Niestabilny Android Auto po Bluetooth
Niestabilny Android Auto po Bluetooth
Cześć, odnotowuję bardzo dokuczliwe rozłączanie Android Auto w wersji bezprzewodowej. Właściwie to za każdym razem startuję potrzebnych jest kilka lub kilkanaście prób połączenia. Potem randomowo się rozłącza w różnych miejscach. Bluetooth wygląda stabilnie, ale połączenie z hotspotem wifi już nie. Auto tworzy dwie sieci hotspot i telefon łączy się z jedną z nich. Czy ktoś z was ma ten problem, a jeszcze lepiej - rozwiązanie?
Re: Niestabilny Android Auto po Bluetooth
Osobiście przez prawie 1,5 roku nie miałem żadnego problemu z bezprzewodowym android auto. Jednak w tamtym tygodniu słyszałem w serwisie, że faktycznie jest problem i szykuje się aktualizacja.
Też to zauważyłem u siebie.
Apple CarPlay działa u mnie w miarę stabilnie. Ale raz na jakiś czas się zatnie i nie ma połączenia. Wtedy nic nie pomaga. Trzeba wyłączyć auto na min. 10 minut.
Po tym połączenie z tel działa znowu.
Jeśli faktycznie coś będą poprawiać, to mam nadzieje że poprawią też Car play.
Po tym połączenie z tel działa znowu.
Jeśli faktycznie coś będą poprawiać, to mam nadzieje że poprawią też Car play.
U mnie od początku wszystko hula zarówno dla AA i CP.
Masz jakieś szczegóły dotyczące aktualizacji czy tylko tak ogólnie?
Kris
Poczytałem trochę i temat jest oczywiście skomplikowany. Nie wiadomo czy problemem jest AA, Android 16 czy soft Skody. Widzę że CarPlay działa stabilnie, a moje ustrojstwo nie chce. Ewidentnie te 3 elementy nie chcą się ze sobą dogadać.