Hejka,
Mój Kodiaq wydaje dziwny dźwięk z okolic góry drzwi kierowcy (w PL pasażera). Brzmi to jak trzeszcząca uszczelka, ale prysnąłem silikonem i bez efektu. Dźwięk jest tylko jak okno jest w pełni zamknięte, wystarczy kliknąć otwieraniem okna, tak że spada 'naprezenie' tej szyby , ale się nie uchyla i jest cisza idealna. Dźwięk dobiega bardziej z góry, rogu drzwi , a nie z tapicerki. W ASO nie byłem jeszcze - jakoś wątpię w sukces tej wizyty. Ktoś może to miał lub doradzi gdzie jeszcze popatrzeć ?
Skrzypienie drzwi kierowcy
-
rafbud3372
- Samochód: Skoda Kodiaq RS 2.0 265KM
Re: Skrzypienie drzwi kierowcy
Niestety mam to samo.
Zgłosiłem do serwisu, ale po jazdach testowych nic nie słyszeli.
U mnie jest identycznie, uszczelka w górnym rogu tak jakby przyklejała się do szyby i odrywała.
Dźwięk jest uciążliwy, nawet nie musi być to jazda po nierównościach, a po prostej drodze.
Zgłosiłem do serwisu, ale po jazdach testowych nic nie słyszeli.
U mnie jest identycznie, uszczelka w górnym rogu tak jakby przyklejała się do szyby i odrywała.
Dźwięk jest uciążliwy, nawet nie musi być to jazda po nierównościach, a po prostej drodze.
Wsadź kogoś za kierownik, usiądź z tyłu i nagraj co się dzieje. Sami mówią, żeby nagrywać, bo wtedy jest dowód dla serwisu centralnego w razie wątpliwości.
Sam chętnie to bym zobaczył/posłuchał.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Sam chętnie to bym zobaczył/posłuchał.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Kris
-
RederOr
- Samochód: Kodiaq 1.5 TSI E-TEC mHEV 2025
Chwilowo przeszło - usunąłem smar z uszczelek. Może za dużo silikonu też niezdrowe 
-
RederOr
- Samochód: Kodiaq 1.5 TSI E-TEC mHEV 2025
Czy wiecie może jak zdjąć tapicerkę drzwi w modelu 2025 ? Na YT są filmy, ale do poprzedniego modelu i wygląda to trochę inaczej.
-
rafbud3372
U mnie wymieniono uszczelkę, ale jest tak samo.
Ręce opadają.
Ręce opadają.
-
rafbud3372
Dalej jeżdżę z nieznośnym stukaniem, skrzypieniem z drzwi kierowcy.
Kilka wizyt w serwisie nic nie wniosło.
Czy jest ktoś mi w stanie pomóc?
Kilka wizyt w serwisie nic nie wniosło.
Czy jest ktoś mi w stanie pomóc?
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
Masz auto na gwarancji, zatem może napisać do przedstawicielstwa Skody? Poprosić o samochód zastępczy po nieskutecznych naprawach i niech sobie działają.
A ja sobie właśnie skojarzyłem fakty. W Toyocie żony hałasowała szyba w drzwiach kierowcy, kiedy była uchylona. Niedługo potem przy jej podnoszeniu wyskakiwała uszczelka zewnętrzna z rantu drzwi. Wkleiłem ją na amen i sprawa załatwiona. Może to jest jakiś trop?
A ja sobie właśnie skojarzyłem fakty. W Toyocie żony hałasowała szyba w drzwiach kierowcy, kiedy była uchylona. Niedługo potem przy jej podnoszeniu wyskakiwała uszczelka zewnętrzna z rantu drzwi. Wkleiłem ją na amen i sprawa załatwiona. Może to jest jakiś trop?
-
rafbud3372
Była akcja serwisowa na ocieranie oświetlenia ambiente, bo przy nacisku palcem faktycznie skrzypiało i u mnie to zostało naprawione.
Dziś dotarłem do źródła dźwięku, domknięta szyba do końca ociera o górną uszczelkę i stąd te skrzypienia i stuki.
Uszczelka była wymieniona w całości przez serwis na początku i nic to nie pomogło, a wręcz teraz jest tylko gorzej i głośniej.
Dziś dotarłem do źródła dźwięku, domknięta szyba do końca ociera o górną uszczelkę i stąd te skrzypienia i stuki.
Uszczelka była wymieniona w całości przez serwis na początku i nic to nie pomogło, a wręcz teraz jest tylko gorzej i głośniej.
-
rafbud3372
Do tego mój klient wypatrzył, że coś mi zwisa pod autem.
Okazało się, że to uszkodzona osłona pod silnikiem.
Na nic nie najechałem, ani w nic nie uderzyłem - serwisant pokazał jak łatwo kruszy się ten plastik na tym ułamanym kawałku.
Oczywiście nie podlega to gwarancji, bo uszkodzenie mechaniczne - czy to wszystko jest teraz do du**? Czy to normalne? Nowe auto i już dziura w osłonie?
Koszt nowej w ASO to 689zł ...
Okazało się, że to uszkodzona osłona pod silnikiem.
Na nic nie najechałem, ani w nic nie uderzyłem - serwisant pokazał jak łatwo kruszy się ten plastik na tym ułamanym kawałku.
Oczywiście nie podlega to gwarancji, bo uszkodzenie mechaniczne - czy to wszystko jest teraz do du**? Czy to normalne? Nowe auto i już dziura w osłonie?
Koszt nowej w ASO to 689zł ...