Jako świeżo upieczony posiadacz Kodiaq-a pewnie będę miał wiele pytań, ale w tej chwili mam jedno ważne związane z polskimi przepisami. Mianowicie chodzi o gaśnicę. Mam samochód zakupiony w Czechach, tam też jest zarejestrowany i ubezpieczony. Niestety w Czechach w samochodzie nie ma fabrycznie dodawanej gaśnicy a chciałbym ją dodać i mam dylemat, gdzie fabrycznie taka gaśnica powinna być zamontowana. Mój samochód to KODIAQ 2.0 TDI 4x4 DSG z roku 2017. Próbowałem pytać wujka Google ale jakoś nie bardzo mi chce pomóc. Znalazłem uchwyt niby dedykowany do tego samochodu pod fotel, jednak z rysunku opisowego widać że taki uchwyt powinien być zamontowany na stelażu którego nie ma pod moim fotelem i do tego nie widzę możliwości zakupu takiego stelażu, mało tego, mam obawy czy ten stelaż da się zamontować pod moim fotelem bo tam jest zamontowana skrzynka elektroniczna do sterowania fotelem. Proszę o podpowiedź, gdzie w moim samochodzie fabrycznie powinna być zainstalowana gaśnica.
Poniżaj podaję rysunek opisowy tego uchwytu:

...na rysunku widać uchwyt który można bez problemu kupić, ale co z tym stelażem widocznym na rysunku? Raczej profil stelażu nie powinien być problematyczny w zamontowaniu gdzie jest tam już skrzynka elektroniczna. Proszę o pomoc