WaC pisze: ↑28 lis 2021, 22:35
Moja sprawa:
PIAPL Info (PIAPL - PL) <
info.piapl@porscheinterauto.pl>
śr., 24 lis, 15:56
Szanowny Panie,
Dziękuję za wiadomość. Proszę o informację, którego salonu dotyczy sprawa(miasto, ulica) lub który doradca handlowy Pana obsługuję? Po otrzymaniu informacji prześlę wiadomość do odpowiedniego działu.
Pozdrawiam,
Konsultant ds. BDC
Porsche Inter Auto Polska Sp. z o.o.
ul. Sekundowa 1a | 02-178 Warszawa
Tel: +48 22 532 ……….
Sent: Wednesday, November 24, 2021 2:49 PM
To: PIAPL Info (PIAPL - PL) <
info@porscheinterauto.pl>
Subject: [EXT] Fwd: Kodiaq bez opcji wyposażenia
Szanowni Państwo!
W dniu
17 listopada br. o godz. 15:06, wysłałem do Państwa pytanie. Do chwili obecnej nie dostałem żadnej odpowiedzi. Czy mogę liczyć na ustosunkowanie się do mojego zapytania?
Z poważaniem, ………….
---------- Forwarded message ---------
Date: śr., 17 lis 2021 o 15:06
Subject: Kodiaq bez opcji wyposażenia
To: <
info@porscheinterauto.pl>
Szanowni Państwo!
Zwracam się do Państwa z następującym problemem (pytaniem). W sierpniu br. w jednym z salonów Porsche Inter Auto złożyłem zamówienie i wpłaciłem stosowną zaliczkę na Skodę Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4. Planowany termin produkcji określono na III tydzień stycznia 2022 roku. W ub. tygodniu otrzymałem od specjalisty ds. sprzedaży n\w informację:
"(...) Skoda Kodiaq zostanie wyprodukowany bez opcji wyposażenia:
AREA VIEW CAMERA - system kamer 360°
LANE ASSIST i SIDE ASSIST z REAR TRAFFIC ALERT, EMERGENCY ASSIST
(w/w zmiany nie wiążą się z obniżeniem ceny samochodu) (...)".
Wobec powyższego, bardzo niepokoi mnie fakt: czy możliwym jest sprzedaż pojazdu bez wybranych w zamówieniu opcji wyposażenia, przy jednoczesnym zachowaniu ceny z daty złożenia zamówienia, tj. bez obniżenia wartości pojazdu o elementy, w które nie zostanie on wyposażony?
Jednocześnie, z dużą uwagą zapoznałem się z "Kodeksem postępowania Porsche Holding". W wyniku analizy przedmiotowego dokumentu, nasunęły mi się dosyć poważne wątpliwości dotyczące przedstawionego sposobu postępowania. W tym miejscu pragnę podkreślić, iż ze zrozumieniem przyjmuję do wiadomości obiektywne problemy branży motoryzacyjnej w dostępie do niezbędnych w produkcji samochodów komponentów.
Celowo nie podaję szczegółów swojego zamówienia oraz Salonu Skody wchodzącego w skład Państwa Holdingu, w którym zamawiałem pojazd, bowiem liczę, iż może to być pewnego rodzaju nieporozumienie.
Dodatkowo informuję, że świadomie wybrałem salon wchodzący w skład Państwa Holdingu, gdyż od wielu lat z zadowoleniem korzystam z Waszych usług serwisowych. Wszelkie czynności serwisowe realizowane były na najwyższym poziomie i całokształt obsługi klientów oceniam w samych superlatywach.
Wyrażam nadzieję, że uzyskam od Państwa, w możliwie krótkim terminie, satysfakcjonującą odpowiedź dotyczącą ostatecznej ceny zamówionego przeze mnie pojazdu.
Z wyrazami szacunku, Wa….C……...