Automatyczne zamykanie raz działa raz nie

Dyskusje na temat Škody Kodiaq II generacji (2024-)
Kurak Niedźwiadek
Samochód: Kodiaq II, 2.0 TSI 204 KM

Automatyczne zamykanie raz działa raz nie

Post autor: Kurak Niedźwiadek »

Cześć Wszystkim!
To mój pierwszy temat na forum ;)

Szukałem (może nieskutecznie) tematów z problemem automatycznego zamykania auta po oddaleniu się.
Czy u Was też to działa tak, że jak Skodzie się podoba, to w poniedziałki zamyka auto, a we wtorki już nie? :D
Ale tak serio, jest to trochę irytujące gdy w 95% przypadków auto się zamyka, ale w 5% samo się nie zamknie, więc finalnie i tak trzeba zawsze doglądać czy się lusterka składają.
Miał ktoś podobny problem?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

yorqe
Samochód: Kodiaq rs

Re: Automatyczne zamykanie raz działa raz nie

Post autor: yorqe »

U mnie podobnie. Nie wiem od czego to zależy ale fakt że to irytujące

Awatar użytkownika
maq
Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23

Post autor: maq »

Jak to tak wariuje, to dajcie spokój. Zamykać dotknięciem do klamki i się nie martwić. Będzie zawsze pewność, że wóz zaryglowany. Mi to już tak weszło w krew, że czasem się zastanawiam czy aby napewno zamknąłem i zawsze rozwiewam wątpliwości na plus :)
Tu bardzo pomocna jest również aplikacja w telefonie. Bardzo mi odpowiada to ułatwienie.

mjoniec
Samochód: Kodiaq II, 2.0 TDI

Post autor: mjoniec »

maq pisze:
18 paź 2025, 21:15
Jak to tak wariuje, to dajcie spokój. Zamykać dotknięciem do klamki i się nie martwić. Będzie zawsze pewność, że wóz zaryglowany. Mi to już tak weszło w krew, że czasem się zastanawiam czy aby napewno zamknąłem i zawsze rozwiewam wątpliwości na plus :)
Tu bardzo pomocna jest również aplikacja w telefonie. Bardzo mi odpowiada to ułatwienie.
Mnie trochę denerwuje opóźnienie w aplikacji. Choć chyba to trochę ostatnio poprawili.
Mam nadzieje ze nie osiada na laurach i będą dalej poprawiać.
Kiedyś apka pokazała że jedno z okien zostało otwarte. Po każdej próbie domknięcia znowu to samo.
W końcu nie wytrzymałem i poszedłem do auta. Okazało się że okno było zamknięte :)
A po otwarciu i zablokowaniu auta aplikacja już pokazywała wszystko poprawnie.

Zdun
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI Laurin & Klement --->Kodiaq II RS

Post autor: Zdun »

Mam tak samo. Z obserwacji wynika, że ma znaczenie gdzie mam kluczyk schowany. Jak kluczyk w miarę na wierzchu mp. kieszeń spodni to luz. Nie zauważyłem problemu. Jak kluczyk jest gdzie pod warstwami ubrań, to już zaczyna się gubić usługa...

Pioootrek
Samochód: Skoda Kodiaq RS 2.0 TSI

Post autor: Pioootrek »

Ja zrezygnowałem z automatycznego zamykania bo ASO powiedziało że telefon zakłóca kluczyk i nawet apka czasem pokazuje że otwarty a to bzdura totalna bo widzę że jest zamknięty. Nie wspominając że czasem aplikacja nie chce się połączyć z samochodem - rzadko to rzadko ale mimo wszystko niesmak pozostaje ;)

ODPOWIEDZ