Skoda nawigacja firmowa

Jacekbo
Samochód: Skoda Kodiaq II 1,5 TSI mHEV Selection

Skoda nawigacja firmowa

Post autor: Jacekbo »

Cześć,
Promocja na nawigację Skody, oczywiście dla tych co chcą mieć bo można używać darmowych alternatywnych nawigacji. Nawigację można zakupić po zalogowaniu się na stronie https://www.skoda-connect.com/ i/lub prawdopodobnie bezpośrednio z wbudowanego systemu Infotainment Skody. Cena przed obniżką 1779 zł po obniżce 1423 zł

Obrazek

Obrazek

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

mjoniec
Samochód: Kodiaq II, 2.0 TDI

Re: Skoda nawigacja firmowa

Post autor: mjoniec »

Zastanawiam się czy ktoś porównywał tą nawigację z dostępnymi za darmo via appcarplay/googleauto? Czy są jakieś dodatkowe atuty poza strzałkami nawigacyjnymi na zegarach i (tu zgaduje że tak jest) planowaniem trasy z uwzględnieniem ładowarek dla elektryków?

Jacekbo
Samochód: Skoda Kodiaq II 1,5 TSI mHEV Selection

Post autor: Jacekbo »

no różnic jest parę, nawigacja na virtual cockpit i headup, możliwość zaplanowania trasy na PC /lub tel i wysłania do auta dodatkowo działa bez podłączonego telefonu. Kwestia opanowania interfejsu ewentualnie zmian przyzwyczajeń. Najważniejszy aspekt to koszt co prawda jednorazowy ale jednak nie najniższy, mapy są dożywotnio z aktualizacjami. Czy będzie wyższa przecena niż te 20% off nie wiadomo na pewno jest to pierwsza zarejestrowana promka odkąd posiadam auto czyli od X.2024.
Osobiście używam Android Auto i mapy Googla.

MrQ
Samochód: Kodiaq mk2 phev

Post autor: MrQ »

Niestety fabryczne Navi to straszne gówno. Nie dość że wytyczanie trasy od czapy to dodatkowo brak info o fotoradarach i innych ostrzeżeniach. Cokolwiek na AA albo CP będzie lepsze. Jedyny plus że w wersji PHEV rysuje kontur zasięgi na samym prądzie ale to raczej bajer niż niezbędnik. Ogólnie przez 5 miesięcy użyłem raz.

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: itepe »

MrQ nie zgadzam się z Twoja opinią. Jesli masz włączony i aktywny Traffication, to powiadomienie o fotoradarach i odcinkowych pomiarach jest dostępne i działa całkiem nieźle. Jadąc do Czech przez Niemcy, ostrzega wcześniej, choc jest adnotacja, że w tych krajach to jest nielegalne :)
Owszem, wyznaczanie trasy to nie st mistrzostwo, ale niewiele gorsze od Googla. Czeski Sygic jest OK, ale nie ma tak dobrego traffika jak Google czy navi firmowa. Ostrzeganie o korkach, zatorach lub braku przejazdu jest te z całkiem niezłe. W dużych miastach widać zakazy wjazdu, ograniczenia oraz na czerwono i pomarańczowo korki.
Mnie pasuje, chociaż ja dokupowałem za 1779 zł jeszcze w lutym.
Co do wyświetlania info na zegarach, to owszem, pomiędzy nimi lub w panoramie potrafi tylko fabryczna, ale jeśli używasz Google, to na prawym zegarze tez może wyświetlać informacje o kolejnym manewrze.
Kris

MrQ
Samochód: Kodiaq mk2 phev

Post autor: MrQ »

No to ja może mam jakąś niedorobioną wersję bo w Warszawie i okolicach jeszcze o żadnym fotoradarze mnie nie ostrzegł :)

Na prawym zegarze i na HUD chyba większość navi potrafi strzałki wyświetlać, z testowanych przeze mnie: Google, Naviexper, Waze, Magicearth działały.

Bili
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K

Post autor: Bili »

Można również trasę wyznaczyć w aplikacji na telefonie, wtedy pomaga google maps i wysłać do auta.

lpt
Samochód: Kodiaq I 2023 L&K 2.0 TSI

Post autor: lpt »

Ja zacząłem używać wbudowanej nawigacji od kiedy mam problemy z ładowaniem telefonu w dłuższej trasie (bezprzewodowo się przegrzewa z uruchomioną nawigacją a przewodowo wyrabia się port i drgania jazdy rozłączają kabelki, próbowałem zarówno proste jak i kątowe).

Do Google Maps daaaleko (zwłaszcza brak obsługi głosowej), ale działa.

Awatar użytkownika
itepe
Samochód: Kodiaq II 1.5 TSI mHEV

Post autor: itepe »

MrQ pisze:
21 lip 2025, 22:05
No to ja może mam jakąś niedorobioną wersję bo w Warszawie i okolicach jeszcze o żadnym fotoradarze mnie nie ostrzegł :)

Na prawym zegarze i na HUD chyba większość navi potrafi strzałki wyświetlać, z testowanych przeze mnie: Google, Naviexper, Waze, Magicearth działały.
Tak to wygląda u mnie i działa od początku.
Obrazek
Do tego Laura mówi ludzkim głosem. Nie ma powiadomienia natomiast na zegarach.
Warunek - aktywna aplikacja Traffication.
Kris

mjoniec
Samochód: Kodiaq II, 2.0 TDI

Post autor: mjoniec »

MrQ pisze:
21 lip 2025, 22:05
Do połączenia z telefonem używasz android auto?
U mnie przy połączeniu Apple car play nie udało się wyświetlić strzałek na prawym zegarze. Mam komunikat o nieaktywnym prowadzeniu do celu.
Próbowałem Waze i mapy google.

ODPOWIEDZ