SHOUTBOX (beta)
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
SHOUTBOX (beta)
Ja bym chętnie kiedyś wpakował Skodę w taki śnieg, żeby miała ciężko się wydostać. Jednak to wyłącznie z asystą jakiegoś ciągnika. Trzeba tylko uważać, bo to nie terenówka i można zostawić zderzak 
Tymczasem miejsca, które mi się trafiają, nie robią na aucie żadnego wrażenia. Fiatem kiedyś robiliśmy na Mazurach zaspy, sięgające ponad koło i szorował spodem po śniegu, nawet nas postawiło bokiem, bo zbyt szybko wpadliśmy w przeszkodę, głębszą z jednej strony. Pokonywał je koncertowo. Fajna zabawa. Do zdjęcia drugi przejazd. Przedtem nikt się tam nie zapuścił.

Tymczasem miejsca, które mi się trafiają, nie robią na aucie żadnego wrażenia. Fiatem kiedyś robiliśmy na Mazurach zaspy, sięgające ponad koło i szorował spodem po śniegu, nawet nas postawiło bokiem, bo zbyt szybko wpadliśmy w przeszkodę, głębszą z jednej strony. Pokonywał je koncertowo. Fajna zabawa. Do zdjęcia drugi przejazd. Przedtem nikt się tam nie zapuścił.

- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: SHOUTBOX (beta)
Fajna zabawa, faktycznie trzeba uważać na zderzak. Zobaczymy jak będzie, jutro Kudowa i cały tydzień Zieleniec.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
- maq
Długich zakrętów carvingowych życzę 

- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
- maq
SHOUTBOX (beta)
Ze dwa dzwony Kodiaków mi się ostatnio przewinęły w sieci. Do tego jeszcze jeden mk2 wciśnięty przez inne auto w budynek myjni samochodowej.
A w moim dzisiaj małe zaskoczenie. Jechałem za kopcącą CX-5, włączyłem na bieg wewnętrzny. Szyby niemal od razu zaparowały i się obieg sam wyłączył. Jest jakiś czujnik od tego? Jak to działa?
A w moim dzisiaj małe zaskoczenie. Jechałem za kopcącą CX-5, włączyłem na bieg wewnętrzny. Szyby niemal od razu zaparowały i się obieg sam wyłączył. Jest jakiś czujnik od tego? Jak to działa?
Ostatnio zmieniony 05 sty 2026, 20:50 przez maq, łącznie zmieniany 1 raz.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Czujnik wilgotności jest na 100%
----
- maq
Tak. Faktycznie. Właśnie w tym celu, żeby nie parowało. 
Dzisiaj zakładam gumowe dywaniki, chociaż nie lubię, ale tekstylne są zawilgocone od śniegu i zaraz zacznie brzydko pachnieć w aucie.

Dzisiaj zakładam gumowe dywaniki, chociaż nie lubię, ale tekstylne są zawilgocone od śniegu i zaraz zacznie brzydko pachnieć w aucie.
- maq
Kolejna ciekawostka. Żeglowanie na biegu 2 i 3, na jedynce nie sprawdzałem, po naciśnięciu hamulca skrzynia dalej nie włącza biegu i po zwolnieniu go nadal żegluje. Od czwórki w górę muśnięcie nogą stopera od razu pokazuje bieg na desce.
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.