Ustawienia synchronizacji konta użytkownika

Piotr1982
Samochód: Kodiaq II RS 2.0TSI

Re: Ustawienia synchronizacji konta użytkownika

Post autor: Piotr1982 »

Nie. Jeden samochód, jeden użytkownik główny, dwa kluczyki (korzystam ja i żona).

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

yorqe
Samochód: Kodiaq rs

Post autor: yorqe »

Piszą na reddicie żeby w drugim samochodzie utworzyć nowego usera i ustawić go jako głównego, tak żeby w obu autach był inny user główny. Jeszcze nie sprawdzałem więc nie wiem czy to działa. Tak czy siak nie rozwiązuje to problemu

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: itepe »

Piotr1982 pisze:
21 wrz 2025, 7:40
Nie. Jeden samochód, jeden użytkownik główny, dwa kluczyki (korzystam ja i żona).
OK, ale korzystacie z dwóch kluczyków czy z jednego?
Profil użytkownika może być przypisany do kluczyka.
Kris

Awatar użytkownika
maq
Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23

Post autor: maq »

Może tu będzie pomoc w rozwiązaniu zagadki?

viewtopic.php?t=1943

yorqe

Dzisiaj w serwisie powiedzieli mi że to nie kwestia dwóch samochodów tylko dwóch kluczyków do danego samochodu. Jeśli z auta korzystam ja i moja żona i oboje mamy swoje kluczyki to każdy jest "przyporządkowany" danego kierowcy i auto to rozpoznaje. I faktycznie by się to zgadzało. Jeśli jadę sam, i następnego dnia znów jadę tylko ja a żona w międzyczasie nie używała auta to komunikat się nie pojawia. Ale jeśli jeździmy na zmianę to za każdym razem komunikat się pojawia i chce przejąć ustawianie pojazdu jakie zapisały się dla danego kluczyka. Tak samo jak wsiadamy oboje jednoczenie do auta (mając przy sobie swoje kluczyki) to zależy który kluczyk najpierw auto wyłapie to takie ustawienia będzie chciało przejąć. Ponoć trzeba w opcjach auta odznaczyć opcje rozpoznawania kluczyków.

mjoniec
Samochód: Kodiaq II, 2.0 TDI

Post autor: mjoniec »

yorqe pisze:
02 paź 2025, 12:08
Dzisiaj w serwisie powiedzieli mi że to nie kwestia dwóch samochodów tylko dwóch kluczyków do danego samochodu. Jeśli z auta korzystam ja i moja żona i oboje mamy swoje kluczyki to każdy jest "przyporządkowany" danego kierowcy i auto to rozpoznaje. I faktycznie by się to zgadzało. Jeśli jadę sam, i następnego dnia znów jadę tylko ja a żona w międzyczasie nie używała auta to komunikat się nie pojawia. Ale jeśli jeździmy na zmianę to za każdym razem komunikat się pojawia i chce przejąć ustawianie pojazdu jakie zapisały się dla danego kluczyka. Tak samo jak wsiadamy oboje jednoczenie do auta (mając przy sobie swoje kluczyki) to zależy który kluczyk najpierw auto wyłapie to takie ustawienia będzie chciało przejąć. Ponoć trzeba w opcjach auta odznaczyć opcje rozpoznawania kluczyków.
Tylko my nie używamy dwóch kluczyków. Drugi klucz raz był w pobliżu auta, jak wyjeżdżało z salonu.
No ale spróbuję wyłączyć tą opcję.
Ktoś może już trafił na to ustawienie i wie gdzie to dokładnie jest zlokalizowane? W instrukcji nie udało mi się nic znaleźć na ten temat.

yorqe

Dzisiaj to wyłączyłem. Chyba wchodziłem w ustawienia użytkowników i tam kółko zębate i trzeba odznaczyć rozpoznawanie kluczyków. Jak narazie komunikat się nie pojawia

yorqe

yorqe pisze:
03 paź 2025, 20:59
Dzisiaj to wyłączyłem. Chyba wchodziłem w ustawienia użytkowników i tam kółko zębate i trzeba odznaczyć rozpoznawanie kluczyków. Jak narazie komunikat się nie pojawia
Edit: Jednak komunikat nadal się pojawił. Dodatkowo ponieważ Superb znalazł nowego właściciela to z samochodu usunąłem swój profil, oraz usunąłem auto z aplikacji w telefonie a mimo to komunikat w Kodiaqu się pokawił czyli chyba nie ma to związku z obecnością dwóch samochodów. Problem dalej nie rozwiązany

Piotr1982
Samochód: Kodiaq II RS 2.0TSI

Post autor: Piotr1982 »

Cześć.
Byłem w serwisie w ubiegłym tygodniu.
Zgłaszałem problem jak opisałeś (czyli nagminne powiadomienia o przejmowaniu ustawień użytkownika), oraz kilka innych (Czujniki przód i boczne do skalibrowania).

W zeszły czwartek nie stwierdzono błędów 😀, a dziś telefon, że zapraszają na aktualizację (2h), która oba te błędy powinna wyeliminować!
Dam znać jak poszło.

yorqe

Piotr1982 pisze:
20 paź 2025, 13:41
Cześć.
Byłem w serwisie w ubiegłym tygodniu.
Zgłaszałem problem jak opisałeś (czyli nagminne powiadomienia o przejmowaniu ustawień użytkownika), oraz kilka innych (Czujniki przód i boczne do skalibrowania).

W zeszły czwartek nie stwierdzono błędów 😀, a dziś telefon, że zapraszają na aktualizację (2h), która oba te błędy powinna wyeliminować!
Dam znać jak poszło.
Daj znać odnośnie czujników. Mi powiedzieli że ten model tak ma i czujniki są wrażliwe. Ale u mnie szczególnie boczne są nadwrażliwe. Auto potrafi stanąć dęba jak skręcam z ulicy w jakiś zjazd dajmy na to na parking i auto wykrywa niezbyt wysoki krawężnik jako przeszkoda z boku auta :shock:

ODPOWIEDZ