Cześć. Jak w tytule - czy ktoś z Was próbował poprawić fabrykę i wykładał kieszenie w tylnych drzwiach jakąś tkaniną czy innym materiałem?
To samo pytanie dotyczy schowka przy kierownicy.
Małe dziecko na pokładzie, w tylnych drzwiach zawsze "coś" jest i lata, stuka, puka:).
Dajcie znać!
Kieszenie drzwi tylnych - wyłożenie materiałem
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Re: Kieszenie drzwi tylnych - wyłożenie materiałem
Ja kiedyś to robiłem w schowku. Zdaje się w Mondeo. Są podkładki filcowe z klejem w marketach budowlanych. Zdało egzamin. Najpierw przymierzyć, przyciąć na wymiar i osadzić na miejscu 

Dzięki maq. Coś podobnego wyszukałem na allegro (filc 2mm czarny z klejem). Dam znać jak wyszło.
- maq
Pamiętam, że nie zakładałem całego wyciętego kawałka, bo było trudno to dobrze ułożyć. Ciąłem na mniejsze elementy, żeby każdy przykrywał jedną powierzchnię i uniknąć zaginania filcu. Na spód jeden pasek, na boki kolejne.
- maq
Elegancko. Ja się nad tym nie zastanawiałem w Skodzie, bo nie wożę niczego w kieszeniach drzwi. Ale za to klapkę górnego schowka po stronie pasażera, pokrywę dolnego i ten po lewej stronie kierownicy prawdopodobnie wykleję 

Kapitalnie!! Tylko mogę pogratulować. To są takie drobiazgi, które cieszą i powodują, że samochód nabiera dopełnienia. Nie rozumiem, dlaczego producenci tak oszczędzają, ale chyba Skoda nie jest w tym odosobniona. Brakuje mi tego w tylnych drzwiach, to bez dwu zdań.
Ale jak pomyślę ile się naczyściłem tych kieszeni w Octavii jak córka była mała...
Nie zmienia to faktu, ze jak tylko wiosna i pierwsze ciepłe dni nadejdą, pewnie się za to zabiorę. Schowki będę robił niebawem, materiał już mam.
Ale jak pomyślę ile się naczyściłem tych kieszeni w Octavii jak córka była mała...
Nie zmienia to faktu, ze jak tylko wiosna i pierwsze ciepłe dni nadejdą, pewnie się za to zabiorę. Schowki będę robił niebawem, materiał już mam.
Kris
-
RobertG7
- Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI 4x4
I raczej nie powinieneś, bo masz wyłożone takim materiałem w standardzie
Przednie drzwi-zgoda, elegancki materiał. Tył-goły plastik (przynajmniej w RS). Chyba że w innych wersjach jest inaczej.
I raczej nie powinieneś, bo masz wyłożone takim materiałem w standardzie
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Ładne są te czerwone przeszycia.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER