopnie z filcu samoprzylepne, przykleiłem i pojechałem do marketu kupiłem kastrę budowlaną i do tego rzep samoprzylepny taka hybrydowe rozwiązanie mogę wrzucić zdjęcie.
A tak zupełnie przy okazji - kieszeń w przednich drzwiach nie jest wyłożona żadnym materiałem!
Cała kieszeń jest ukształtowana z takiego materiału, który jest jak filcowy, ale sztywny. Od zewnątrz (strona kabiny) jak i od wewnątrz.
zdjęcie poniżej.

Cała kieszeń jest ukształtowana z takiego materiału, który jest jak filcowy, ale sztywny. Od zewnątrz (strona kabiny) jak i od wewnątrz.
zdjęcie poniżej.

Kris