SHOUTBOX (beta)
Re: SHOUTBOX (beta)
Nie miałaś wrażenia obcowania z "chińską podróbką"? Oglądałem największego hybrydowego BYDa i np. skóra sprawiała wrażenie papierowego plastiku. Może to uprzedzenie
Serio jestem ciekaw opinii osób które mają większe porównanie niż ja.
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
A co Ty? Wsiadasz z L&K 2023 do czegoś innego? No weź.
W moim prawdopodobnie nieco spadło ciśnienie w kołach, z uwagi na niższą temperaturę i jeszcze bardziej się zakochałem w DCC Komfort. Jak to teraz płynie po asfalcie. Bajka
W moim prawdopodobnie nieco spadło ciśnienie w kołach, z uwagi na niższą temperaturę i jeszcze bardziej się zakochałem w DCC Komfort. Jak to teraz płynie po asfalcie. Bajka

- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Dziś na żywo kontakt z BYD. Robi wrażenie jakość wykończenia i bajery typu możliwość ustawienia tabletu w pionie guziczkiem czy jazda tylko na HUD - można wyłączyć wszystkie ekrany. Skóra prawdziwa (nie eco). Wnętrze nie pachnie Cińczykiem. Jest jak w Orient Ekspresie. Auto zaprojektowane przez Niemca. Ciekawostka - są matrixy ale jeszcze nie ma softu do tego. Materiały jakościowo prima sort.
Wnętrze przeogromne.
Będzie się SKoda musiała postarać.
To tak na szybko w telegraficznym skrócie
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Małgosia, jak ja wróciłem po prawie 6 latach do Skody, to Ty mi tu tera wychodzisz do Chińczyka. Weź no się zachowuj 
-
Bili
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K
Mi dzisiaj Misiu coś odniosłem jakby duży spadek napięcia przy odpalaniu. Aż wyskoczyło że funkcja awaryjnego hamowania niedostępna. Czyżby akumulator coś.
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
SHOUTBOX (beta)
Może być. Teraz akumulatory często wytrzymują 5 lat, a nawet krócej.
Na co dzień robisz krótkie trasy?
Ja z ładowania w Skodzie jestem bardzo zadowolony. W ogóle nie zwracam uwagi na zużycie prądu i do tego zimą codziennie rano pracuje ogrzewanie postojowe. Jedyne co, to zawsze wyłączam start-stop. Tymczasem zero kłopotów.
Poprzedni wóz miał z tym ogromny problem. Był w nim deficyt energii, za słaby alternator. Po półtora roku od nowości akumulator wylał i trzeba było go wymienić. Kolejne raz w miesiącu ładowałem, a i tak wytrzymywały najwyżej trzy lata. Ostatni zamontowałem AGM, wcześniej były kwasiaki i z nim sprzedałem po jakichś 4 latach użytkowania. Stał jednak u kumpla na placu ze dwa miesiące i też zdechł na amen.
Na co dzień robisz krótkie trasy?
Ja z ładowania w Skodzie jestem bardzo zadowolony. W ogóle nie zwracam uwagi na zużycie prądu i do tego zimą codziennie rano pracuje ogrzewanie postojowe. Jedyne co, to zawsze wyłączam start-stop. Tymczasem zero kłopotów.
Poprzedni wóz miał z tym ogromny problem. Był w nim deficyt energii, za słaby alternator. Po półtora roku od nowości akumulator wylał i trzeba było go wymienić. Kolejne raz w miesiącu ładowałem, a i tak wytrzymywały najwyżej trzy lata. Ostatni zamontowałem AGM, wcześniej były kwasiaki i z nim sprzedałem po jakichś 4 latach użytkowania. Stał jednak u kumpla na placu ze dwa miesiące i też zdechł na amen.
-
Bili
Mam rocznik 06.2023r trasy dziennie 40 km (2x20km)
- MałGorzata
Masz webasto? To potrafi zabić aku w 3 lata.
----
- MałGorzata
To już 6 lat minęło?Malenstwo8 pisze: ↑21 lis 2025, 23:56Małgosia, jak ja wróciłem po prawie 6 latach do Skody, to Ty mi tu tera wychodzisz do Chińczyka. Weź no się zachowuj![]()
----
-
Bili
Nie mam