SHOUTBOX (beta)

Prośby do administratorów i moderatorów oraz inne sprawy forum
Awatar użytkownika
maq
Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23

Re: SHOUTBOX (beta)

Post autor: maq »

Coraz wcześniej zapada noc. Nie ma rowerzystów, znaczy są, ale już tylko Ci bez świateł, za to zwierzaki ruszyły na żer. Dzisiaj, na wieczornej przejażdżce, najpierw spotkaliśmy trzy młode sarny. Zatrzymaliśmy się i zgasiliśmy światła, żeby widziały w co skaczą po drugiej stronie drogi. Potem dwie lochy z młodymi. Nic sobie nie robią z towarzystwa ludzi. Zajęły cały chodnik i nie chciałbym tamtędy iść. Na koniec zając. Po zmroku polecam mocno się skupić na drodze.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

No i niestety ograniczyć prędkość. W lecie, w lesie, ma drodze za Pomiechówkiem w stronę Nasielska przez trzy dni na poboczu leżał puknięty osobówką łoś.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

Bili
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K

Post autor: Bili »

Nie zahamowało by mi bo to co mówicie to system "Flank Protection" a my tego jeszcze nie mamy to dopiero w nowych jest vw czy skodach nie wiem. Przód tył owszem tak, ale jak bok, skręcone koła to niestety mamy efekt jaki mamy.
https://www.youtube.com/shorts/pTHjSPFIljA

Awatar użytkownika
WaC

Zamówiłem kamery 360, jednak z powodu braku chipów, "wycięli" mi ją. Pewnie ten "Flank Protection" bazuje na kamerze 360, lecz ostatnio jechałem odwrócony do tyłu, żeby mieć szerszy kont widzenia i żebym nie zgarnął jakiegoś pieszego. Śpieszyłem się, żeby ktoś nie zajął mi miejsca, które zwolniło się. Na szczęście żadnego "miękkiego" pieszego nie napotkałem, tylko dużego blaszaka.

Bili
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K

Post autor: Bili »

Ja mam kamery 360. To dopiero co wprowadzili chyba vw id.

Awatar użytkownika
WaC

Zaraz jadę do Skody umówić się.

Awatar użytkownika
maq

A co Ci w takim razie pokazuje na ekranie podczas manewrowania na parkingu?

Awatar użytkownika
WaC

No takie ten, żebym kontrolował drogę.
Na poważnie, później poszukam jakiś zdjęć, swoich nie mam, bo kontroluję drogę (nie zawsze - jak widać).

Awatar użytkownika
maq

SHOUTBOX (beta)

Przypomniało mi się, jak tata zabrał brata i mnie po odbiór 126p do Warszawy w 86’. Wtedy wszedł do sprzedaży FL, z szerokimi plastikowymi zderzakami. Oczywiście tylko za dolary, albo bony można było kupić w miarę od ręki. Były to samochody przeznaczone na eksport, ale nie przeszły kontroli jakości. Kosztował taki w przeliczeniu jakiś milion zł. Klienci byli wpuszczani na konkretną godzinę. Oczywiście że trzy się sprawa opóźniła. Na halę, obok poczekalni, wprowadzali ze trzydzieści samochodów w różnych kolorach. Wchodziłeś i wybierałeś. A wstawiali też takie z wąskimi zderzakami, bez nowej deski rozdzielczej. Radź sobie. Kto co zaklepał, to jego. Wsiadaliśmy po kolei do różnych egzemplarzy. A to nie było ogrzewania tylnej szyby, albo brak dmuchawy nawiewu. Któryś miał z tyłu pasy bezpieczeństwa, a nawet uchylną tylną szybę, ale oczywiście inne braki. Zdarzały się i bez pokrętła do kasowania licznika. Potem się zgłaszało braki i uzupełniali. Jednak tego przed wyborem nie wiedzieliśmy. Wpadł nam pomarańczowy, najbardziej kompletny ze wszystkich. Przykręcili nam próbne numery rejestracyjne i pojechaliśmy na lody, i do Pałacu Kultury. Po wyjściu z windy, na parkingu były w większości tylko fiaciki, a my nawet nie pamiętaliśmy jaki mamy kolor. Szukaliśmy go dłuższy czas. Całe szczęście, że miał czarne tablice z żółtymi numerami. W drodze do domu zapaliła się kontrolka smarowania. Tata odkrył, że kabelek nie był podłączony do czujnika w misce olejowej. A ten był zupełnie zgnieciony. Założyli w fabryce byle co, aby tylko wyjechał.

Awatar użytkownika
WaC

Fajne przygody! Miałem podobne, lecz nie chce mi się stukać. Ja zrobiłem interes, w 1978 r. ojciec kupił rocznego Malucha za 120 tys., ja natomiast ok. 1990 roku sprzedałem go za prawie 2 mln.
Co do zdjęć znalazłem tylko coś podobnego:

Obrazek
Podobnie wygląda u mnie.

ODPOWIEDZ