Rabaty przy kupnie Kodiaqa
Re: Rabaty przy kupnie Kodiaqa
Nie, szczerze mówiąc to nie myślałem o tym, ale za kilka dni można już będzie w Polsce pojeździć
-
dag
- Samochód: Kodiaq 1,4 TSI 110 kW DSG Style
Po przeczytaniu tu na forum, zanim się zarejestrowałem, że pula aut ma wynosić w tym roku 3300, że okres oczekiwania ok 5 miesięcy - szybko skalkulowałem, że jeszcze miesiąc i już będę miał rocznik 2018... Zadzwoniłem więc wczoraj (akurat w tłusty czwartek) do salonu - zapytałem czy stoi u nich do obejrzenia Kodiaq i do której pracują. Był, salon otwarty do 18
Pojechaliśmy z żoną i weszliśmy do salonu ok 17:10. Pobieżny rzut oka na auto - pierwsze wrażenie "Duuuże".
Przy biurku sprzedażowym wyłuszczyliśmy po co nam auto, jakie itp. Zapytałem w czym jest haczyk z niskimi ratami Skody, bo akurat potrzebujemy do firmy i jeśli nie ma ukrytych kosztów, to warto skorzystać - szczególnie, że potrzebujemy auta na 4 lata i chcemy je oddać biorąc kolejne.
Kodiak 1,4 TSI, DSG Style - 122200 zł. Pan przeleciał listę dodatków - w pierwszym momencie odrzuciliśmy podgrzewaną przednią szybę (1200zł? - fanaberia
), wybraliśmy - a raczej sprzedawca powiedział, że przy leasingu konieczny będzie alarm, dodaliśmy hak, kamerę cofania, rozszerzenie gwarancji do 4 lat, sprzedawca z automatu dopisał dywaniki przód -tył. Suma - 129700.
Z forum wiedziałem, że możliwe są rabaty, w rozmowie usłyszałem, że połowę puli już sprzedali, a reklama jeszcze nawet nie ruszyła - w związku z tym rabatów na to auto nie ma - "gorący towar".
Ale... ale jak się Państwo w miarę szybko zdecydują... to 4000 zł taniej...
Ok - bierzemy.
Pan wypisał formularz zamówienia, symulację rat - wytłumaczył czym się różni ubezpieczenie leasingu RTI i jego brak (ok 105 zł w cenie każdej raty). Przy kradzieży auta w np 3 roku z auto casco dostalibyśmy wartość rynkową i różnice do końca wartości zakupowej musielibyśmy pokryć z własnej kieszeni, ew. wkładu własnego z początku zakupu. Dodatkowo w ratach rozłożona jest płatność za pierwszy rok ubezpieczenia auta - czyli jakieś 4000zł i spłacana przez 47 miesięcy - sumarycznie spłaca się ok 5300 zł za ten pierwszy rok ubezpieczenia. Kolejne lata będą zwiększały ratę, lub opłata jednorazowa dodatkowo za ubezpieczenia samochodu.
Zapytałem, czy możemy oprócz wpłaty zamówieniowej 5000zł wyjąć też całe ubezpieczenie i zapłacic je jednorazowo przy odbiorze auta - można.
Po wydrukowaniu symulacji ustaliliśmy, że robimy przelew i wspomniałem jeszcze o potrzebie maty do bagażnika (200zł) - ok, dodana w ramach rabatu (w sumie 4200 zł).
Całość zajęła nam 50 minut - praktycznie do zamknięcia salonu - przy wręczaniu wydruków zamówienia i paru informacyjnych otrzymaliśmy informację, że możemy zmienić jeszcze wyposażenie dodatkowe - wystarczy napisać maila.
W domu na spokojnie zaznaczyliśmy sobie kilka opcji i zamówiłem je w mailu - kwota 2650 zł. Zapytałem jedynie, jak to wpłynie na ratę.
Zdziwiłem się bardzo, bo bez żadnego płakania o zniżki dostaliśmy te dodatki w cenie 2162 zł (tak wynikało z pdfa z poprawionym zamówieniem) - więc upust dealera wyniósł sumarycznie 4688zł.
A - i szybę podgrzewaną jednak dodaliśmy, dysze spryskiwaczy też - auto będzie garażowane "pod chmurką".
Przy biurku sprzedażowym wyłuszczyliśmy po co nam auto, jakie itp. Zapytałem w czym jest haczyk z niskimi ratami Skody, bo akurat potrzebujemy do firmy i jeśli nie ma ukrytych kosztów, to warto skorzystać - szczególnie, że potrzebujemy auta na 4 lata i chcemy je oddać biorąc kolejne.
Kodiak 1,4 TSI, DSG Style - 122200 zł. Pan przeleciał listę dodatków - w pierwszym momencie odrzuciliśmy podgrzewaną przednią szybę (1200zł? - fanaberia
Z forum wiedziałem, że możliwe są rabaty, w rozmowie usłyszałem, że połowę puli już sprzedali, a reklama jeszcze nawet nie ruszyła - w związku z tym rabatów na to auto nie ma - "gorący towar".
Ok - bierzemy.
Pan wypisał formularz zamówienia, symulację rat - wytłumaczył czym się różni ubezpieczenie leasingu RTI i jego brak (ok 105 zł w cenie każdej raty). Przy kradzieży auta w np 3 roku z auto casco dostalibyśmy wartość rynkową i różnice do końca wartości zakupowej musielibyśmy pokryć z własnej kieszeni, ew. wkładu własnego z początku zakupu. Dodatkowo w ratach rozłożona jest płatność za pierwszy rok ubezpieczenia auta - czyli jakieś 4000zł i spłacana przez 47 miesięcy - sumarycznie spłaca się ok 5300 zł za ten pierwszy rok ubezpieczenia. Kolejne lata będą zwiększały ratę, lub opłata jednorazowa dodatkowo za ubezpieczenia samochodu.
Zapytałem, czy możemy oprócz wpłaty zamówieniowej 5000zł wyjąć też całe ubezpieczenie i zapłacic je jednorazowo przy odbiorze auta - można.
Po wydrukowaniu symulacji ustaliliśmy, że robimy przelew i wspomniałem jeszcze o potrzebie maty do bagażnika (200zł) - ok, dodana w ramach rabatu (w sumie 4200 zł).
Całość zajęła nam 50 minut - praktycznie do zamknięcia salonu - przy wręczaniu wydruków zamówienia i paru informacyjnych otrzymaliśmy informację, że możemy zmienić jeszcze wyposażenie dodatkowe - wystarczy napisać maila.
W domu na spokojnie zaznaczyliśmy sobie kilka opcji i zamówiłem je w mailu - kwota 2650 zł. Zapytałem jedynie, jak to wpłynie na ratę.
Zdziwiłem się bardzo, bo bez żadnego płakania o zniżki dostaliśmy te dodatki w cenie 2162 zł (tak wynikało z pdfa z poprawionym zamówieniem) - więc upust dealera wyniósł sumarycznie 4688zł.
A - i szybę podgrzewaną jednak dodaliśmy, dysze spryskiwaczy też - auto będzie garażowane "pod chmurką".
A jaki wpisali Wam termin odbioru w umowie?
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Dywaniki zwyczajowo sprzedawca powinien dać od siebie
Doliczanie ubezpieczenia do leasingu powoduje dodanie do niego VAT-u (ubezpieczenie jest zwolnione z VAT-u, a usługa leasingu to 23%), proponuję więc zapłacenie poza leasingiem.
Zmieniać można do momentu zamrożenia daty produkcji, czyli w praktyce do 2 tygodni przed wejściem na taśmę produkcyjną.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
dag
- Samochód: Kodiaq 1,4 TSI 110 kW DSG Style
O terminie, jak będzie znany poinformują telefonicznie. Na razie zaklepane zamówienie.
Bardzo słuszna uwaga! Wyjmę więc wszystkie ubezpieczenia z rat i zapłacę normalnie. W firmie odliczałbym tylko 1/2 vatu. W takim przypadku rata (4 lata) za auto o wartości 129262 zł wyniesie 1633,37 zł brutto. bardzo rozsądnie - przy klasycznym leasingu z wykupem 1% wyszłoby ok 1000 zł więcej i to przy wpłacie z góry rzędu 20tys. fakt - miałbym auto spłacone, ale wolę mniejsze raty i po 4 latach kolejne auto i swobodę wyboru.
Ostatnio zmieniony 25 lut 2017, 22:12 przez dag, łącznie zmieniany 1 raz.
- milesia
- Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150kM
GRATULACJE !!!! i chapeau bas za tak błyskawiczną decyzjędag pisze: ↑25 lut 2017, 1:32Po przeczytaniu tu na forum, zanim się zarejestrowałem, że pula aut ma wynosić w tym roku 3300, że okres oczekiwania ok 5 miesięcy - szybko skalkulowałem, że jeszcze miesiąc i już będę miał rocznik 2018... Zadzwoniłem więc wczoraj (akurat w tłusty czwartek) do salonu - zapytałem czy stoi u nich do obejrzenia Kodiaq i do której pracują. Był, salon otwarty do 18Pojechaliśmy z żoną i weszliśmy do salonu ok 17:10. Pobieżny rzut oka na auto - pierwsze wrażenie "Duuuże".
Kodiak 1,4 TSI, DSG Style - 122200 zł. Pan przeleciał listę dodatków - w pierwszym momencie odrzuciliśmy podgrzewaną przednią szybę (1200zł? - fanaberia), wybraliśmy - a raczej sprzedawca powiedział, że przy leasingu konieczny będzie alarm, dodaliśmy hak, kamerę cofania, rozszerzenie gwarancji do 4 lat, sprzedawca z automatu dopisał dywaniki przód -tył. Suma - 129700.
Ok - bierzemy.
Do miłego
Milesia
Milesia
-
frutis13
- Samochód: KODIAQ 2.0 TDI 140kW Style
Ja na swój model pod koniec listopada dostałem 8% rabatu..
My na początku stycznia otrzymaliśmy rabat 8,55% (czyli 110000) więc z tego co widzę udało się wynegocjować najwyższy