Cześć,
przy podpinaniu zasilania haka do bezpieczników pod kierownicą gimnastykowałem się ze dwie godziny.
Według instrukcji od dedykowanego modułu tą skrzynkę można wyjąć, aby od tyłu wpiąć przewody z końcówkami pod bezpieczniki. Nie trzeba wtedy stosować tzw. bypasów z bezpiecznikami.
Czy ktoś może potwierdzić, że skrzynkę da radę łatwo wypiąć?
Planuję montaż kamerki, i może przepięcie gniazda zapalniczki aby była "po kluczyku".
Ale jak mam znowu nurkować obok pedałów, to mi się odechciewa.
Wyciąganie skrzynki bezpieczników
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: Wyciąganie skrzynki bezpieczników
Na pewno musisz uważać!
Powodzenia, zapewne ktoś merytorycznie Ci pomoże.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
-
mentos2504
- Samochód: Kodiaq Clever 2.0 TDI, 4x4, 200KM
Jest bardzo ciężko i dodatkowo trzeba odciąć tasiemkę opaskową trzymającą wiązkę do grodzi silnika, aby dało się ja odgiąć. Lepiej zastosować bypas. Ja montując wiązkę haka kupiłem sobie skrzynkę bezpieczników z demontażu, żeby potrenować. Ponieważ oryginalne piny z wiązki wchodzą na zatrzask, można je wpiąć przekładając drucik przez miejsce w skrzynce bezpiecznikowej i powoli wyciągając, a drugą ręką wpychając kabel w zatrzask.
-
Arkady
- Samochód: Kodiaq Style 2.0 TSI; 4x4; 2018; 7 os.
No więc zachciało mi się nurkować
Niebieski kabelek zasila dodatkowy dolny styk bezpiecznika od gniazda zapalniczki "po zapłonie".

Wykorzystałem styki SPT kupione w TME.
Nie jestem pewien czy taki powinien być wpięty w szynę "15" (po zapłonie).
No i kompletnie nie mam namiaru na plastikową obudowę jak pokazane czerwoną strzałką.
Niebieski kabelek zasila dodatkowy dolny styk bezpiecznika od gniazda zapalniczki "po zapłonie".

Wykorzystałem styki SPT kupione w TME.
Nie jestem pewien czy taki powinien być wpięty w szynę "15" (po zapłonie).
No i kompletnie nie mam namiaru na plastikową obudowę jak pokazane czerwoną strzałką.