SHOUTBOX (beta)
- maq
- Samochód: Kodiaq L&K TDI 200 '23
SHOUTBOX (beta)
Belki na relingi zamontowane. Mam je jeszcze od Land Cruiser. Mają już 20 lat i zero problemów. Jeździły na różnych samochodach. Thule z logo Toyoty. Nie mam haka, to trzeba sobie radzić inaczej. Jutro odbieram uchwyty na dach, przymierzałem do nich rower syna z oponami 27.5x2.4. Mieszczą się w blokach i dają zapiąć opaskami. Ciekawe ile Skoda będzie paliła z żaglem przy 130 km/h. Obstawiam 10l. Nie żebym się martwił, bo jak się skończy wacha, to zalejemy nową do pełna 

- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Re: SHOUTBOX (beta)
To tak jak u mnie. Kupione do V70 w auto-paku (to nie kryptoreklama) 15 lat temu system Thule służył i służy nam do dziś od Yeti przez Kodiaqa aż po Enyaqa.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
- maq
SHOUTBOX (beta)
Wszystko pasuje idealnie. Poprzeczka Thule, uchwyty Amos Tour, montowane na śrubę z kwadratowym łbem, nie na obejmy od spodu belki. Montaż bajecznie prosty dzięki temu. W weekend przymierzę rowery. W złożonej pozycji świszcze jak otworzę dach. Po zamknięciu nie wiem, bo nie słychać w środku, a na zewnątrz mnie nie interesuje
Tak czy siak będą z samochodu demontowane i jeździł z tym na pusto nie będę.

- maq
Kiedyś jechałem Corollą kombi MK9 1.4 pb, ta po okularnicy, z czterema rowerami na dachu. Kolega mnie wyprzedził Avensisem, ale nie wiedział, że to ja. Chciałem go dogonić na autostradzie i mu pomachać. Auto nie dało rady i się rozpędzało. Noga w podłodze i max 130 km/h. A potrafiła i 190. Spalanie średnie było ze cztery litry wyższe.
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
- maq
SHOUTBOX (beta)
Dzisiaj jechałem za Kodiaq’iem z dwoma rowerami na dachu. Do mcdrive się nie zamelduje 
W jednym rowerze pękła nam zawleczka od klocków hamulcowych. Wypadły i wylał się płyn. W serwisie zawołali za odpowietrzenie 130 zł. Oczywiście, że kupiłem zestaw z końcówkami i strzykawkami za 60 i się zabawimy w garażu. Będzie na zaś
A w moim w końcu dojrzałem do zmiany opon. Przelatane ponad 10 k km i tylna pokazała już na środku przetarcia do jasnego. Boczne klocki jeszcze są, to i człowiek się nad tym nie pochylał. Wjadą nowe gumy z brązowymi bokami. Będziem się lansować nad Niegocinem
WaC, przejdź na Žatecky. Lepiej wchodzi. Tyskim się raz załatwiłem i nawet nie spoglądam gdzie stoją na półce. Tak samo Żywiec kilka lat temu.

W jednym rowerze pękła nam zawleczka od klocków hamulcowych. Wypadły i wylał się płyn. W serwisie zawołali za odpowietrzenie 130 zł. Oczywiście, że kupiłem zestaw z końcówkami i strzykawkami za 60 i się zabawimy w garażu. Będzie na zaś

A w moim w końcu dojrzałem do zmiany opon. Przelatane ponad 10 k km i tylna pokazała już na środku przetarcia do jasnego. Boczne klocki jeszcze są, to i człowiek się nad tym nie pochylał. Wjadą nowe gumy z brązowymi bokami. Będziem się lansować nad Niegocinem

WaC, przejdź na Žatecky. Lepiej wchodzi. Tyskim się raz załatwiłem i nawet nie spoglądam gdzie stoją na półce. Tak samo Żywiec kilka lat temu.

- maq
Dzisiaj musiałem wyciągać wróbla z przedniej atrapy. Pierwszy raz coś takiego miałem w samochodzie. Brrr.
- WaC
Swego czasu, też wyciągałem ptaszka, małego.
Jakby to nie zabrzmiało, jakimiś patykami przepychałem, raczej mało żywe zwierzątko z ususzonymi skrzydełkami, pomiędzy chłodnicą na dole a osłoną silnika. To był Peugeot 407, a ptaszka nie rozpoznałem.

Jakby to nie zabrzmiało, jakimiś patykami przepychałem, raczej mało żywe zwierzątko z ususzonymi skrzydełkami, pomiędzy chłodnicą na dole a osłoną silnika. To był Peugeot 407, a ptaszka nie rozpoznałem.

- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Co ciekawe i mi się kiedyś zdażyło podwieść ptaka w raszkach od chłodnicy.
----
- WaC
Komu z Was udało się utrzymać deskę na wietrze bez kontaktu z tą deską?

To nie jest fotomontaż, na prawdę wypadłem, a deska jeszcze szła!

To nie jest fotomontaż, na prawdę wypadłem, a deska jeszcze szła!