Panowie, wymieniłem klocki z tyłu bo już się skończyły, świecił czujnik i po wymianie nadal świeci. Czy tam trzeba robić jakąś adaptację Vagiem czy coś? Czy kontrolka zgaśnie jak się ułożą? Bo jeśli nie to wracam do mechanika…
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Koszt wymiany klockow hamulcowych w ASO
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: Koszt wymiany klockow hamulcowych w ASO
Z tego co dowiedziałem się przy wymianie klocków z przodu, tył nie ma czujnika. Proponowałbym sprawdzić przedni kabelek, bowiem czasami potrafi się on przetrzeć, gdy jest za długi (bywa tak z zamiennikami).
viewtopic.php?f=5&t=2700&start=520
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Ale w jakiś sposób auto sygnalizuje zużycie tyłu, nie wiem czy tam czasem nie ma jakiegoś czujnika w zacisku przy automatycznym hamulcu. Kontrolka sie zapaliła i faktycznie okazało się że są starte, przód sprawdzili i jeszcze jest połowa. Szperając w necie wyczytałem o jakiejś adaptacji po wymianie...WaC pisze: ↑05 cze 2025, 21:18Z tego co dowiedziałem się przy wymianie klocków z przodu, tył nie ma czujnika. Proponowałbym sprawdzić przedni kabelek, bowiem czasami potrafi się on przetrzeć, gdy jest za długi (bywa tak z zamiennikami).
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Niestety, więcej nie pomogę. Może Małgorzata?
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
-
__atomek__
- Samochód: Kodiaq 2.0.TDI L&K
Z tyłu nie ma czujników, czujnik jest z przodu na jednym klocku. Nigdy nie słyszałem o adaptacji po wymianie klocków. Przy wymianie tyłu konieczny jest jakiś komputer, aby cofnąć ręczny.
Wymieniałem 2 tygodnie temu przód w ASO. Klocki, wymiana, oraz wymiana baterii w kluczyku po rabatach 1150Zł
Wymieniałem 2 tygodnie temu przód w ASO. Klocki, wymiana, oraz wymiana baterii w kluczyku po rabatach 1150Zł
Tak właśnie się zastanawiałem po doczytaniu w necie… więc to musi być też przód w takim razie. Na przodzie sam sobie sprawdzę, to nie problem, kwestia zdjęcia koła i odkręcenia dwóch śrub 

- Wojas
- Samochód: Skoda Kodiaq 2TDI 4x4 190KM DSG
Przód klocki+tarcze : 3700pln
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Koszt wymiany klockow hamulcowych w ASO
A ja dzisiaj kupiłem w sieci klocki na tył za 219 zł.
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Na przód złożyłem Textar 2473803 za 207 zł, plus wymiana 100 zł. A przy okazji, klocki z pierwszego montażu, to JURID 310 GG.

- herman00
- Samochód: Zielony Misiek Style 2,0 TSi 4x4DSG
A ile przeleciałeś na tych fabrycznych ? Jurid to właściwie specjalista od układów hamulcowych