No ciekawe czy się sprawdzi w takim użytkowaniu. Ja kupiłem, żeby odpalić samochód z rozładowanym akumulatorem. Jeden już uruchomił. Do tego napompować koła w rowerze i nie rozwijać przy tym kabla od kompresora, podłączanego do zapalniczki. Tu też sobie poradził. Po nabiciu czterech kół w rowerach, naładowanie spadło do 87%. Po uzupełnieniu powietrza w czterech samochodowych, o 0.3-0.4 bara, do 75%.
Sugerowałem się opiniami na allegro, no bo jak inaczej zweryfikować przydatność urządzenia? Ja zadowolony
Chyba duża aktualizacja (O3A9) dzisiaj. Dużo komunikatów. Nawet coś pamiętaj, że Twoje usługi connect, powiadomienia o kolizji i połączenia z numerem alarmowym są w tym czasie niedostępne. Nie korzystaj w tym czasie z pojazdu.
Według google ai:
Aktualizacja oprogramowania oznaczona jako 03A9 to kampania serwisowa przeznaczona dla modeli spalinowych (ICE) oraz hybryd typu plug-in (PHEV) marki Skoda.
Oto kluczowe informacje na temat tej aktualizacji:
Modele: Aktualizacja dotyczy modeli Fabia, Scala, Superb, Kamiq, Karoq i Kodiaq.
Cel: Aktualizacja systemu Online Communication Unit (OCU) do wersji 0311.
Główne zmiany:
Zapewnienie funkcjonalności OCU (modułu komunikacji online).
Ogólna optymalizacja oprogramowania.
Poprawa stabilności połączenia sieciowego.
Naprawa drobnych błędów (minor bugs).
Proces instalacji: Pobieranie odbywa się w tle i pozwala na normalne użytkowanie samochodu. Jednak po pobraniu, sama instalacja (która trwa do 30 minut) wymaga zatrzymania pojazdu i nie można go w tym czasie używać ze względów bezpieczeństwa.
Z ciekawostek wyżej wspomniana aktualizacja przywróciła domyślne ustawienia asystentów, dziś się przekonałem jak tempomat zaczął mi przyspieszać zwalniać przy ograniczeniach prędkości a miałem to wyłączone.
Jednak guzik. Starter jako power bank jest lichy. Nie ma szans na pojemność 20000 mAh. Ładuję telefon (bateria 3582 mAh), który zwiększył naładowanie o 30%, a w urządzeniu spadło o 25%. Wczoraj ładowałem latarkę z akumulatorem Samsung 3350 mAh. Nie była rozładowana, a starter stracił aż 30%, żeby ją napełnić. Coś tu nie halo.
Przy gnieździe USB napisano, że 5V/2.4A. Bateria ma mieć 20000 mAh, 3.7V. W przeliczeniu na 5V z gniazda USB, pojemność znamionowa powinna wynosić 14800 mAh. Niech straty energii podczas przetwarzania napięcia i ładowania będą na poziomie 20%. Z 14800 mAh zrobi nam się 11840 mAh, a potem przetworzenie w telefonie z 5V na 3.9 zabierze kolejne 10%. To nie ma innego wyjścia, jak naładować przynajmniej dwa telefony. A tu wychodzi, że ledwo jeden.
Parametry baterii w telefonie:
- 3.892 V
- 3582 mAh
- 13942 Wh