Jaki akumulator kupić ?
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Re: Jaki akumulator kupić ?
U mnie fabryczny akumulator wytrzymał 4 lata miejskiej eksploatacji. Podczas tego czasu musiał być doładowywany, szczególnie jak samochód stał kilka dni, albo było włączone radio na postoju (pokazywał się komunikat o słabej baterii). Akumulator padł nagle, rano - po prostu samochód nie odpalił - bo tak ponoć padają te, które są przystosowane do systemu start-stop. Według sprzedawcy, który przyjechał do mnie do domu go wymienić stwierdził, że i tak długo wytrzymał. Wymienił mi na akumulator z logo Mercedesa, które są montowane na pierwszy montaż. Jeżdżę z nim już rok i ani razu nie musiałem go doładowywać, a elektronika w samochodzie jakoś tak żywiej działa.
-
RoznieBywa
- Samochód: Kodiaq
Od początku tak miał? Pytam bo u nas pojedyncze egzemplarze potrafią stać na fabrycznych aku nie odpalane nawet przez miesiąc czasu, a normą są np. 2 tygodnie i nikt ich nie doładowuje.michalmiko pisze: ↑23 lip 2023, 22:47U mnie fabryczny akumulator wytrzymał 4 lata miejskiej eksploatacji. Podczas tego czasu musiał być doładowywany, szczególnie jak samochód stał kilka dni, albo było włączone radio na postoju (pokazywał się komunikat o słabej baterii).
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Już teraz nie pamiętam, żeby był przypadek, że samochód nie odpalił po dłuższym postoju. Na pewno był komunikat o słabym akumulatorze i były odcięte zbędne odbiorniki jak keyless, czy oświetlenie świecące przez chwilkę.
Jak akumulator padł na amen, to zrobił to nagle, z dnia na dzień, samochód już nie odpalił. Długie ładowanie nie pomogło.
Jak akumulator padł na amen, to zrobił to nagle, z dnia na dzień, samochód już nie odpalił. Długie ładowanie nie pomogło.
czy kodowanie AKU mozna zrobic przez OBD11?
przeciętne sa duze lepsze koreanskie gromy i maja 3 lata gwarancji
https://akumulatoryspecpart.pl/produkt/ ... lus-niski/
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Jaki akumulator kupić ?
Ja korzystałem do tej pory z tego samego sklepu, stacjonarnie. Jadę na Ursynów. Pytam co polecają i biorę. Zdaję się na doradztwo chłopaków. Muszą się znać. Do tej pory się nie zawiodłem. A jak trzeba, to i wymienią na miejscu.
mi własnie tam polecali te aku
https://akumulatoryspecpart.pl/produkt/ ... lus-niski/
i też zlego slowa nie powiem działa lux
Panowie, będę miał aku do wymiany, coraz ciężej kręci, ostatnio nie działało mi ACC. Pytanie - mam aku jak na zdjęciu, jaki polecacie do kupienia? Dodam że mam odpiętą kostkę od SS więc mam zdezaktywowane. Jak to jest z tą adaptacją, mogę sam wymienić czy jednak trzeba w punkcie z Aku żeby coś tam zakodowali?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Jaki akumulator kupić ?
Tu poczytaj: viewtopic.php?t=2038
Tak czy siak, po wymianie nie cofać, tylko jechać od razu do przodu kilkaset metrów
Tak czy siak, po wymianie nie cofać, tylko jechać od razu do przodu kilkaset metrów
Ok, wszystko wiem. Byle do przodumaq pisze:Tu poczytaj: viewtopic.php?t=2038